Selecteer een pagina
Waar, wanneer en hoe vaak je maar wilt

Online Zwangerschapsyogacursus

15 volledige yogalessen voor tijdens je zwangerschap

7

Een leeg hoofd, in contact met je lichaam en je kindje.

Leer in 15 weken de belangrijkste yogaoefeningen en houdingen, ademhalingstechnieken en meditaties die je helpen om fit en vol vertrouwen je zwangerschap te beleven én je voor te bereiden op de aankomende bevalling.

Naast zwangerschapsyogalessen bevat de cursus veel specifieke informatie, tips, geluidsbestanden, begeleide mediaties, ontspanningsoefeningen en praktische downloads.

Met heel veel plezier volg ik jullie online zwangerschapsyoga cursus

Wat een feestje is het! Ik had niet durven dromen dat de cursus zo uitgebreid zou zijn.

Dankjewel daarvoor!

Janneke

Waar bestaat de cursus uit?

Het gehele pakket is zo ontworpen dat je de cursusdelen in één keer ontvangt zodat je meteen bij al het materiaal kan en kan kiezen welke les en welk thema je wanneer wil volgen. Je hoeft er dus zeker geen 15 weken over te doen; het kan vele malen korter zijn of juist veel langer duren, afhankelijk van hoe vaak je de lessen volgt. En voor dat alles hoef je niet eens weg; je kan de gehele cursus volgen in het comfort van je eigen huiskamer.

Naast twee basis Zwangerschapsyogalessen bestaat de cursus uit 10 verschillende themalessen die gericht zijn op een bepaald gedeelte van het lichaam of een specifiek doel hebben. Zoals yoga voor het bekkengebied, yoga om ruimte te maken en yoga voor het omgaan met emoties, yoga voor een soepele rug of schouders en nog veel meer. Bovendien is zijn er lessen gewijd aan zelfmassage, Mindfulness & meditatie en aan zelfcompassie. Daarnaast bevat de cursus drie uitgebreide lessen (evt. voor samen met je (beval)partner) voor een mentale, fysieke en praktische voorbereiding op de geboorte van je kleintje. Iedere week bestaat uit een deel theorie of achtergrond, een bijpassende zwangerschapsyogales en enkele losse kortere oefeningen die je tussendoor kan doen.

Kortom; de cursus geeft in 15 lessen een compleet beeld van wat zwangerschapsyoga voor je kan betekenen nu je zwanger bent en voor tijdens je bevalling.

Wanneer is de cursus geschikt?

De online cursus is geschikt voor alle zwangere dames vanaf 14 weken zwangerschap en je kan de lessen volgen tot het einde van je zwangerschap. Ervaar je (dagelijks) bekkenklachten? Overleg dan eerst met je bekkenspecialiste of een online yogacursus geschikt voor je is en welke oefeningen je beter niet of juist wel kan doen.

Als iets in een les niet goed voelt voor je dan pas je de beweging gewoon aan of sla je even over; het is belangrijk dat je ten alle tijde comfortabel bent! Ben je nieuwsgierig? Bekijk hieronder wat gratis previews en de ervaringen van dames die de cursus gevolgd hebben.

Je ontvangt 9 maanden toegang tot de gehele cursus en alle lessen: Inclusief 15 complete lessen Zwangerschapsyoga, waarvan 12 specifieke zwangerschapsyogalessen, 3 lessen voor bevalvoorbereiding, achtergrondinformatie, ontspanningsoefeningen, begeleide meditaties, yoga nidra en ontspanningsoefeningen en praktische downloads ter voorbereiding op en voor tijdens je bevalling én de fijnste zelf-zorg tips ter voorbereiding op je kraamtijd.

Bekijk een Preview

“Wat een fijne cursus, duidelijke opbouw, goede combinatie van theorie en praktijk.

Ik vind de kwaliteit en volledigheid echt hoog en juist de online versie heel erg prettig.

