Zwangerschapsdagretraite

Een dag op en top zwanger zijn

Agenda

ZWANGERSCHAPSDAGRETRAITE

Zondag 5 Februari 2023

Een One-Day-Retreat speciaal voor aanstaande moeders die zichzelf een hele dag willen laten verzorgen. Voor als je behoefte hebt aan rust en échte tijd voor jezelf, op een rustige en mooie plek in de natuur, dichtbij Utrecht.

OVER DE ZWANGERSCHAPS-DAGRETRAITE

One-Day-Retreat speciaal voor aanstaande moeders.

Een ontspannen dag helemaal voor jou alleen. Een dag om tot rust te komen, je batterij weer op te laden, nieuwe energie op te doen, je ervaringen te delen met andere zwangeren en om bewust stil te staan bij zowel je zwangerschap als het kleintje dat groeit in je buik.

Op een mooie, landelijke locatie waar je helemaal weg kan zijn van de dagelijkse en stadse drukte. Waar je de rust in jezelf kan terugvinden om te voelen waar je staat en hoe het nu werkelijk met je gaat.

De dagretraite vindt plaats onder de professionele begeleiding van twee van de vaste studio Vandaan docentes en tevens mede mama’s; Eveline Spree (Zwangerschaps- & postnatale yoga & Hypnobirthing docente), en Danielle van Grieken (Eigenaresse van studio Vandaan, Zwangerschaps- & postnatale – en Fertiliteits-yogadocente & masseuse).

Lees meer over ons.

WAT WE GAAN DOEN

 • Een warm welkom met thee & koffie en iets lekkers vanaf 9.00 uur.
 • Een welkoms-meditatie, een kennismaking en een moment om iets te delen.
 • Een heerlijk ontspannen Zwangeschapsyogales met extra aandacht voor je groeiende buik en je rugregio, gevolgd door een welverdiende diepe eindontspanning met hypnobirthing script.
 • Een kleine wandeling in de omgeving. We bevinden ons midden in een mooie, landelijke omgeving nabij de Kromme Rijn. Wandel je liever niet; wees welkom om even te mijmeren, te rusten of creatief aan de slag te gaan.
 • Een workshop kraamtijdvoorbereiding; leer hoe je goed voor jezelf kan (laten) zorgen direct na de geboorte.
 • Voor de inwendige moeder-to-be: een geheel verzorgde vegetarische lunch en koffie en thee met iets lekkers tussendoor.
 • Een closing circle met ruimte voor vragen en delen.

OVER DE LOCATIE

De Bronhoeve is gelegen in het buitengebied van Cothen. Vlakbij Doorn, Wijk bij Duurstede en de Kromme Rijn.

Omgeving

De Bronhoeve ligt midden in een perceel van 1.65 ha. Er zijn door ons 30 jaar geleden hoogstam fruitbomen geplant waaronder verschillende oude rassen appel-, pruimen-, peren- en kersenbomen. In het voorjaar is de bloesempracht adembenemend mooi. Er is een klein bos aangeplant en rondom het huis zijn weides waar het gras hoog mag komen in de zomer.

Achter de hoeve ligt een hersteld jaagpad langs de Kromme Rijn. Je kunt zowel naar Wijk bij Duurstede wandelen als naar Utrecht en naar het Amsterdam-Rijn kanaal.

De Ruimte

In de Hoeve bevindt zich de yogaruimte van 75 m2. De yogaruimte met vloerverwarming is voorzien van alle benodigdheden als matjes, kussens en dekens, en heeft een open keuken.

Met de auto is het ongeveer 25 minuten rijden vanaf Utrecht. Je bent dan meteen in het landelijke gebied.

PRAKTISCH

 • Data:
  • Zondag 5 Februari 2023 van 9.30-17.00 uur (inloop vanaf 9.00 uur)
 • Locatie: de Bronhoeve, Cothen (0p ca. 25 min van Utrecht).
 • Aanmelden kan via de mail op info@studiovandaan.nl. Let op; plekjes zijn beperkt tot 10 dames.
 • Goed om te weten: met je inschrijving voor de week ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.
  • Normaal tarief: €135,00 p.p. voor de gehele dag.
  • Vriendinnenkorting: Kom je samen met een vriendin, boek dan samen voor €250,00 voor de gehele dag. Mail ons om je aan te melden en samen te betalen met korting!

Docentes

Eveline Spree

is van origine antropoloog en intercultureel trainer. In 2012 haalde Eveline haar Vinyasa certificaat en begon ze met lesgeven. Toen ze het jaar daarop zwanger werd schreef ze zich in voor een zwangerschapscursus en dat beviel zo goed dat ze de Birthlight docentenopleiding volgde en afrondde. Ze is moeder van 2 kindjes en geeft met veel liefde wekelijkse postnatale yogalessen en de Birth Prep Cursus.

Daniëlle van Grieken

is eigenaresse van studio Vandaan. Ze maakte ooit de switch van wetenschapper naar yogadocente en is veel gelukkiger sinds ze haar hart volgt en alleen nog maar werk doet waar ze in gelooft. Ze is Zwangerschapsyogadocente en Holistisch Postpartum Behandelaar. Ze geeft met veel liefde kraammassages en kraambehandelingen bij moeders thuis. Ze is zelf moeder van twee kindjes (3 en 1), geeft yogales, massages, schrijft en illustreert, en stuurt studio Vandaan aan vanuit haar boerderij in de Betuwe.