Selecteer een pagina

Zwangerschapsretraite

Een weekend op en top zwanger zijn

“Het was heerlijk, compleet, en niet te vol. Het was mogelijk om in jezelf te cocoonen en je toch verbonden te voelen. Ik zie het als een groot cadeau voor jezelf en je kindje”.

Meike
7

Het Programma

Weekendretraite

Een heel weekend met zwangerschapsyoga, voorbereiding op de geboorte, ontspanning, rust, natuur en tijd voor jezelf. 

Tijdens de Zwangerschapsretraite dompel je je in alle rust onder in de wereld van zwanger zijn, maar kan je tegelijkertijd tot jezelf komen op deze mooie locatie ver van de drukte. Je bent van harte welkom op de Hof van Axen om samen met andere aanstaande moeders op en top zwanger te kunnen zijn. Laad je batterij weer op met Zwangerschapsyoga in de ochtend, bereid je goed voor op wat gaat komen met interessante workshops in de middag, ontdek de prachtige omgeving met een (stilte)wandeling en geniet (optioneel) van een ontspannende zwangerschapsmassage. Beleef de prachtige natuur rondom het retraiteverblijf en laaf jezelf dagelijks aan lekker vegetarisch en biologisch eten. Je hebt naast het programma ook tijd voor jezelf: in de tuin een boek lezen, schommelen op de schommelbank, zwemmen in of wandelen rondom het eigen zandmeer; de keuze is aan jou!

“Voelt als een warm bad waarin je mag leren, inspireren, veilige omgeving. Goede mix van fysiek, emotioneel en spiritueel”.

– Olivia

Heerlijk, ontspannend, niets moet, tijd voor jezelf, fijne lessen en relaxte mede-zwangeren/moeders. Gezond en lekker eten.”

– Joosje
Het Programma

Op vrijdag verwelkomen we je en maken we kennis onder het genot van een heerlijk vegetarisch diner. Daarna komen we samen in de yogazaal voor een verdere kennismaking en een diepe ontspanning zodat je echt kan landen op de hof.

Zaterdag starten we de dag met zwangerschapsyoga en een diepe ontspanning. Erna genieten we van een heerlijk uitgebreid ontbijt waarna je vrij bent om te doen wat je wilt; je kunt luieren, een boek lezen, tekenen of wandelen in de natuur. Laat je inspireren en uitnodigen door de prachtige omgeving waarin de Hof van Axen zich bevindt. Samen of alleen.

Rond het middaguur staat er een lunch voor ons klaar en ben je vervolgens vrij om tot aan het middagprogramma te doen waar je zelf behoefte aan hebt. ’s Middags kan je een workshop volgen ter voorbereiding op je bevalling. Vervolgens genieten we van het diner en als dat wat gezakt is maken we ons op voor een avondprogramma binnen of rond het kampvuur met een Sharing Circle.

Op zondag starten we met een frisse duik voor wie wil en een les zwangerschapsyoga met ontspanning, alvorens we van een welverdiend ontbijt genieten. Dan maken we ons op voor een mooie wandeling in de prachtige Drentse natuur, waarvan een deel in stilte plaatsvindt. De ervaring leert dat als je in stilte bent, je meer aandacht hebt voor de geluiden, geuren en kleuren om je heen. Wil je liever niet wandelen, dan kan je ook kiezen voor een creatief programma. ’s Middags genieten we van een verse lunch.

In de middagworkshop vertellen we je alles over liefdevolle (zelf)zorg en wat je kan verwachten (direct) ná de geboorte van je kleintje. We vergeten soms dat je je ook goed op het vierde trimester, oftewel de postnatale fase, kan voorbereiden. Daarna sluiten we samen de retraite af met een afsluitende Sharing Circle en een groepsfoto en nemen we afscheid van elkaar.

De Locatie

De Zwangerschapsretraite vindt plaats op het prachtig gelegen Hof van Axen in Witteveen, Drenthe. De Hof is door eigenaren Sonja en Jan zelf volledig gerenoveerd tot een eco-vriendelijk verblijf. Ze runnen het verblijf met veel liefde en passie waardoor je je er meteen thuis zal voelen. Je kan er volop genieten van de rust, wandelingen in het bos en luieren aan de rand van het zwemmeer bij mooi weer.