Ik vind het stiekem heel erg prettig dat ik de lessen op mijn eigen moment en tempo kan doen. Ik heb de cursus al aangeraden aan een zwanger nichtje en heb hem ook in de zwangerschaps-yoga whats-app groep gegooid van meiden die ik nog spreek van mijn tweede zwangerschap.

Hannah

studio Vandaan in Utrecht

Opzet van de Cursus

Introductie

Week 1: De basis van Zwangerschapsyoga #1

Week 2: De basis van Zwangerschapsyoga #2

Week 3: Thema-les: Ontspanning in Schouders & Nek

Week 4: Thema-les: Ruimte Maken voor je Buik & Baby

Week 5: Zelfmassage tijdens je Zwangerschap

Week 6: Thema-les: Het Bekkengebied

Week 7: Thema-les: Mindfulness, Meditatie & Diepe ontspanning

Week 8: Thema-les: Een Soepele Rug

Week 9: Thema-les: Ochtend & Avond yoga

Week 10: Thema-les: Yoga voor Emotionele Balans

Week 11: Thema-les: Yoga & Zelf-Compassie

Week 12: Geboortevoorbereiding I – Ademhaling tijdens de Geboorte

Week 13: Geboortevoorbereiding II – Yoga tijdens de Geboorte

Week 14: Geboortevoorbereiding III – Samen Bevallen

Week 15: Thema-les: Post Partum Prep & Postnatale Yoga

Wat vonden zij?

“De online zwangerschapsyogacursus van studio Vandaan is

een complete cursus, handig ingedeeld in verschillende onderwerpen per les.

De stem en manier van spreken is prettig en de uitleg helder. De lessen zijn niet te zweverig maar wel dicht bij je gevoel.”

Hannah

“Heel erg fijn om op deze manier zwangerschapsyoga te kunnen volgen! Het zijn allemaal hele fijne duidelijke lessen. Het aanbod is veel uitgebreider dan gedacht. Erg leuk alle aanvullende (persoonlijke) informatie.

 

Het is even een momentje voor jezelf en de kleine: ontsnappen uit de hectiek van de dag. Even bewust zwanger zijn”.

Blue

“Ik heb inmiddels bijna alle lessen van jouw cursus afgerond.

Ik heb er veel aan gehad.

Vooral het feit dat je ze zelf de les kunt doen wanneer je hier behoefte aan hebt en voor mij persoonlijk dat ik niet met mijn wat ongemakkelijke moves een les hoef te volgen met meerdere dames, voelt goed voor mij.”

Annejet

“Fijne cursus, duidelijke opbouw, goede combinatie van theorie en praktijk.

Ik vind het stiekem heel erg prettig dat ik de lessen op mijn eigen moment en tempo kan doen.

Ik vind de kwaliteit en volledigheid echt hoog en juist de online versie heel erg prettig, dus ik heb het gevoel zeker waar voor mijn geld te krijgen.

Ik heb de cursus al aangeraden aan een zwanger nichtje en heb hem ook in de zwangerschaps-yoga whats-appgroep gegooid van meiden die ik nog spreek van mijn tweede zwangerschap.””

Inge

“Ik ben heel blij dat ik deze cursus heb gedaan en ben ervan overtuigd dat mijn bevalling mede daardoor zo’n ontzettend fijne ervaring is geweest.

Ik denk dat de online zwangerschapsyogacursus hier een heel groot aandeel in heeft gespeeld! Tijdens mijn zwangerschap heb ik me voor het grootste gedeelte heel goed & zen gevoeld mede door de verschillende lessen en thema’s uit de cursus.

Dit was een mooie aanloop naar de bevalling en door de geboortevoorbereiding lessen waren zowel mijn vriend als ik goed voorbereid op wat komen ging.

Ik wist precies welke houdingen prettig zouden zijn en voelde me mentaal zó sterk!

Ik wil jullie daar echt voor bedanken!”

Else

“Hi Danielle,

Ik wilde je bedanken voor de enorm uitgebreide en informatieve Zwangerschapsyogacursus.

