Selecteer een pagina

Stuitliggingssessie – Spinning Babies

Hoe help je je kindje draaien bij stuitligging?

Hoewel een natuurlijke geboorte van een stuitliggend kindje ook een mogelijkheid kan zijn, is de positie waarbij de baby met het hoofdje naar beneden ligt, de meest optimale positie voor een natuurlijke geboorte. Waarom kindjes soms in stuit liggen is niet altijd bekend, maar er zijn manieren om je kindje te helpen draaien. Hoewel er geen garanties zijn, uiteraard, is het zeker het proberen waard!

7

Wat kan je zelf doen bij een stuitligging?

Onze levensstijl en dagelijkse gewoontes (hoe we zitten, staan, lopen, slapen en zelfs hoe we fietsen) tijdens de zwangerschap kunnen van grote invloed zijn op de mogelijkheid van de baby om de optimale positie voor de bevalling in de baarmoeder te vinden. In onze moderne maatschappij hebben we een vrij statische en vaak ook asymmetrische levensstijl. We zitten veel in de auto of trein of op een bureaustoel, hangen op de bank, staan met één voet op de fietspedaal voor rood licht, dragen een schoudertas op één schouder of staan stil terwijl we ‘in’ een heup hangen.

Kortom; we gebruiken ons lichaam vaak asymmetrisch en besteden overmatig veel tijd in één en dezelfde houding. Bovendien ervaren we soms stress en spanning en is de sociale druk op ons vrij groot. Door al dit soort factoren kan ons lichaam uit balans raken. We sporten misschien wel, maar we kiezen sneller voor een ‘work out’ in plaats van dat we body work kiezen dat gericht is op een ‘work in’ en dus op ontspanning en souplesse. Hierdoor is ons lichaam vaak gespannen, ook tijdens de zwangerschap. De spieren en verbindingen in het lichaam staan te strak en mede hierdoor hebben babys soms simpelweg niet genoeg ruimte om de zwaartekracht te gebruiken en met het hoofdje naar beneden te gaan liggen.

Wat houdt de privé sessie bij Stuitligging in?

Het goede nieuws is: je kan vaak zelf iets doen bij een stuitligging! Hoe eerder hoe beter, maar het is nooit te laat om het te proberen!

In deze 1 uur durende stuitliggingssessie leer je alles over een stuitligging en hoe je de positie van je kindje zelf zou kunnen beinvloeden. In de sessie zal Alise je uitleggen en laten zien hoe je met je eigen lichaam aan de slag kan gaan en hoe een goed uitgelijnd en gebalanceerd lichaam je baby zou kunnen helpen om de draaiing zelf te maken. Samen oefenen we zachte houdingen en technieken die je ook thuis kan toepassen. Onze aanpak is op maat gemaakt en gebaseerd op waar jij je bevindt in je zwangerschap. We passen de Spinning Babies technieken, sequenties en oefeningen aan aan jouw lichaam en wensen en geven advies over hoe vaak en wanneer ze toe te passen, zodat je je gesteund en zeker voelt om het thuis, eventueel met je partner, verder te oefenen.

Voor wie is de sessie geschikt?

De stuitliggingssessie is geschikt voor iedere aanstaande moeder in de laatste weken van haar zwangerschap wiens kindje dwars of in stuitligging ligt (met de billen naar beneden in plaats van het hoofdje) tussen 26-40 weken zwangerschap.

Je kan de stuitliggingssessie boeken via de mail. We brengen je dan in contact met de docente en zo kan je samen afstemmen voor een afspraak.

7

Wat vonden zij?

“I was expecting more physical excercises and less information, but

I was positively surprised with the information and clear explanation.

Also I felt reassured by Alise. She gave me more trust in my body and the natural way things will happen. The exercises were clear to me after the session. I’ve been focussing more on my lifestyle (walking, sitting) since the session. I especially appreciated the time and patience Alise showed.

Marieke

“I did the breech baby session with Alise and it was very relaxing, interesting and helpful.

I learned a lot and I was very lucky that my baby turned the same day into the right position.

Alise has a kind and warm personality and is also very professional. I would highly recommend doing the breech baby session.

Anjo

“Met 34 weken zwangerschap lag mijn baby’tje in stuit. Ik was al gestart met moxa-therapie en wilde graag aanvullende informatie over stuitligging en extra oefeningen om de baby aan te moedigen zich om te draaien.

Alise was erg geduldig en behulpzaam. Ze heeft me veel informatie gegeven, en geholpen met de verschillende oefeningen. Alise is ook na deze sessie erg benaderbaar en betrokken.

Alleen al het regelmatig doen van deze (ontspannings)oefeningen geven me veel rust en ook als het kindje niet in hoofdpositie draait heb ik er nu veel meer vertrouwen in dat ze goed en gezond ter wereld gaat komen.” 

Vera

“De stuitliggingssessie heb ik als goed en informatief ervaren.

Alise heeft me in korte tijd de belangrijkste Spinning Babies-houdingen uitgelegd en samen hebben we die geoefend waarbij ze me tips gaf hoe ik ze het handigst thuis kon toepassen. De stuitliggingssessie gaf me het gevoel dat ik zelf invloed had op het draaien van mijn babietje. Toen mijn baby een paar weken later nog niet gedraaid was, heb ik van Alise nog meer tips gekregen hoe ik de moxa kon gebruiken en waar ik die kon krijgen.

Helaas was uiteindelijk een uitwendige versie nodig, maar voor mijn eigen gemoedsrust was het hebben gedaan van oefeningen en de moxa wel erg prettig om het gevoel te hebben dat ik alles had gedaan wat ik zelf kon doen.

Alise is een toegewijde en betrokken docente die goed uitlegt en ook na de sessie nog meerdere keren met me meegedacht heeft en betrokken bleef.”

studio Vandaan in Utrecht

Boekingen & Praktische Info

  • Locatie: De Stuitliggingssessie vindt plaats bij je thuis in Utrecht-stad
  • Voertaal: Engels, eventueel kan Nederlands ook.
  • Tarief: €75,00 voor een sessie van 60 minuten.
  • De sessie kan alléén plaatsvinden met een voorafgaande reservering.
  • Heb je vragen of wil je een reservering maken? Mail ons op: info@studiovandaan.nl

Alise Gulāne is moeder van een dochtertje en werkt als prenatale doula en ondersteunt zwangere vrouwen met veel passie en liefde. Ze komt origineel uit Letland, maar de liefde bracht haar naar Nederland. Ze geeft les in het Engels, maar verstaat en spreekt ook Nederlands.