Ons Team

  • Studio Vandaan

    Wie zijn wij?

We are here because we care

Studio Vandaan begon ooit met kleine yogalessen in Daniëlle’s huiskamer. Inmiddels zijn we dik 10 jaar verder en zijn we uitgegroeid tot de meest bekende aanbieder van zwangerschapsyoga in en rond Utrecht. Onze missie is:

Een goede start voor nieuw leven. Met liefde en aandacht ondersteunen we nieuwe moeders in het zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en ontzwangeren.

Sinds 2012 is studio Vandaan dan ook volledig gespecialiseerd in ontspanning & beweging van kinderwens tot moederschap. Bij ons kan je terecht voor fertiliteitsyoga, zwangerschapsyoga, bevalvoorbereiding, kraamtijdvoorbereiding, postnatale yoga, en massages voor alle fases, retraites en nog veel meer.

Wie zijn wij?

Ons docententeam bestaat uit professionele, bevlogen en gedreven yogadocentes, doulas, coaches, masseuses en behandelaars die met veel liefde en passie werken voor wens-, aanstaande en nieuwe moeders. Of je nu voor wekelijkse lessen, een workshop of een massage komt; we geven je graag de persoonlijke aandacht en warmte die je verdient.

Wij zijn: v.l.n.r.v.b.n.b. Nadine, Eveline, Ina, Paulina, Kirsten, Iris, José, Danielle en Esther V. Ze staan niet op deze foto, maar ook Robin, Maddy, Lizanne, Esther N, Esther v K, Eveline vd Z, Sephora, Marlise, Monique, Esli, Yuna en Niki, staan graag voor je klaar. Wil je ons iets vragen? Laat het ons zeker weten via de contact pagina.

Daniëlle van Grieken

Daniëlle van Grieken

Eigenaresse, Yogadocente (Zwangerschap, Postnataal, Fertiliteit) en Masseuse

Daniëlle werkte ooit als wetenschapper, maar in 2009 richtte ze studio Vandaan op om haar passies te verenigen onder één dak. Sindsdien geeft ze met veel liefde yogalessen, cursussen en massages aan aanstaande en nieuwe moeders. Na decennia in Utrecht gewoond te hebben, woont ze nu met haar vriend, zoon en dochter in een klusboerderij in de Betuwe.

Nadine Arendsen

Nadine Arendsen

Admin & Yogadocente (Zwangerschap & Postnataal)

Nadine is ooit begonnen met yoga om meer ademruimte te krijgen naast haar werk als producent in de culturele sector. Na de geboorte van haar eerste zoontje specialiseerde ze zich in zwangerschapsyoga bij Birthlight. Yoga en met name Pranayama (ademhalingstechnieken) hebben haar geweldig ondersteund tijdens haar zwangerschappen en bevallingen. Ze hoopt dit in haar ZOOM lessen, die ze geeft vanuit Zutphen, te kunnen delen.

Eveline Spree

Eveline Spree

Yogadocente (Zwangerschap & Postnataal, Mama&Baby)

Van origine is Eveline antropoloog en intercultureel trainer. In 2012 haalde Eveline haar Vinyasa certificaat en begon ze met lesgeven. Toen ze het jaar daarop zwanger werd schreef ze zich in voor een zwangerschapscursus en dat beviel zo goed dat ze de Birthlight docentenopleiding volgde en afrondde. Ze is moeder van 2 kleintjes en geeft met veel liefde wekelijkse lessen en de Birth Prep Minicursus.

José Dorresteijn

José Dorresteijn

Yogadocente (Zwangerschap & Postnataal)

José volgde tijdens haar laatste zwangerschap zelf zwangerschapsyogalessen.
Ze vond dit zo inspirerend en plezierig voor haar zwangere lijf, dat ze zelf meteen de Birthlight zwangerschapsyoga -docentenopleiding is gaan volgen. José is moeder van 4 kinderen en weet hoe belangrijk het is om tijdens en na je zwangerschap tijd voor jezelf te maken. Naast het moederschap geeft José pre- en postnatale coaching.

Robin Hoenkamp

Robin Hoenkamp

Yogadocente (Zwangerschap)

Robin volgde tijdens haar zwangerschappen in 2013 en 2015 zwangerschapsyoga wat zo goed beviel dat ze zelf de Birthlight zwangerschapsyoga opleiding ging doen. Als juridisch adviseur weet ze uit ervaring hoe belangrijk het is om tijdens de zwangerschap tijd te nemen om door middel van yoga te zorgen voor het lichaam en baby, minder in het hoofd te zitten en voldoende te ontspannen.