Door jouw persoonlijke noot, begeleidende teksten en fijne filmpjes had ik helemaal niet het gevoel dat ik ‘alleen’ achter een beeldscherm zat, maar voelde me juist gesterkt doordat je je eigen ervaringen ook deelde. Het was voor mij soms even zoeken naar tijd om de yogalessen te kunnen volgen, maar het was daardoor dus juist heel fijn dat ik de lessen ook in stukjes kon volgen.”

Pascale

“Ik vond het onwijs fijn dat er zowel yoga als voorbereidingslessen tussen zaten. Vooral de houdingen om weeën op te vangen en de ademhalingsoefeningen heb ik vaak gedaan en ook toegepast bij de bevalling. Dus dat was heel waardevol.

Kortom, voor mij super fijn om relaxed vanuit huis aan de slag te gaan dus dank je! Ik hoop dat je zo nog meer vrouwen kunt bereiken met je fijne lessen!”

Nicole

Hoe gebruik je de cursus?

De zwangerschapsyogacursus is opgebouwd uit 15 weken. Dit betekent echter niet dat je deze volgorde hoeft aan te houden :-). Ik zou je wel willen aanraden om met de eerste 2 basislessen te beginnen. Maar daarna kan je naar gelang je eigen behoeftes de themalessen volgen.

De lessen zijn in principe bedoeld om vaker te doen; zo raak je vertrouwd met de oefeningen en wordt alles steeds logischer naarmate je zwangerschap vordert. Zie de cursus maar als een toolbox met allemaal tools erin; je pakt eruit wat en wanneer je het nodig hebt. Kan je niet goed slapen? Luister een begeleide meditatie of een ontspanningsoefening in bed. Heb je last van stijve schouders? Volg dan de speciale les hiervoor om alles weer los te maken, en je kan altijd de oefeningen aanpassen waar nodig. Weet dat je niets fout kan doen als je maar naar je eigen lichaam luistert en niets doet wat voor jou niet goed voelt. We zijn immers allemaal anders, we hebben andere lichamen en een andere zwangerschap.

Twijfel je of een oefening geschikt voor je is vanwege bijvoorbeeld bekkenklachten? Overleg dan met je verloskundige of bekkenspecialist voordat je start. Overleg kan nooit kwaad! En je kan altijd oefeningen overslaan die jou niet liggen. Je bent immers thuis dus jij bepaalt!

Wat vonden zij?

“Heel prettige en goede cursus die mij helpt om bewust stil te staan bij de zwangerschap, ons kindje dat in m’n buik groeit en mijn lijf te voelen.

Heel goede lessen, duidelijke opbouw, structuur, en de afwisseling tussen leesvoer en video’s vind ik goed. Met name in het begin over houdingen en bekken was heel zinvol. De cursus voldoet goed aan mijn verwachting. Het was prettig om de outline / thema’svan de 15 lessen van te voren te zien. Ik heb bewust voor deze cursus gekozen omdat het ook de voorbereiding op de bevalling meeneemt. En de lessen kunnen op ieder moment van de dag en week. Heel prettig. Zeker omdat Danielle in de video’s zelf zwanger is, voelt het heel supportive. Jazeker, kwalitatief goede en fijne en complete cursus! Heb de cursus al doorgestuurd naar een vriendin.”

– Nienke

“Ik had nog geen yoga ervaring en leer iedere les nieuwe dingen. Ik merk dat de oefeningen positief effect hebben op mijn lichaam en geest. Ik hoopte vooraf dat ik zowel mentaal als fysiek baat zou hebben bij de lessen. Dat is zo.

Ik voel me sterker. Ik heb meer controle over mijn lichaam, ben bewuster van mijn houding, ademhaling, spanningen in mijn lichaam en emoties. Dat is prettig. De persoonlijke tips vond ik interessant om te lezen.

Ik vind de cursus leerzaam, nuttig, leuk en ontspannend. Het is een verrijking voor mijn zwangerschap. Ik ben heel blij dat ik hierdoor bewuster mijn zwangerschap beleef.”

