Selecteer een pagina

Zwangerschapsyoga in Utrecht

Bewust, soepel en met vertrouwen tijdens je zwangerschap

Met zwangerschapsyoga leer je bewust met de veranderingen in en om je heen om te gaan, houd je je lichaam sterk en soepel en helpen de specifieke oefeningen voor het bekken bij het voorkomen, dan wel inperken of verhelpen van bekkenklachten. Een goede conditie van zowel lichaam als geest vormt bovendien de beste voorbereiding voor zowel de bevalling van je kleintje als de eerste tijd erna.

7

Zwanger zijn is een mooi en intens proces waarin veel verandert op lichamelijk, hormonaal, mentaal, en emotioneel gebied. In dit proces is het prettig om goed voor jezelf te zorgen. 

Zwangerschapsyoga

We helpen je graag om met een ontspannen en soepel lichaam, een kalme en bewuste geest je zwangerschap door te brengen en met vertrouwen de geboorte van je kindje tegemoet te gaan. Je bent welkom vanaf 14 weken zwangerschaps en tot je gaat bevallen.

Onze Birthlight Zwangerschapsyoga

  • Bevordert je lichamelijke fitheid, je houding en mobiliteit.
  • Vergroot je lichaamsbewustzijn, en helpt je voelen wat je nu nodig hebt.
  • Vergroot je fysieke en mentale kracht, vertrouwen en intuïtie.
  • Ontspant je lichaam en geest en helpt je ruimte maken voor jezelf en je kindje.
  • Laat je contact maken met je kindje.
  • Leert je houdingen, bewegingen en transities aan die je tijdens de zwangerschap en de bevalling kunt inzetten.
  • Biedt ruimte voor vragen en uitwisseling met andere aanstaande moeders.

“Ik ben super tevreden over de zwangerschapsyogalessen bij studio vandaan en het aanbod naast de lessen (zoals zwangerschapsmassage, postnatale lessen, cursus, etc). Jullie filosofie, de persoonlijke benadering en betrokkenheid, de docenten en hun deskundigheid zijn dingen dat jullie onderscheiden en speciaal maken. Ik kan Studio vandaan iedereen aanraden en weet nu al dat ik weer bij jullie terecht kom bij een volgende zwangerschap.”

– Josefina

studio Vandaan in Utrecht

“Meer dan alleen een yogales. Je krijgt tips mee voor bewegingen tijdens de bevalling en er wordt ontzettend goed geluisterd en ingegaan op ieder z’n ‘klachten’ waardoor ik ook daar iets van opsteek.” –

– Eline

 

“Fijne actieve maar toch ook relaxte oefeningen. Ik raad het zeker aan: Het is sowieso lekker en goed voor je zwangere lijf.”

Onze Lessen

Wekelijkse Lessen

Op verschillende locaties in Utrecht bieden we wekelijkse Zwangerschapsyogalessen aan, zowel in de avonden als in de ochtend, zowel doordeweeks als in het weekend. Zo is er altijd wel een geschikte les bij jou in de buurt.

Blijf je liever thuis? Volg dan een live-stream yogales via ZOOM of kies voor een van onze Online cursussen.

Privé Lessen

Heb je specifieke wensen of (bekken)klachten, dan kan een privéles zwangerschapsyoga met een van onze docentes, erg fijn zijn. Dit kan bij je thuis en op een moment dat het jou uitkomt.

Bevalvoorbereiding

We bieden verschillende opties om (samen) goed voorbereid te zijn op de bevalling. Kies voor een Informatieve Bevalcursus van 4 avonden, een Praktische Bevalcursus van 2 avonden, een compacte Partnerles van 2 uur of een online bevalcursus die je volgt wanneer en hoe vaak je wilt. We raden je aan deze opties rond tussen je 25e en 35e week zwangerschap in te plannen. Lees meer over  bevalvoorbereiding.

Wat doen we in de les?

