Selecteer een pagina

Zwangerschapsmassage

Welverdiende ontspanning tijdens je zwangerschap

7

Onze zwangerschapsmassages

De Zwangerschapsmassage is een zachte lichaamsmassage met warme olie. De massage is geschikt tijdens het tweede en derde trimester van je zwangerschap en wordt gegeven door onze teamleden op verschillende locaties in Utrecht en de Betuwe of bij je thuis. We bieden 4 verschillende soorten zwangerschapsmassages aan.

Zwangerschapsmassage

De Voordelen

De zwangerschapsmassage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten en geestelijke en emotionele spanningen die je eventueel ervaart, verminderen. Je ademhaling wordt dieper en je hoofd komt even helemaal tot rust, terwijl ook je lichaam zich tijdens de massage kan herstellen. Door de ontspanning kan je de zwangerschap bewuster beleven en is er minder aanmaak van stresshormonen. De massage verbetert bovendien de doorbloeding in je lichaam, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel jou als je kindje. De massage kan desgewenst aan je wensen of eventuele klachten worden aangepast.

Duur van de Massage

De afspraak duurt in totaal 75 min, waarvan tenminste 60 minuten massage en er tijd is voor een voor-en nagesprek bij een warme kop thee.

Wanneer is de massage geschikt?

De zwangerschapsmassage is geschikt vanaf 14 weken zwangerschap.

2e Trimester (3 tot 6 maanden)
Tijdens het tweede trimester zal de foetus sneller groeien en dus ook je buik. De massage is tijdens deze periode vooral gericht op het verlichten van eventuele krampen in je benen en/of pijn in je rug en bekkenpijn. Bovendien kan ook slapeloosheid verminderen door het regelmatig ontvangen van een massage.

3e Trimester (na 6 maanden)
Tijdens de derde trimester helpt de zwangerschapsmassage je om volledig te ontspannen, het lichaam te laten herstellen en je mentaal voor te bereiden op de bevalling en de periode erna. Veel dames houden in deze fase vocht vast. De massage geeft daarom extra aandacht voor de rug, benen en voeten en helpt zo om overtollig vocht af te drijven.

Zwangerschapsmassage op het warmwaterkussen

SeDeze zachte, gehele lichaamsmassage wordt gegeven met warme olie en op ons unieke warmwaterkussen dat zich aanpast aan de vorm van je zwangere lichaam. Het warmwaterkussen is gevuld met aangenaam warm water van 37 tot 40 graden. Het licht schommelende effect en de warmte van het kussen zorgen voor een comfortabele lighouding, ook als je hoogzwanger bent. De warmte van het kussen helpt je om te ontspannen en verzachten de spieren van je schouders, nek en (onder)rug zodat de doorbloeding wordt vergroot en afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

We maken bij deze massage royaal gebruik van natuurlijke massageolie zodat we gemakkelijk ook tussen je lichaam en het warmwaterkussen kunnen masseren. Tijdens de massage komt je gehele lichaam aan bod; zowel de voor- als achterzijde, je hoofd, handen en voeten en desgewenst je zwangere buik. De massage kan aangepast worden aan je wensen en/of fysieke (zwangerschaps)klachten. De massage duurt 60 min, in totaal ben je 75 min. aanwezig.

Dit type Zwangerschapsmassage wordt gegeven door Maddy (Hoograven), Marlies (Leidsche Rijn & Culemborg), Jolien (Driebergen) Sephora (Doorn) en Kim (Buurmalsen & Culemborg, de Betuwe). 

Zwangerschapsmassage op de tafel

Deze zwangerschapsmassage is een zachte, ontspannende massage, gegeven op een speciale zwangerschapsmassagetafel met uitsparingen voor je buik en borsten zodat je ook comfortabel op je buik kan liggen en er nauwelijks tot geen druk op deze regio’s komt. Ideaal voor als je normaliter een buikslaper bent!

Tijdens de massage zal je gehele lichaam behandeld worden; zowel de voor- als achterkant van het lichaam, handen, voeten, je hoofd en desgewenst ook je mooie zwangere buik.

De massage geeft extra aandacht voor een diepe ontspanning van je (onder)rug, nek en schouders, en kan aangepast worden aan je wensen en/of fysieke (zwangerschaps)klachten. De massage duurt 60 min, in totaal ben je 75 min. aanwezig.

Dit type Zwangerschapsmassage wordt gegeven door Monique (Overvecht) of Eveline (Leidsche Rijn).

Zwangerschapsmassage op het warmwaterkussen aan huis

Soms is het heerlijk als je zelf nergens meer heen hoeft en we bij je thuis de massage komen geven! De zwangerschapsmassage van 60 min. wordt bij je thuis gegeven op het speciale warmwaterkussen. Omdat dit kussen zich aanpast aan de vorm van je zwangere lichaam zorgt het voor een comfortabele lighouding op je rug of zijde, ook wanneer je hoogzwanger bent. We gebruiken ruim olie om tussen jou en het massagekussen in te kunnen masseren en op die manier extra aandacht te geven aan je (onder)rug, nek en schouders. De massage kan aangepast worden aan jouw persoonlijke wensen of situatie.