Marjolijn

Yogadocente Daniëlle van Grieken

Hoewel ik opgeleid ben als historica, werk ik sinds 2009 als yogadocente. Mijn eerste yogales was op Bali waar ik heen gevlucht was toen mijn leven anders verliep dan ik me ooit had voorgesteld. Ik kwam als herboren thuis, was verliefd geworden op yoga en wilde deze ontdekking graag delen met anderen. Ik begon met lesgeven in mijn eigen huiskamer, maar al snel huurde ik mijn eerste studio en er zouden nog vele volgen. Nadat ik in 2012 mijn specialisatie in Zwangerschapsyoga bij de internationale organisatie Birthlight volgde, richtten ik en mijn yogastudio zich steeds meer op alles rond de zwangerschap. Sindsdien werk ik niet meer alleen maar mag ik me gelukkig prijzen met een prachtig team. Samen begeleiden we zwangere dames voor, tijdens en na hun zwangerschap. Met een groep gepassioneerde docentes, doula’s en masseuses werken we allemaal met veel plezier en liefde om zowel nieuwe moeders als babies de best mogelijke start in het leven te geven – en dit begint al met ontspannen zwanger zijn!

Online Zwangerschapsyoga

Toen ik in 2018 zelf zwanger raakte van ons eerste kindje merkte ik maar al te goed hoe gemakkelijk het is om door het drukke dagelijkse leven te worden opgeslokt. En dat zelfs als yogadocente! Uit mijn eigen behoefte aan regelmatig bewust stilstaan bij het wonder van mijn zwangerschap is de online zwangerschapsyogacursus geboren. Toen ik van Utrecht naar onze boerderij in Maurik verhuisde kon ik niet meer zo gemakkelijk naar de wekelijkse yogalessen van mijn collega’s gaan, dus wilde ik graag meer thuis oefenen. Daarom besloot ik zelf yogalessen op te nemen die ik op ieder moment thuis kon doen; voor mezelf, maar ook voor jou!

Met de online cursus help ik je graag om manieren te vinden die bij jouw leven en persoon passen en die je dagelijks kan inzetten voor een bewuste zwangerschap én een goede voorbereiding op de geboorte van je kleintje.

Online Bevalcursus

Samen goed voorbereid op de geboorte

De Online Bevalcursus, bestaat uit 3 lessen bevalvoorbereiding die je kan volgen waar en zo vaak je maar wilt. Je leert je alles wat je wilt weten om samen zo ontspannen en natuurlijk mogelijk te bevallen, waar je ook hoopt te bevallen bevallen.

Met speciale aandacht voor de rol van je (beval)partner tijdens de geboorte. We bespreken ademhalings-, en massagetechnieken, hoe je belangrijke keuzes maakt en wat je partner praktisch kan betekenen voor je op dit belangrijke moment.  

(De online Bevalcursus is onderdeel van de complete Online Zwangerschapsyogacursus!)

Wat vonden zij van de Online Bevalcursus?

“Hoi Danielle, Bedankt voor alle tips in jouw bevallingscursus, ik heb er zeker veel aan gehad!

Nienke

Ik vind de video’s en de les met je partner heel fijn.

Dit was voor mij en mijn man heel fijn om zo samen ons voor te bereiden, de houdingen, het ademhalen; We gaan die video zeker vaker kijken.

Naomi

Tijdens de bevalling kon ik verschillende houdingen nog herinneren, als vanzelf plopten ze als het ware in mijn hoofd op. ik heb echt het gevoel dat me dit enorm geholpen heeft tijdens het opvangen van de weeën en het accepteren van het geboorteproces zoals het zich ontvouwt. Ik kan er uren over praten!

Hele waardevolle cursus!

Pascale

“Vooral de houdingen om weeën op te vangen en de ademhalingsoefeningen heb ik vaak gedaan en ook toegepast bij de bevalling. Dus dat was heel waardevol.

Het overzicht vd lessen werkt ook goed en de video’s zijn fijn. Je bent duidelijk hoor en zichtbaar. Kortom, voor mij super fijn om relaxed vanuit huis aan de slag te gaan.

Nicole