Selecteer een pagina

Zwangerschapsyoga Dagretraite

Een dag speciaal voor als je zwanger bent

“Echt een cadeau voor jezelf”

Eline

7

Het Programma

Zwangerschapsyoga Dagretraite

Een hele dag voor jezelf en je kleintje

Tijdens deze Dagretraite verwelkomen we aanstaande moeders om ze een hele dag in de watten te leggen. De dag vindt plaats op een mooie locatie op het platteland van de Betuwe. Een plek waar je helemaal weg kan zijn van de dagelijkse, stadse drukte. Waar je de rust in jezelf terug kan vinden en een moment kan vinden om bewust stil te staan bij deze zwangerschap met dit kindje; een unieke en bijzondere tijd die om is voor je er erg in hebt.

De dagretraite vindt plaats onder de professionele begeleiding van twee van de vaste studio Vandaan docentes en tevens mede mama’s uit ons docenten-team. Lees meer over ons.

“Een heerlijke dag vol aandacht.”

Rachel

Het Programma
 • Een warm welkom met thee & koffie en iets lekkers vanaf 9.00 uur, we starten de dag om 9.30 uur.
 • Een welkomsmeditatie, kennismaking en een moment om te delen.
 • Een heerlijk ontspannen Zwangeschapsyogales met extra aandacht voor je groeiende buik en je rugregio, gevolgd door een welverdiende diepe eindontspanning met hypnobirthing script.
 • Een kleine wandeling in de omgeving. We bevinden ons midden in een mooie, landelijke omgeving nabij de Kromme Rijn. Wandel je liever niet; wees welkom om even te mijmeren, te rusten of creatief aan de slag te gaan.
 • Een workshop kraamtijdvoorbereiding; leer hoe je goed voor jezelf kan (laten) zorgen direct na de geboorte.
 • Voor de inwendige moeder-to-be: een geheel verzorgde vegetarische lunch en thee met iets lekkers tussen het programma door.
 • Een closing circle met ruimte voor vragen en delen.
 • We nemen afscheid om ca. 17.00 uur.

Onze Retraite Locaties

Voor de dagretraites kunnen we je verwelkomen op twee verschillende locaties in de Betuwe: de Bronhoeve in Cothen en studio Zyn in Echteld. Beide zijn heerlijke plekken op locaties in de natuur waar we je een warm welkom kunnen heten.

De Bronhoeve

De Bronhoeve is een 200 jaar oude boerderij gelegen in het landelijk gebied ten zuiden van Utrecht. Het is een ideale plek voor mensen die verlangen naar rust, heling, bezinning, inspiratie en inkeer.

Je komt binnen in de eetruimte waar we later op de dag aan lange tafels aanschuiven voor een heerlijke vergetarische en zo veel mogelijk biologische lunch.

De yogaruimte ligt aan de achterzijde van de boerderij, met uitzicht op de tuin en straalt een warme, intieme en huiselijke sfeer uit. De perfecte plek voor de intimiteit van een dag waarin je je als zwangere vrouw veilig zal voelen en ervaringen kan delen.

In de ruimte is vloerverwarming en een houtkachel, een barretje en een keuken waar wat lekkers voor je klaarstaat bij binnenkomst. Bovendien is alles aanwezig voor de yogales en het comfortabel kunnen zitten en liggen tijdens de workshops.

“De combinatie van alles vormde een waardevol geheel. Heel erg bedankt voor deze fijne complete dag!”

Vibeke

Studio Zyn

Studio Zyn ligt in het mooie buitengebied van het Betuwse dorp Echteld. Het weidse gebied tussen de lek en de waal nodigt uit om tot rust én bij jezelf te komen.

De yogaruimte ligt op het erf van een oude boerderij uit 1870 en straalt een warm welkom uit. Binnen de beschutting van het boerenerf mét uitzicht op de boomgaard ben je direct verbonden met de natuur.

De benedenverdieping met vloerverwarming heeft grote tafels waar heerlijk aan gegeten en gedronken kan worden. Door de openslaande deuren en sfeervolle raampartijen ademt deze ruimte licht.

De bovenverdieping die is ingericht als yogazaal, is volledig van hout en geeft rust en een intieme sfeer. Perfect voor de intimiteit van een dag waarin (nieuwe) moeders zich veilig voelen om ervaringen te delen.

“Waardevol moment van rust, goede gesprekken en lieve, kundige docentes”

Liesbeth

Praktische Informatie

 Retraite dagtarief

 • Toegankelijk voor dames die 14 – 35 weken zwanger zijn.
 • Standaardtarief: €135,00 pp.
 • Kom je samen met een vriendin, dan ontvang je vriendinnenkorting en betaal je samen €250,00. (Een van jullie maakt dan het gehele bedrag voor jullie beiden over).
Het tarief is exclusief:
  • Vervoer naar de locatie. De retreatlocatie is het gemakkelijkst te bereiken met de auto. We kunnen je helpen om samen te reizen.
  • Reis en/of Annuleringsverzekering. Het is aan te raden deze af te sluiten voor onvoorziene omstandigheden. Zie ook onze Algemene Voorwaarden – Retraites.
  Het tarief is inclusief:
  • Professionele begeleiding ervaren zwangerschapsyogadocentes, opgeleid in de Birthlight methode van Zwangerschaps – en postnatale yoga.
  • Zwangerschapsyoga en een diepe ontspanning d.m.v. yoga nidra. De lessen volgen de Birthlight methode die erop gericht is om soepelheid, ontspanning en bewustzijn te bevorderen tijdens de zwangerschap.
  • Een Sharing Circle om ervaringen te delen en vragen te stellen. 
  • Een Workshop Kraamtijdvoorbereiding; voor de beste start na de geboorte
  • Een (stilte)wandeling of een alternatief binnenprogramma.
  • Thee, koffie en lekkers. Een heerlijke vegetarische lunch wordt met liefde voor je bereid.

    Hoe meld ik me aan?

    Je aanmelden kan in 5 stappen:

    1. Zoek de retraitedatum van je keuze in onze Agenda
    2. Klik op de knop ‘Reserveer’.
    3. Creëer een account met je e-mail en wachtwoord of Log in.
    4. Betaal via Ideal of met credit card.
    5. Je ontvangt een bevestiging van je aankoop en een welkomsbericht via e-mail  (check ook je spam folder).
    6. Kom je met een vriendin?  Dan ontvangen jullie vriendinnenkorting!
     1. Dagretraite: Jullie betalen samen €250,00( ipv € 270,00).
     2. Weekendretraite: Kom samen, deel een kamer en jullie betalen samen slechts €848,00 (ipv €998,00).

    * Met je inschrijving voor een dag/weekendretraite, ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden

    Wat vonden zij?

    “Heel fijn dat het één dag was, dat maakt het behapbaarder en toegankelijk en het levert toch de juiste mindset en inspiratie.”

    Marianne

    “Heerlijk eten! En iets blijvends/tastbaars mee kunnen nemen vond ik ook goed. Zo fijn om een momentje voor jezelf te nemen.”

    Mechteld, zwanger van de 2e

    “Gewoon een hele fijne dag! :-).”

    Dea

    “Heerlijk eten. Een waardevol moment voor jezelf en de baby, voor bewustzijn en ontspanning in je zwangerschap”.

    Lotte