Je slaapt in eenvoudige, warme (en eigen!) kamers met uitzicht op de tuin of het bos. Sanitair en douches zijn gedeeld. In de avond  zijn er bij heldere nacht prachtige sterrenhemels te zien en kan je je verwarmen aan de houtgestookte kachel.

De yogalessen vinden plaats in een sfeervolle, ruime yogazaal met uitzicht op het bos en de grote tuin van de hof. Onze kok bereid het gehele weekend met veel liefde heerlijke vegetarische & biologische maaltijden voor ons met verse kruiden en groenten uit eigen tuin.

Kortom, op de hof vind je alle ingrediënten voor een rustgevende en inspirerende retraite waarbij je op en top zwanger mag zijn.

 

“Top weekend! Stilstaan bij het zwanger zijn, samen zijn en het delen met andere zwangere vrouwen in de sharing circle vond ik het meest waardevol. En de fijne begeleiding van Evelien en Andrea.”
– Lydia

Wat vonden zij van het Zwangerschapsweekend?

“Nogmaals bedankt voor het heerlijke yogaweekend! Ik vond het een cadeau aan mezelf. Het weekend biedt de mogelijkheid om even bewust stil te staan bij je zwangerschap in een prachtige omgeving met heerlijk eten. Ik heb -ondanks dat dit mijn 2e kind wordt- door de workshops en contacten met andere zwangeren veel inspiratie opgedaan voor mijn wensen rondom bevalling en kraamperiode. Ik heb jullie aanwezigheid/leiding tijdens het weekend als heel prettig en waardevol ervaren. De energie met elkaar als groep matchte ook nog eens erg goed, heel bijzonder!”

Jolieke, 2e kindje

“Fijne balans tussen vrije tijd en programma, fijne plek, heerlijk eten. Ik vond het meest waardevol de kraamtijd workshop; daar is op andere plekken minder aandacht voor. Fijn om op deze manier stil te staan bij de zwangerschap en komst van je kindje.”

Daniek, 34 wkn, 1e kindje

“Hele warme, fijne ervaring. Ik vond het heeeeel spannend, maar ik voelde me heel snel op mijn gemak. Alles vloeide mooi. Alles samen voor mij was perfect. Ik neem hele mooie warme mensen die ik in mijn hart sluit mee. Ik ga reclame voor jullie maken in België! Heel erg bedankt Eveline en Danielle; jullie doen prachtig werk”

Kaat, 18 wkn, 1e kindje, België

Ik kijk positief terug op het weekend; het was een bijzondere bewustwordende ervaring. het weekend voldeed volledig aan mijn verwachtingen en ik heb ervan genoten. Ik neem de goede en praktische tips mee naar huis; met name over de bevalling en de tijd daarna. Ik zou het weekend zeker aanraden aan andere zwangere dames!

Rosilde

Ik kijk heel goed terug op het weekend, ik was van tevoren heel nieuwsgierig of het iets voor me zou zijn, zo’n heel weekend op pad met alleen maar zwangere dames, en ik was een beetje bang dat het wat te zweverig zou zijn. Afgezien van de “deva’s” viel dat erg mee ;-). Ik ben heel blij dat ik gegaan ben. Ik vond de yoga en de workshops erg prettig en ook fijn dat we tijd voor onszelf hadden. De maaltijden waren goed en gezellig. Ook stelde ik het erg op prijs dat er persoonlijke aandacht was door de gesprekken die we met jullie hebben gevoerd individueel. Ik zou het zeker aanraden!

Anna

“Het was heel ontspannend en verdiepend. Voldeed zeker aan verwachtingen. Ook fijn veel vrijheid. Het waardevolst was de start met yoga, alle boeken en bladen die je kan inzien, in een groep zijn én eigen ruimte hebben, het heerlijke eten, het delen met elkaar, altijd thee…”

Ellen

“Ik vond het een heerlijk fijn weekend op een prachtige plek middenin het Drentse bos. Ik keek mijn ogen uit bij het wonderbaarlijk mooie bosmeer aangrenzend aan de grote tuin van de woonboerderij waar we vertoefden. Zowel binnen als buiten was het voor mij, 30 weken zwanger van mijn tweede kindje, een hele fijne plek om drie dagen yoga te doen en tot rust te komen met de kleine baby in mijn buik. Ik heb heerlijk geluierd, gelezen en getekend. Ook de wandeling rond het bosmeer is een mooie afstand als je niet te ver wilt gaan, maar wel even midden in de natuur wilt zijn. De ochtenden en avonden waren gevuld met yogalessen en meditaties in een lichte ruime yogazaal met uitzicht op de groene bomen en bloemen in de tuin. Veel van de maaltijden werden bereid met ingrediënten uit de tuin en vooral op de legendarische pap van Jan hield ik het een heel stuk van de dag goed vol. De slaapkamers boven zijn compact maar fijn. Ik vond het wel prettig dat ik de kamer voor mezelf had. De groep bestond uit ontzettend lieve vrouwen en de gastvrijheid was groot, van jullie als leidsters van het weekend en de bewoners van de hof. Ik zou zo weer meegaan. Veel dank.” Sanne

