Zen Zwanger Zijn (Cursus)

Zen Zwanger

5-weekse Zwangerschapscursus
om Bewust & Ontspannen zwanger te zijn

Aanmelden

Zen Zwanger Zijn

De Zen Zwanger cursus is zeker geen standaard Zwangerschapscursus. Ons doel is niet om je technische informatie over je zwangerschap of bevalling te geven, maar bieden je professionele ondersteuning tijdens je zwangerschap om deze op een bewuste en ontspannen manier te beleven. We bieden je daarvoor een unieke combinatie tussen Mindfulness, Meditatie, Zelf-compassie, ZwangerschapsYoga, diepe ontspanning via Yoga Nidra, Massage en zelfhypnotechnieken. Iedere les heeft haar eigen thema en docente, maar de nadruk ligt in elke les op ontspanning, het leren bewaken van je grenzen en het luisteren naar je lichaam, zodat je zowel tijdens de zwangerschap als tijdens je bevalling goed voor jezelf kan zorgen en ontspannen kan blijven, hoe het ook verloopt.

Online Inschrijven op je telefoon, tablet of pc

Met ons online inschrijfsysteem kan je je plek reserveren in de les van je keuze. Je betaalt vervolgens via IDEAL, wel zo gemakkelijk!

Waarom een Zwangerschapscursus?

Tijdens onze zwangerschapsyogalessen zien we vaak dames die het eigenlijk iets te druk hebben en soms zelfs vergeten dat ze zwanger zijn in de drukte van de dag. Natuurljk is dat niet erg, maar je zwangerschap is een hele bijzondere tijd en kan eigenlijk ook een uitnodiging zijn om je prioriteiten in het leven wat te verleggen. Er komt namelijk een kindje aan!  Met ons studio Vandaan docententeam en de verschillende expertises die we in huis hebben, hebben we een cursus ontworpen die als doel heeft je wat te vertragen en je meer ontspannen en bewuster je zwangerschap te laten meemaken.

Ondanks, of juist mede door het zwanger zijn, is het soms moeilijk om je eigen grenzen te bewaken, naar je lichaam te luisteren en minder te doen in het algemeen. Hoe leer je nu naar je lichaam te luisteren, je (diep) te ontspannen en ook nog te genieten in de wervelwind van zwanger zijn, werken en je gewone dagelijkse dingen?

Daarmee gaan wij je nu precies helpen tijdens deze cursus! De cursus bestaat uit 5 lessen en iedere les heeft haar eigen thema: Mindfulness, ZwangerschapsYoga & Zelf-compassie, diepe ontspanning (met Yoga Nidra) en zelf-hypnotechnieken. Het overkoepelende doel van de cursus is om je bewustzijn te vergroten en ontspanning mogelijk te maken tijdens je zwangerschap. In de lessen ontvang je daarom ook praktische handvatten en oefeningen waarmee je ook thuis aan de slag kan. Wanneer je ontspanning regelmatig oefent stelt dit je in staat om het ook tijdens de geboorte toe te passen, hoe je bevalling ook verloopt.

Over de Docentes

De verschillende lessen worden door onze eigen experts op het betreffende gebied verzorgd.

 1. Mindfulness & Meditatie – met Mayke
 2. PartnerMassage – Partnerles met Danielle & Anita (deels Engels). Tijdens deze les kom je samen met je (beval)partner. We gaan met jullie als team aan de slag.
 3. Zachte Zwangerschapsyoga & Yoga Nidra voor een diepe ontspanning – Ina
 4. Zachte Zwangerschapsyoga & Zelfcompassie – met Danielle
 5. Hypno-yoga met Esther. Een combinatie van zwangerschapsyoga & zelfhypnosetechnieken, ook ter voorbereiding op de bevalling.

Meer over de docentes lees je hier.

Praktisch

 • Data & Tijden: Donderdagavond 19.30-21.00 uur op 28 juni, 5, 12, 19 en 26 juli. Op 5 juli volg je de les samen met je partner voor de Massage.
 • Tarief: 110,00 voor 5 lessen.
 • Je kan de cursus volgen vanaf 14 weken zwangerschap.
 • Locatie: Lange Viestraat 2, Utrecht (De Planeet)

  Onze studio vind je op de Lange Vliestraat 2, Utrecht (De Planeet), tegenover de Beijenkorf. Omdat we in een erg groot pand zitten, komt de docente je bij de voordeur ophalen 5 minuten voor aanvang van de les; kom dus op tijd!

  Om de voordeur van ons pand te vinden: neem bij de ingang van ‘De Planeet’ de lift of de roltrappen naar de 2e verdieping, daar zie je de voormalige HKU voordeur aan je rechterhand. Hier komen we je halen.

 • Aanmelden kan via ons Yogaschema of direct hier. De betaling verloopt dan via IDEAL.