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam in een ongekend hoog tempo, wat een geheel nieuwe ervaring kan zijn. Zwangerschapsyoga helpt je om je lichaamsbewustzijn – het voelen van en luisteren naar je lichaam – te vergroten. Door de beoefening van yoga leer je je fysieke en mentale grenzen te bewaken, te vertrouwen op je lichaam, vergroot je je innerlijke kracht en intuïtie en oefen je met overgave aan het bijzondere zwangerschapsproces. Dit alles vormt bovendien al een prachtige oefening voor de aanstaande bevalling.  

De yoga-oefeningen zijn gericht op het soepel en sterk houden van je lichaam zodat je mobiel blijft tijdens je zwangerschap en je je krachtig voelt tijdens de bevalling. We hebben veel aandacht voor het bekken en de bekkenbodemspieren die we leren versterken én ontspannen waardoor er controle over en vertrouwen in dit gebied ontstaat voor de geboorte. Daarnaast oefenen we met bewegingen, bevalhoudingen en transities die verlichting kunnen brengen én je bekken veilig houden tijdens de zwangerschap.

Omdat een zwangerschap ook spanning en zorgelijke gedachten met zich mee kan brengen, kan het prettig zijn om te ervaren hoe je met ademhalingsoefeningen kalmte, ontspanning en innerlijke rust kan vinden op die momenten dat het nodig is. In de lessen en in onze cursussen voor bevalvoorbereiding, zal je bovendien waardevolle ademhalingstechnieken leren die verlichting en kracht kunnen bieden tijdens je bevalling. Hoe vaker je deze technieken oefent, hoe groter de kans zal zijn dat je ze ook straks zal kunnen inzetten tijdens de geboorte. Om je zowel te kunnen concentreren als te kunnen ontspannen tijdens de bevalling en het verloop van de geboorte van je kleintje te ondersteunen, is een goede ademhaling essentieel.

We starten iedere les met een kort rondje om te horen hoe het met je is, of er klachten zijn en of je wensen hebt voor de les. Hierdoor kan de docente de les afstemmen op de boehoeftes en eventuele klacthte, maar leer je elkaar ook beter kennen en doe je bijvoorbeeld kennis en praktische tips op over bekkenklachten die ook voor jou van belang kunnen zijn.

Iedere les sluiten we af met een eindontspanning. Dit kan je helpen om los te laten en vertrouwen te hebben in jezelf en in je lichaam. Ontspanning helpt je bovendien om je intuïtie te volgen en bewuste aandacht te hebben voor je kindje, het zwanger zijn en alles wat er verandert in en om je heen. De wekelijkse yogales vormt voor veel aanstaande moeders een welkom rustpunt in het drukke dagelijkse leven én is een leuke manier om (aanstaande) moeders te leren kennen bij jou in de buurt.

Hoe werkt het?

Zwangerschapsyoga is geschikt voor iedere aanstaande moeder. Je kunt vanaf 14 weken elk moment instappen en je kan de lessen volgen tot de geboorte; op de locatie, dag en tijd van je keuze. Je hoeft er geen yoga-ervaring voor te hebben of er lenig voor te zijn.

Lessen volg je bij studio Vandaan hoe vaak, waar en wanneer jij wilt. We bieden (bijna) iedere dag van de week zwangerschapsyogalessen aan op verschillende locaties in Utrecht én we hebben aparte lessen via live-stream met Zoom, zodat je ook daarbij persoonlijke aandacht ontvangt.

Je bent van harte welkom om eerst een proefles te volgen tegen gereduceerd tarief. Wil je vaker komen? Dan kan je kiezen voor losse lessen of een 5, 10 of 25 strippenkaart. De tarieven vind je hieronder. 

“Ik ben zéér tevreden over wat ik heb geleerd bij de yogalessen (en partnerles) en hoe ik dat heb kunnen inzetten tijdens de bevalling. Ik vond mijn eerste bevalling een behoorlijk heftige ervaring, maar deze tweede bevalling was heel anders. De andere manier van ademen wat ik nu toepaste, zoals geleerd bij jullie, heeft hier zeker een rol in gespeeld. Ik ben er van overtuigd dat dóór ademen zoveel beter voor je lichaam is. De rust die ik dit keer wel in mijn hoofd had en het ademen door mijn hele lichaam in plaats van heel hoog heeft me zeker weten goed gedaan. Ontzettend bedankt hiervoor!”

