Selecteer een pagina

Fertiliteitsyoga

Zelf aan de slag met je vrouwelijke gezondheid

7

“Super fijne cursus.

Ik vond het vooral fijn om met vrouwen te zijn die in een vergelijkbare situatie zitten, ik voelde mij voor even minder eenzaam en daardoor meer ontspannen.

De yoga was fijn en goed te doen, de onderwerpen ook interessant. Het groepsverband is heel fijn, daarnaast ontvang je veel informatie en helpt het ook ontspannen in een moeilijke tijd.”

Janneke

 

 

 

 

 

“Ik vond het een fijne en waardevolle cursus. Voor mij is het een soort keerpunt geweest in mijn proces.

Ik heb de opdracht aan mezelf gegeven om meer stil te zijn bij wat ik voel en yoga helpt daarbij. Ik vond de afwisseling van ‘theorie’ en de oefeningen in een les heel fijn. Het contact met anderen en diens verhalen vond ik erg fijn om te merken dat je niet alleen bent.”

Fertiliteitsyoga

Niet voor iedereen is zwanger worden een vanzelfsprekendheid. Helaas worstelen steeds meer vrouwen met de soms weerbarstige praktijk van een kinderwens en worden geconfronteerd met teleurstelling, verdriet en het verlies van vertrouwen in zichzelf en hun lichaam. In onze live fertility yogalessen en cursus kom je samen met vrouwen die net als jij graag moeder zouden willen worden, om samen yoga te beoefenen en te ontspannen, maar ook zodat je voelt dat je niet de enige bent en je in een veilige omgeving je ervaringen kan delen.

De invloed van dagelijkse, langdurige en/of chronische stress op het vrouwelijke lichaam en de hormonale balans is helaas niet te onderschatten en kan op allerlei manieren het optimaal functioneren van het vrouwelijke lichaam in de weg staan. Zolang je lichaam in een (zekere mate van) overlevingsstand verkeert, zal zwanger worden geen prioriteit voor je lichaam zijn. Mentale als ook fysieke ontspanning vormen dan ook de sleutels tot een verbeterde algehele vrouwelijke gezondheid en dat is waar we met Fertiliteitsyoga nu precies mee aan de slag gaan.

Of je nu natuurlijk probeert zwanger te worden,  in een medisch traject zit; en ook wanneer een tweede kindje langer dan gewenst op zich laat wachten,  je bent altijd van harte welkom.

Onze Lessen & Cursussen

Live Fertility Yogales in Utrecht

In onze Fertility yogalessen combineren we een vol uur fertility yoga-oefeningen en ontspanning met een sharing circle waarin je mag delen wat je wilt (en niet hoeft te delen wat je niet wilt). We hopen dat het samenkomen met gelijkgestemden en het beoefenen van deze specifieke yoga in een veilige ruimte om te delen, je zal kunnen steunen op jouw persoonlijke pad naar een toekomstige zwangerschap.

Nieuwe data 2024:

  • Vrijdag 14 juni – 19:00-20:30 met Dorinde
  • Meer data volgen spoedig

Locatie: Studio 110, Boerhaaveplein 110 in Utrecht.

Aanmelden: kan via ons Yogaschema met een fertility yoga lescredit á €25,00 voor een losse les of kies voor 2-rittenkaart voor € 45,00 (en betaal dus €22,50 per les van 1,5 uur).

Live Fertility Yogacursus in Utrecht

Tweemaal per jaar bieden we de 5-weekse live fertiliteitsyogacursus aan en komt er een groep van maximaal 8 dames samen om 5 weken lang  uitgebreide fertility lessen te volgen. Het kunnen delen van je ervaringen met mede-wensmoeders wordt vaak genoemd als een van de meest waardevolle onderdelen van de cursus.

Meer informatie

Nieuwe data 2024:

Woensdagavond 19, 26 Juni, 3, 10 en 24 Juli 2024 van 19.00 – 21.30 uur. (geen les op woe 17 Juli).

Locatie: Studio 110, Boerhaaveplein 110.

Aanmelden: kan via ons Yogaschema met een fertilityyoga cursus credit á €195,-

Online On-Demand Fertility Yogacursus

Wil je liever yoga beoefenen wanneer en hoe vaak je maar wilt én in het comfort van je eigen huis, of woon je niet in Utrecht? Dan is de online fertiliteitsyogacursus echt iets voor jou! Na deze uitgebreide cursus weet je én heb je de praktische handvatten om je levensstijl structureel positief te kunnen beïnvloeden en op die manier bij te dragen aan je vrouwelijke gezondheid. Je leert over de invloed van chronische stress op je vruchtbaarheid, wat ondersteunende voeding is, en hoe je diepe ontspanning kan vinden met 6 volledige fertility yogalessen, yoga nidra, meditatie en begeleide ontspanningsoefeningen.

Les & Cursustarieven

Privé les

Heb je specifieke wensen, persoonlijke situatie of fysieke klachten, dan kan een privéles fertilty yoga erg prettig zijn. We bieden de privéyogales aan in het Nederlands en het Engels. De les wordt gegeven in het Nederlands of in het Engels en kan live plaatsvinden in Utrecht of Maurik of via live-stream (met Zoom), met docentes Danielle of Dorinde. De les duurt 90 min en bestaat uit 30 min intake/coaching en 60 min fertility yoga en diepe ontspanning. De dag en tijd van de les is flexibel en kun je met de docente zelf afspreken.

Voor meer informatie en een boeking kan je ons mailen.