Praktische Informatie

Weekendtarief

 • Standaardtarief pp. op basis van een eigen 1-persoonskamer voor de retraites van vrijdag-zondag: €499,00. Dit wil ik!
 • Meld je samen aan met een vriendin/zus/collega, deel een kamer en ontvang een ruime vriendinnenkorting! Jullie betalen dan samen €848,00 ( ipv €998,00) en ontvang ieder € 75,00 korting! (Dit willen we!)
 • Toegankelijk voor zwangere dames vanaf 14 weken t/m 35 weken zwangerschap.
 • Ben je t.z.t. al verder in je zwangerschap? Neem even contact op voor de mogelijkheden.
Optioneel bij te boeken:
 • Een speciale ontspannende Zwangerschapsmassage van 60 min voor € 75,00.
 • Een Reiki behandeling voor Zwangerschap van 60 min voor € 75,00
Het tarief is exclusief:
 • Vervoer naar de locatie. De retreatlocatie is het gemakkelijkst te bereiken met de auto. We kunnen je helpen om samen te reizen. Reis je met het OV? Kom dan met de trein naar Beilen en vervolgens neem je de hubtaxi, die je voor een klein bedrag voor de deur van de Hof afzet.
 • Reis en/of Annuleringsverzekering. Het is aan te raden deze af te sluiten voor onvoorziene omstandigheden. Zie ook onze Algemene Voorwaarden – Retraites.
Het tarief is inclusief:
 • Twee overnachtingen in een eigen kamer, met gedeelde badkamer
 • Volpension met biologisch & vegetarisch ontbijt en gezonde snacks, fruit tussendoor.
 • Heerlijke, vers bereide, biologische lunches en diners met zoveel mogelijk producten uit de regio en eigen tuin. 
 • Professionele begeleiding van ervaren zwangerschapsyogadocentes, opgeleid in de Birthlight methode van Zwangerschaps yoga.
 • Dagelijkse Zwangerschapsyoga in de ochtend inclusief een diepe ontspanning.
 • Twee verschillende middagworkshops.
 • Op vrijdag- en zaterdagavond: Avondsessie met een Sharing Circle en/of een diepe ontspanning.
 • Zondag: een Meditatieve stiltewandeling (totaal 1 uur, waarvan 30 min in stilte), of een alternatief, creatief (binnen)programma.
 • Toeristenbelasting
 • Linnen voor het dekbed & handdoekenset (geen badhanddoek voor evt. zwemmen).

  Hoe meld ik me aan?

  Je aanmelden kan in 5 stappen:

  1. Zoek de retraitedatum van je keuze in onze Agenda
  2. Klik op de knop ‘Reserveer’.
  3. Creëer een account met je e-mail en wachtwoord of Log in.
  4. Betaal via Ideal of met credit card.
  5. Je ontvangt een bevestiging van je aankoop en een welkomsbericht via e-mail  (check ook je spam folder).
  6. Kom je met een vriendin?  Dan ontvangen jullie vriendinnenkorting!
   1. Dagretraite: Jullie betalen samen €250,00( ipv € 270,00).
   2. Weekendretraite: Kom samen, deel een kamer en jullie betalen samen slechts €848,00 (ipv €998,00).

  * Met je inschrijving voor een dag/weekendretraite, ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden

  Wat vonden zij van de retraite?

  “1 dag langer graag! :-).”

  Carla, 17 wkn zwanger, 1e kindje

  “Goede start van mijn verlof, om tijd en ruimte te maken voor de baby”

  Esther, 34 wkn, 4e kindje

  “Zeker aan te raden: Leerzaam, leuk, ontspannend.”

  Yasmijn, 35 wkn, 4e kindje

  “Lekker weekend voor jezelf en veel waardevolle informatie.”

  Annelies, 30 wkn, 1e kindje