Moniek

“Fijn ter ontspanning, voor soepelheid en voorbereiding bevalling en  fijne docente die duidelijk veel kennis heeft en ervaring.”

Marjolein

“Ik heb verschillende yoga scholen uitgeprobeerd maar vind bij jullie de inhoudelijke visie die ik zoek rondom bevallen.”

Judith

Tarieven Losse Lessen

Proefles

Wees welkom om eerst een proefles (tegen een gereduceerd tarief) te volgen voordat je besluit om verder te gaan. Je kan met de proeflescredit, iedere les in ons Yogaschema reserveren; in-studio of live-stream via Zoom.

€12,50

Losse les

Waardeer je de flexibiliteit van het volgen van losse lessen? Wees welkom om per keer een lescredit aan te kopen en de les van je keuze te boeken via ons Yogaschema.

€18,50

Privé yogales

Hebb je specifieke wensen of (bekken)klachten, dan kan een privéles zwangerschapsyoga met een van onze docentes, erg fijn zijn. Dit kan bij je thuis en op een moment dat het jou uitkomt. In Utrecht-stad zijn reiskosten inbegrepen.

€75,00

Tarieven Lessenkaarten

5 x Lessenkaart

De kaart is te gebruiken voor alle wekelijkse yogalessen in het yogaschema. De kaart is 10 weken geldig. Wanneer je na je bevalling lescredits overhoudt, kan je ze inzetten voor Postnatale yogalessen.

€85,00

10 x Lessenkaart

Dit is onze meest verkochte optie. De kaart is te gebruiken voor alle wekelijkse zwangerschapsyogalessen en is 25 weken geldig. Wanneer je na je bevalling lescredits overhoudt, kan je ze inzetten voor Postnatale yogalessen. 

€155,00

25 x Lessenkaart

Het beste tarief mogelijk! Betaal slechts €13,00 per yogales naar keuze. Te gebruiken voor onze wekelijkse Zwangerschaps en Postnatale yogalessen. De kaart is 9 maanden geldig, en is je gehele zwangerschap én de maanden na je bevalling te gebruiken.

€340,00

Wat vinden zij van de zwangerschapsyoga?

Online Cursus Zwangerschapsyoga

In 15 complete yogalessen leer je de belangrijkste yogaoefeningen en houdingen, ademhalingstechnieken en meditaties die je helpen om fit en vol vertrouwen je zwangerschap te beleven én je voor te bereiden op de aankomende bevalling. Naast video’s van zwangerschapsyogalessen bevat de cursus veel specifieke informatie, tips, geluidsfragmenten, geleide mediaties en ontspanningsoefeningen en praktische downloads én drie specifieke lessen ter voorbereiding op de geboorte van je kleintje, waaronder een les voor met je (beval)partner.

Oefen je liever thuis, in je eigen tijd en zo vaak je maar wilt? Dan is onze online Zwangerschapsyogacursus ‘Ontspannen Zwanger & Bevallen’ heel geschikt.

Je ontvangt de toegang tot al het het cursusmateriaal voor 9 maanden lang; zo kan je je gehele zwangerschap én de eerste weken erna, kiezen welke les je wanneer wil volgen en teruggaan naar de voor jou relevante informatie. Lees meer

Zwangerschapsyoga Weekendretraite

Weekend speciaal voor aanstaande moeders

Een heel weekend met zwangerschapsyoga & yoga nidra, voorbereiding op de geboorte én de kraamtijd, rust en ruimte, heerlijk biologische maaltijden en tussendoortjes, prachtige natuur en tijd voor jezelf.

Locatie: Hof van Axen, Drenthe

Onze Retraites

weg van de drukte in Drenthe & de Betuwe

Ga je mee op retraite? Onze locaties bevinden zich in de mooie Nederlandse natuur en het groen. Zodat je hoofd mag leegraken en je weer in contact kan komen met jezelf, jouw verlangens en jouw lichaam. Kies voor een weekendretraite in het mooie Drenthe als je de tijd hebt of voor een dagretraite dichter bij Utrecht.