€95,00

Online Fertility Yogacursus

Voor vrouwen uit heel Nederland hebben we een online versie van de complete fertiliteitsyogacursus beschikbaar, zodat je vanuit huis, in je eigen tijd en tempo, de yogalessen kan volgen en de informatie kan lezen.

De cursus bestaat uit 6 uitgebreide fertiliteitsyogalessen met ieder haar eigen thema, bijpassende achtergrondinformatie en praktische tips & tricks. De cursus is geen quick-fix maar is bedoeld om je te helpen structurele veranderingen te maken die een toekomstige zwangerschap ondersteunen.

Met docente: Daniëlle van Grieken

€119,00

7

Ervaringen met de live Fertility Yogacursus

“De cursus was top! Een waar cadeautje aan mezelf.

Erg fijn en opluchtend gevoel om mijn verhaal te delen. Het is echt een verademing om met mensen te zijn die in soort dezelfde situatie zitten.

En dan is deze cursus niet alleen theorie, wat ook heel interessant en zinvol was, maar ook uitvoering dmv yoga. Echt een perfecte combinatie vind ik.

Deze cursus was voor mij een soort therapie, en ik voelde mij herboren en sterker na deze cursus. Het is zo’n mooie basis voor mezelf, als vrouw zijn.

Hier krijg je handvatten waar je echt wat aan hebt op gebied van vruchtbaarheid etc… Ik vond alle onderdelen heel interessant. Het was zo volledig compleet, zo veel prachtige informatie, eigenlijk wel alles wat ik nodig had. Erg leuk en vernieuwend voor mij. Ik zou de cursus absoluut aanraden!

Lore

Volgde de live 5-weekse Fertiliteitsyogacursus

studio Vandaan in Utrecht

“Het meest waardevolle voor mij is niet 1 ding geweest maar de positieve, zachte en verbindende energie vanuit jullie en de groep.

Ik voel en weet nu wat ik zelf kan doen, waar mijn focus op gericht mag worden en wat beter is om los te laten. Dit geeft mij zelfvertrouwen 🙂

Het geeft mij handvatten om in dit proces (met artsen en ziekenhuisprotocollen en goedbedoelde adviezen van naasten) bij mijzelf te blijven en leiding te kunnen nemen.”

 

“In het najaar heb ik meegedaan met de fertiliteitsyogacursus en dat heeft geleid tot een tot nu toe succesvolle zwangerschap! Ik ben vandaag 13 weken zwanger en alles gaat tot nu toe heel goed! Ik ben heel erg misselijk geweest, maar dat wordt gelukkig wat beter.

Heel erg bedankt voor alle tips en trucs, ik ben ervan overtuigd dat de fertiliteitsyogacursus me ruimte heeft laten maken in mijn lijf en hoofd voor deze zwangerschap.

Los van deze zwangerschap (wat uiteraard fantastisch is), denk ik überhaupt dat ik relaxter ben en meer ruimte heb, en dat dit voor altijd bij me blijft. Heel bijzonder, dus nogmaals dank voor alles.”

Marloes

“Ik had niet al teveel verwachtingen en ben open de cursus ingegaan. Ik vond het fijn om zo 5 weken met dit onderwerp bezig te zijn, het ruimte te geven door het te delen met anderen en informatie op te halen over mogelijke invloeden en me bewust te worden van een aantal dingen en dat heeft mij voor nu geholpen in het proces. Ook de laatste les van de zelfmassages was een eye-opener dus dat er zeker inhouden.

 

Ik zou de cursus zeker aanraden omdat het op een positieve inslag heeft en mogelijkheden biedt om iets aan een niet gewenste situatie te doen en dat is altijd fijn! Gewoon doorgaan hiermee!!”

Mirjam

“Het meest waardevolle voor mij is niet 1 ding geweest maar de positieve, zachte en verbindende energie vanuit jullie en de groep. Ik voel en weet nu wat ik zelf kan doen, waar mijn focus op gericht mag worden en wat beter is om los te laten. Het geeft mij handvatten om in dit proces (met artsen en ziekenhuisprotocollen en goedbedoelde adviezen van naasten) bij mijzelf te blijven en leiding te kunnen nemen. Dit geeft mij zelfvertrouwen :)”

“In september en oktober heb ik meegedaan met de fertiliteitsyogacursus en dat heeft geleid tot een tot nu toe succesvolle zwangerschap! Ik ben vandaag 13 weken zwanger en alles gaat tot nu toe heel goed! Ik ben heel erg misselijk geweest, maar dat wordt gelukkig wat beter. Heel erg bedankt voor alle tips en trucs, ik ben ervan overtuigd dat de fertiliteitsyogacursus me ruimte heeft laten maken in mijn lijf en hoofd voor deze zwangerschap. Los van deze zwangerschap (wat uiteraard fantastisch is), denk ik überhaupt dat ik relaxter ben en meer ruimte heb, en dat dit voor altijd bij me blijft. Heel bijzonder, dus nogmaals dank voor alles.”

Marloes

“Ik had niet al teveel verwachtingen en ben open de cursus ingegaan. Ik vond het fijn om zo 5 weken met dit onderwerp bezig te zijn, het ruimte te geven door het te delen met anderen en informatie op te halen over mogelijke invloeden en me bewust te worden van een aantal dingen en dat heeft mij voor nu geholpen in het proces. Ook de laatste les van de zelfmassages was een eye-opener dus dat er zeker inhouden. Ik zou de cursus zeker aanraden omdat het op een positieve inslag heeft en mogelijkheden biedt om iets aan een niet gewenste situatie te doen en dat is altijd fijn! Gewoon doorgaan hiermee!!”

Mirjam