We zijn ca. 1,5 u bij je thuis aanwezig. In Utrecht-stad zijn reiskosten inbegrepen, maar parkeerkosten niet.

Dit type Zwangerschapsmassage wordt gegeven door Daniëlle, Sephora, Jolien of Andrea.

Ayurvedische Zwangerschapsmassage

Deze traditionele massage uit India wordt van moeder op dochter doorgegeven en heeft als doel jou goed gegrond te houden en de baby te laten groeien in een gebalanceerd lichaam en kalme geest. Terwijl je ligt op een verwarmde zwangerschapsmassagetafel met uitsparing voor de buik en borsten, word je overgoten met warme medicinale kruidenolie speciaal voor tijdens de zwangerschap. Zowel de achterkant van het lichaam, als de buik, hartstreek en hoofd word rijkelijk gemasseerd en met jouw toestemming wordt er ook reiki/prana doorgegeven aan het kindje dat in je groeit.

Uiteraard kan de massage aangepast worden aan je wensen en/of fysieke (zwangerschaps)klachten. De massage duurt 60 min, in totaal ben je 75 min. aanwezig.

Deze massage wordt gegeven door Marlise op de Trumanlaan, Utrecht.

“Het is heel fijn om op een warmtekussen te liggen en een volledige massage te ontvangen. De behandeling was rustgevend, Paulina zorgde er goed voor dat ik comfortabel lag en het aanbieden van een oogmasker vond ik echt een goede toevoeging, zodat ik helemaal kon ontspannen. De massage zelf was uitgebreid, qua tijd en behandelplekken precies goed.”

– Latisha

studio Vandaan in Utrecht

Geef een moment van ontspanning met een Massage Cadeaubon

Wat vond zij van de massage?

“Echt een heerlijk cadeau voor jezelf. Super ontspannend in combinatie met het warmtekussen en ontspannende muziek. Zeker een aanrader, ik denk erover ook voor de postnatale massage te gaan!”

Marjolein

“Het warmwaterkussen onder je rug is erg prettig en ontspannend. Zeker een aanrader!”

Vivienne

Locaties in Utrecht-stad

Kanaleneiland

Zwangerschapstafel

Marlise werkt flexibel en geeft de Ayurvedische Zwangermassage.

Adres: de Trumanlaan 70, Utrecht.

Directe boeking hier

Leidsche Rijn

Zwangerschapstafel

Eveline werkt flexibel overdag en regelmatig een avond doordeweeks.

Adres: Vanilleweg 53, Utrecht.

Directe boeking mogelijk hieronder.

Overvecht

Zwangerschapstafel

Monique werkt op maandag overdag.

Adres: Othellodreef 17, Utrecht.

Directe boeking mogelijk hieronder

Hoograven

Warmwaterkussen

Maddy werkt op maandag-, woensdag en vrijdagochtend.

Adres: Puntdraadhof 26, Utrecht

Directe boeking mogelijk hieronder

Locaties Utrechtse Heuvelrug & De Betuwe

Driebergen

Warmwaterkussen

Jolien werkt flexibel.

Adres: Prins Clausplantsoen 10, Driebergen.

Directe boeking mogelijk hieronder.

Doorn

Warmwaterkussen

Sephora werkt flexibel.

Adres: Dotter 19, Doorn.

Directe boeking mogelijk hieronder.

Culemborg, de Betuwe

Warmwaterkussen

Marlies werkt op dinsdagmiddag en donderdag overdag, regelmatig een avond en soms in het weekend.

Adres: Het Hof 9, Culemborg

Directe boeking mogelijk hieronder.

Buurmalsen & Culemborg, de Betuwe

Warmwaterkussen

Kim werkt vaak op Ma, Woe en vrij

Adres: aan huis in Buurmalsen of bij Studio het Hof, Het hof 9, Culemborg.

Directe boeking mogelijk hieronder.

Maurik, de Betuwe

Warmwaterkussen

Daniëlle werkt op woensdag en vrijdag overdag.

Adres: Buitenweg, Maurik.

Graag mailen voor een boeking op info@studiovandaan.nl

Direct Boeken: Zwangerschapsmassage

Tip: Klik op de pijltjes om de beschikbaarheid voorbij de huidige dagen/week te zien. De melding “Er is geen beschikbaarheid” geeft aan dat er geen plek is de komende dagen of week, er kunnen later wel plekjes zijn!

Zit er geen optie voor je bij? Neem contact op voor eventuele extra mogelijkheden.