Andrea Geluwie

Andrea Geluwie

Yogadocente (Zwangerschap & Postnataal)

Andrea is gecertificeerde Hatha, slow-flow and zwangerschapsyoga docent. Ze heeft haar opleidingen afgerond in Australië waar ze 9 jaar heeft gewoond en 3 kinderen heeft gekregen. Sport, beweging en coaching hebben altijd een groot deel uitgemaakt van haar leven en heeft haar passie voor zwangerschaps yoga, samen met het steunen van vrouwen, tot werkelijkheid gebracht na de geboorte van haar derde.

Esther Nijdam

Esther Nijdam

Yogadocente (Zwangerschap)

Esther raakte tijdens haar eerste zwangerschap zo geïnspireerd door alles wat er kwam kijken rondom de zwangerschap en de tijd daarna dat ze besloot na de geboorte van haar tweede kindje de Birthlight docentenopleiding te doen. Naast yogadocent is Esther opgeleid als kindervoedingscoach. Hiermee hoopt ze ouders het belang van een goede eerste start mee te kunnen geven. Daarnaast coacht ze vrouwen met een programma dat specifiek is toegespitst op de vrouw.

Esther van Klaarbergen

Esther van Klaarbergen

Yogadocente (Zwangerschap)

Esther is mama van twee kleintjes en is Birthlight zwangerschapsyoga en hatha flow yogadocent. Tijdens haar zwangerschappen heeft ze een liefde ontwikkeld voor zwangerschapsyoga. Leuk weetje, ze heeft tijdens haar eerste zwangerschap ook lessen gevolgd bij Studio Vandaan en dat heeft haar zo geïnspireerd dat ze de opleiding ook wilde gaan volgen. Ze geeft wekelijkse lessen en zal ook de partner lessen gaan geven.

Esther Visje

Esther Visje

Yogadocente (Zwangerschap & Hypno-yoga) & Doula

Esther Visje is een gecertificeerde Vinyasa Flow Yoga en Zwangerschapsyoga docent, en tevens Doula; geboorte assistent. Zij geeft sinds 10 jaar internationaal les. Haar levenspad bracht haar op vele wonderlijke plekken en bijzondere culturen in de wereld, voornamelijk in Brazilië en India. Hier verzamelt ze inspiratie, kennis, ideeën, herinneringen en dromen. Ze voelt zich blij als ze haar passie kan delen met mama’s to be.

Eveline van der Zwaag

Eveline van der Zwaag

Yogadocente (Zwangerschap), niet-praktiserend Verloskundige

Eveline is moeder van 2 kinderen, doula en niet-praktiserend verloskundige, maar ook hatha en zwangerschapsyoga docent. Sinds ze klein was riep ze al dat ze iets met babies wilde worden later; baby dokter worden, noemde ze dat toen. Die wens kwam uit met haar opleiding verloskunde en haar werk als praktijkassistente en doula. De yoga volgde pas later. Met haar opleiding tot zwangerschapsyogadocente kwam alles samen en nu geniet ze ervan haar twee passies te kunnen combineren.

Kirsten van Klooster

Kirsten van Klooster

Yogadocente (Zwangerschap)

Kirsten is mama, doula en zwangerschapsyoga docente. De geboorte van een kind is een dans tussen moeder en baby. Tijdens haar yogalessen besteedt ze dan ook aandacht aan zowel de connectie tussen jou en je baby tijdens de zwangerschap, als de voorbereiding op de geboorte; dé eerste ontmoeting met jouw kindje. Haar droom is dat iedere vrouw kan genieten van haar zwangerschap, zin heeft in de bevalling en terugkijkt met trots en vreugde.

Paulina Glapinski

Paulina Glapinski

Doula, Masseuse en docente Post partum Prep & Babymassage

Paulina is pedagoog, moeder van twee levendige zoontjes, Doula en Shantala baby & peuter massagedocent. In haar doulabegeleiding probeert ze vrouwen en partners te inspireren om hun eigen wijsheid te volgen zodat ze uiteindelijk tevreden en met trots terug kunnen kijken op de bevalling en zo ook een goede en zelfverzekerde start kunnen maken in het ouderschap. Paulina geeft consulten waarin ze vrouwen ondersteunt na een bevaltrauma, een misbruikverleden of bij baringsangst.

Monique van der Horst

Monique van der Horst

Masseuse (en Fysiotherapeut)

Monique heeft in 2019 besloten het roer wat om te gooien en haar hart te volgen. Sindsdien is ze naast haar werk als Fysiotherapeut en als binnendienstmedewerker bij een Bedrijfsmakelaardij, ook gecertificeerd Zwangerschaps- en babymasseuse. Ze ondersteunt nu met veel liefde zwangere vrouwen en nieuwe moeders en hoopt in de toekomst dit werk verder uit te kunnen bouwen.

Maddy Houkes

Maddy Houkes

Masseuse (en Doula)

Maddy besloot zich na de geboorte van haar zoon volledig te gaan richten op het begeleiden van vrouwen en hun partner tijdens de zwangerschap, geboorte en daarna. Ze is gecertificeerd Doula en geeft zwangerschapsmassage, babymassage en draagdoekconsulten. Haar hart ligt bij het persoonlijke contact, waardoor je je gesteund voelt, ontspanning kunt vinden en met vertrouwen de volgende fase tegemoet kunt gaan.

