Selecteer een pagina

Kraammassage

Welverdiende ontspanning na de geboorte

7

Onze Kraammassages

De fase na je bevalling is bij uitstek een fase om goed voor jezelf te (laten) zorgen. Alleen als je allereerst goed voor jezelf zorgt, kan je er ook voor je kindje(s) zijn en de zorg goed voor hen dragen. De Kraammassage is een ontspannende, herstellende en zachte lichaamsmassage met warme olie, die je ontvangt in de eerste weken ná je bevalling en in het comfort van je eigen huis.

Kraammassage

De Voordelen

Tijdens de bevalling heeft je lichaam een topprestatie geleverd en dus is in de postnatale fase herstel en ontspanning heel hard nodig. Massage kan hierbij op verschillende wijzes ondersteunend werken:

 • Zo stimuleert massage de bloedsomloop wat het vervoer van de benodigde voedingsstoffen en zuurstof naar alle cellen van het lichaam mogelijk maakt om je fysieke herstel te bevorderen.
 • Massage helpt daarnaast om de hormoonklieren na de bevalling weer in balans te brengen, wat kan bijdragen aan een stabielere hormoonspiegel en een stabieler mentaal gevoel.
 • In de postpartum tijd gaat veel van je aandacht naar je baby en soms vergeet je misschien jezelf. Een massage kan je helpen om weer bij jezelf te komen en te voelen hoe het met je gaat en wat je nodig hebt.
 • Wellicht geef je (ook) borstvoeding en draag je je kindje veel, waardoor je schouders en nek wat vermoeid of stijf kunnen aanvoelen. Dit kan de massage voor je losmaken zodat je je weer vrij kan bewegen.
Praktische Informatie

Omdat de eerste week na de geboorte van kindje vaak al erg druk kan zijn, komen we meestal vanaf de 2e week met liefde bij je thuis. We bieden 2 verschillende soorten kraammassages aan.

 

 • De massage is ook geschikt als je bevallen bent met een keizersnede. We passen de massage dan wat aan of we komen zodra de wond goed geheeld is.
 • We kunnen rekening houden met eventuele klachten en de massage aanpassen aan je persoonlijke wensen en situatie.
 • Locatie: De Kraammassage vindt plaats bij je thuis. Woon je in Utrecht-stad, dan zijn de reiskosten inbegrepen, maar eventuele parkeerkosten niet. Woon je buiten Utrecht-stad, dan rekenen we een reis-en tijdvergoeding.
 • Behandelingen kunnen alléén plaatsvinden met een reservering en betaling voor aanvang.
 • Boek direct via ons reserveringssysteem hieronder, of mail Danielle op: info@studiovandaan.nl

“Super goede en fijne behandeling. Boven verwachting! Erg professioneel en er is ook veel kennis aanwezig rondom zwangerschap / bevalling / geboorte / kinderen. Dus kan alleen maar zeggen dat ik het helemaal top vond. Heel lief dat er een chocolaatje als viering van de geboorte was, er een air diffuser mee was en muziek! Ook een geweldig leuk contact met Danielle tijdens het bezoek. Het meest waardevolle was de ontspanning tijdens de massage, zorg voor mijn lijf en als bonus de diastase uitleg en meting. Dit verdient elke moeder en zeker van zo’n prettige masseuse en bij zo’n leuke onderneming”.

– Sharon, ontving de kraammassage aan huis na de bevalling van haar 1e kindje.

studio Vandaan in Utrecht

Kraammassage aan huis (ca. 2u+)

De Kraammassage is een ontspannende, herstellende en zachte lichaamsmassage met warme olie, die je ontvangt in de eerste weken ná je bevalling en in het comfort van je eigen huis. Je ontvangt de massage op een professionele massagetafel die we meenemen. We geven extra aandacht aan het herstel van je buikregio en het verzachten van de spieren van je rug, nek en schouders. Bovendien komen je hoofd, gezicht armen, benen, voeten en handen aan bod, zodat je gehele lichaam heerlijk kan ontspannen. De massage werkt daarmee ondersteunend voor zowel je fysieke, hormonale als emotionele herstel na de geboorte van je kindje.

De afspraak duurt in totaal ca. 2-2,5 uur waarvan tenminste 90 minuten aan pure massage. Er is tijd is voor een voorgesprek en een nagesprek met een warme kop postpartum thee. Inclusief opbouwen en opruimen zijn we ongeveer 2-2,5u bij je thuis aanwezig.

De kraammassages zijn aan te vullen met de Add-Ons hieronder: zoals een belly bind, yoni steam of een partnermassage voor je lief.

Holistische Kraammassage aan huis (ca.3u)

Verwen jezelf met deze zeer uitgebreide kraammassage. Je start met een warm voetenbadje en al zittend ontvang je een ontspannende Ayurvedische hoofdmassage. Vervolgens ontvang je een zachte, Vata-reducerende gehele lichaamsmassage op basis van Ayurvedische massagetechnieken die gegeven wordt op een groot warmwaterkussen dat op de massagetafel ligt. Het massagekussen is gevuld met warm water zodat je heerlijk warm en extra comfortabel kan liggen. Het warme water vormt zich naar de vormen van jouw lichaam en helpt je spieren als vanzelf te verzachten en te ontspannen. Bovendien word je gemasseerd met verwarmende olie en op basis van zachte massagetechnieken, welke een helende en kalmerende werking hebben op zowel je lichaam als geest.

De afspraak duurt in totaal ca. 3 uur waarvan tenminste 105 minuten aan pure massage. Er is tijd is voor een voorgesprek en een nagesprek met een warme kop postpartum thee. Inclusief het opbouwen en opruimen zijn we ongeveer 3u in totaal bij je thuis aanwezig.

 • Tarief Holistische Kraammassage €225,00
 • In Utrecht-stad zijn reiskosten inbegrepen, maar parkeerkosten niet.
 • Dit type Kraammassage wordt gegeven door Daniëlle
 • Te boeken via mail met Danielle op: info@studiovandaan.nl

De kraammassages zijn aan te vullen met de Add-Ons hieronder: zoals een belly bind, yoni steam of een partnermassage voor je lief.

Wat vonden zij?

“Danielle, Heel heel heel erg bedankt voor de heerlijk massage en vooral voor de aandacht, liefde en zorg die mijn lijf goed kon gebruiken! Je hebt geen idee hoeveel ontspanning je mij cadeau hebt gegeven in die 90 minuten! DANK!”
– Sanne
De Kraammassages was echt heerlijk. Helemaal wat ik hoopte, dus dat is fijn. Ook mijn man heeft genoten van zijn massage en voelde zich daarna ook lekker ontspannen. Je bent een fijn persoon om in de ruimte te hebben en leuk dat je ook even wilde helpen met het omknopen van de doek.
– Lianne
Thanks again for the wonderful massage last week. Also for all the tips and the follow up information! 
– Mateja

“Hi Danielle, De massage was echt heerlijk, nog heel lang van nagenoten.”

– Femke

Ik kijk met meer dan plezier terug op de behandeling! Het was zo ontspannen en heb mega genoten. Ook bedankt voor de uitgebreide mail, heb weer wat te doen met alle tips en tricks! Bedankt voor alles en de fijne ervaring. Ik gun dit iedere vrouw!

– Carlijn

Geef een moment van ontspanning met een Massage Cadeaubon

Direct Boeken: Postpartum Behandelingen

Let op: Niet op alle behandelingen kan je direct of los boeken. Wil je een pakket of een combinatie van verschillende behandelingen boeken, mail Daniëlle dan voor een uitgebreidere afspraak op: info@studiovandaan.nl.