Lizanne Nuijten

Lizanne Nuijten

Massagetherapeute

Lizanne is massagetherapeut, docent Shantala babymassage, pedagoog en tekstschrijver. Het combineren van deze werkzaamheden is een droom en gaan in een golvende beweging door haar leven. Werken met handen hoofd en hart is een belangrijke verbinder. Haar specialisatie is de massage gericht op de psoas spier, waarin het hele lichaam uitgenodigd wordt om te ontspannen en weer in verbinding te komen met het geheel. Naast haar werk is ze moeder van 2 kleine wildebrassen en runt ze een gezellig huishouden met haar vriend in Utrecht.

Marlise Trouwborst

Marlise Trouwborst

Ayurvedisch therapeut en masseuse

Sinds 2017 is Marlise trotse co-ouder van een dochter. Na diverse opleidingen (o.a. reiki 1 en 2, mindfulnesstrainer, ayurvedic practicioner, massageopleiding) is Marlise nu ook in staat terug te geven wat haar zelf zo geholpen heeft. Met massages, ayurvedische consulten en begeleiding staat ze vol passie voor iedere vrouw en moeder klaar die het zichzelf gunt om de aandacht, gezondheid en verzorging te krijgen die ze verdienen.

Sephora Verhoek

Sephora Verhoek

Yogadocente (Zwangerschap), Postpartum doula & behandelaar

Sephora woont samen met haar partner en dochter. Het mogen dragen van nieuw leven, heeft haar altijd gefascineerd. De baarmoeder mogen zien als een plek van creatie en leven en het moederschap eren, dat was waar ze zich de afgelopen jaren in verdiepte. "Het is mijn wens om warme, koesterende zorg te geven die iedere moeder verdient. Om vrouwen te mogen begeleiden in hun transformatie van vrouw naar moeder. Hiermee hoop ik bij te dragen aan een zachte landing van het gezin."

Sanne Ravensbergen

Sanne Ravensbergen

Doula en Fotograaf

Sanne is moeder van twee kinderen, doula, fotograaf, mentor voor doula-opleiding In Bloei in Rotterdam en schrijft regelmatig blogs over zwangerschap en geboorte. Tijdens haar eigen zwangerschappen en bevallingen merkte ze hoeveel verschil een goede voorbereiding op en fijne ondersteuning tijdens de geboorte kan betekenen. Zo’n fijne start van het ouderschap gunt Sanne iedereen. Dat was dan ook de drijfveer om zich om te scholen van media onderzoeker naar doula en fotograaf.

Niki van Houten

Niki van Houten

Mama Coach en Doula

Niki is moeder van drie kindjes, doula, coach & pedagoog. "Ik ben gefascineerd door zwangerschap, het geboorteproces en de persoonlijke ontwikkeling die een vrouw doorgaat wanneer ze (opnieuw) moeder wordt. Daarnaast is mijn liefde voor baby’s en kinderen groot. Ik werk als coach met moeders die vastlopen in moederschap, zich verloren weten en opnieuw hun pad willen vinden. Als doula begeleid moeders en hun partners tijdens de zwangerschap & de geboorte van hun kindje en gedurende de postpartum periode."

Esli Jongen

Esli Jongen

Doula en Geestelijk Begeleider

Esli is moeder van twee kindjes en een bonusdochter. Ze heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen en raakte hierbij gefascineerd door het verbinden van lichaam en geest. De transformatie tot moeder is een wonderlijk mooie gebeurtenis om hiervoor aandacht te hebben. In het contact met haar mag alles er zijn: vreugde en verdriet, oerkracht en angst, vertrouwen en onzekerheid. Wanneer een situatie om extra steun vraagt, is zij er graag. Zij is naast doula ook gecertificeerd geestelijk begeleider en lichaamsgericht traumatherapeut.

Yuna Backx

Yuna Backx

Postpartum behandelaar

Yuna trotse moeder van vier kinderen: liefdochter Angeley, vlinderkindje Amaya, dochter Awaki en zoon Zyé. Haar liefde voor lichaamswerk in de vorm van dans, yoga en Thai Yoga Massage neemt ze mee in haar werk als postpartum-behandelaar. Yuna ondersteunt nieuwe moeders met liefde en aandacht, ook als jij je kindje fysiek niet meer bij je draagt. Doordat zijzelf een verliesgeboorte heeft ervaren van haar dochter Amaya, weet ze uit eigen ervaring hoe fijn het kan zijn om in de periode van herstel extra te worden ondersteund.

Love, Softness, Self-Care and Mindful Wellbeing is our Mission

We aim to care for all women, moms to be and new moms

Spreading love, happiness and joy before, during and after birth.