Selecteer een pagina

Online Mama & Baby Yogacursus

Samen plezier en ontspannen na de geboorte

Geschikt voor moeder & kind vanaf 6 weken na de geboorte. In de Mama & Baby yogalessen is er zowel aandacht voor het versterken en versoepelen van jouw postnatale lichaam als moeder, als voor het vermaken en de ontwikkeling van je kleintje. Door het zingen van liedjes en door middel van babystretches versterk je de connectie tussen jullie samen, en stimuleer je de ontwikkeling van je baby. De lessen kan je zo vaak volgen als je wilt, in delen of in hun geheel. De cursus wordt gegeven door Yogadocente Eveline Spree.

7

Wat houdt de cursus in?

De cursus volg je op ons online cursusplatform. Op het platform vind je de volgende lessen, die je allen zo vaak als je wilt kan volgen binnen de 6 maanden dat je toegang hebt tot al het cursus materiaal. 

 • De Basis van Mama & Baby yoga
  • Introductie Mama&Baby Yoga en Wat heb je nodig voor de Online Yoga?
  • Introductieles: Hoe draag je en til je je kleintje op – op een ergonomische manier?
 • Mama & Baby Yogalessen
  1. Mama & Baby yoga #1 – Compacte les (30 min)
  2. Mama & Baby yoga #2 – Volledige les (48 min)
  3. Mama & Baby yoga #3 – Extra lange les (1u en 8 min)

Bonus! Korte oefeningen speciaal voor nieuwe moeders:

 • Korte Ademmmeditatie voor instant ontspanning (5min).
 • De wisselende neusademhaling (10min).
 • Bodyscan – Op reis door het lichaam (10 min).
 • Geleide Diepe Ontspanning (12 min).

Voor wie is de cursus geschikt?

De lessen in deze online Mama&Baby yogacursus zijn geschikt vanaf de eerste 6-8 weken na de geboorte en zowel als je kindje vaginaal of via een keizersnede is geboren. Naast drie specifieke Mama&Baby yogalessen van verschillende duur, bevat de cursus een introductieles waarin het ergonomisch optillen en dragen van je kindje centraal staat.  Bovendien vind je in de cursus enkele fijne extra’s zoals begeleide mediaties en ontspanningsoefeningen, speciaal voor jou als nieuwe moeder.

Cursustarief: Voor € 55,00 ontvang je 6 maanden lang toegang tot al het cursusmateriaal. De cursus is met name geschikt voor babietjes tot ongeveer 6 maanden oud, afhankelijk van de beweeglijkheid van je kleintje :-).

Nota bene: Twijfel je of een oefening al geschikt voor je is vanwege bijvoorbeeld bekkenklachten? Overleg dan met je verloskundige of een bekkenspecialist voordat je start. Overleg kan immers nooit kwaad. Daarbij kan je oefeningen ook overslaan die jou (nog) niet liggen of niet passend zijn voor jouw lichaam. Je bent immers thuis dus jij bepaalt! Het belangrijkste is dat je goed blijft voelen of iets passend en fijn is voor jou. Als je de lessen vaker volgt zal dat ook steeds helderder worden.

Hoe gebruik je de cursus?

De postnatale Mama&Baby yogacursus is opgebouwd uit een introductieles, 3 verschillende volledige yogalessen (steeds iets langer) en 4 bonusoefeningen speciaal voor nieuwe moeders. De lessen zijn geschikte voor alle moeders & babies vanaf ongeveer 6 weken na je bevalling.

Wanneer je de lessen voor de eerste keer doet, willen we je aanraden om de aangegeven volgorde aan te houden, (of de eerste lessen juist wat vaker te doen voordat je verder gaat) en als het allemaal goed voelt, kan je de lessen in willekeurige volgorde, en zo vaak als je wilt doen.

In de introductieles, legt Eveline de basistechnieken uit voor het zo ergonomisch mogelijk optillen en dragen van je kleintje. Door af te wisselen in de manieren voor zowel optillen als dragen kan je klachten bij jezelf aan polsen en rug voorkomen, en laat je daarnaast je babietje zo comfortabel en ontspannen mogelijk zijn. Deze technieken geven niet alleen zo veel mogelijk comfort voor je baby, maar kan bij jou vervelende (en helaas bij nieuwe moeders veel voorkomende) klachten aan je polsen en je rug voorkomen).

De Mama&Baby yogalessen zijn bedoeld om zeker vaker dan één keer te doen; zo raken jij én je kleintje vertrouwd met de oefeningen en wordt alles steeds iets makkelijker en leuker naarmate de weken vorderen.

 

Zie de cursus maar als een toolbox met tools voor jullie beiden; je pakt eruit wat en wanneer je het nodig hebt. Heb je alle tijd; probeer een lange les. Ben je druk? Doe een kleine oefening samen of alleen tussendoor. Kan je niet goed slapen? Een begeleide meditatie of een ontspanningsoefening in bed, kan je helpen om je hoofd tot rust te brengen en je zorgen wat te verlichten.

We raden we je aan om te allen tijden zacht en voorzichtig met je mama-lichaam om te gaan: Voelt iets niet goed voor jouw lichaam, pas het dan even aan of sla de oefening even over. Weet dat je niets fout kan doen als je maar naar je eigen lichaam luistert en niets doet wat voor jou niet goed voelt. We zijn immers allemaal anders, we hebben een ander lichaam, zitten een ander herstelproces en hebben een andere bevalling meegemaakt.

Yogadocente Eveline Spree

Van origine is Eveline antropoloog en intercultureel trainer. In 2012 haalde Eveline haar Vinyasa Yoga certificaat en begon ze met lesgeven. Toen ze het jaar daarop zwanger werd schreef ze zich in voor een zwangerschapscursus en dat beviel zo goed dat ze een specialisatie in Zwangerschapsyoga bij de internationale organisatie Birthlight volgde en afrondde. Ze is moeder van 2 kleintjes en geeft met veel liefde wekelijkse Zwangerschaps- en Postnatale yogalessen, als ook Partnerlessen en Birth Prep Bevalcursus ter voorbereiding op de bevalling.

Online Yoga na je Bevalling

Oefen waar, wanneer en hoe vaak je maar wilt met deze cursussen speciaal voor die eerste – vaak intense, kwetsbare en bijzondere – tijd na je bevalling.

Online Mini & Me Yogacursus

Geschikt voor babies vanaf 12 weken tot de eerste stapjes. 

Ga samen met je kleintje op yoga avontuur met deze Mini and Me online yogacursus. 8 lessen vol vrolijke liedjes en rijmpjes en oefeningen om je kindje zijn of haar lichaam te helpen ontdekken en te ontwikkelen en korte oefeningen voor je eigen lichaam. Er zijn o.a. baby yogaoefeningen ter ondersteuning van het verteringsstelsel, het stimuleren van de motorische ontwikkeling en het vestibulair systeem. Voor baby’s vanaf 12 weken tot en met de eerste stapjes. De cursus wordt gegeven door Yogadocente Nadine Arendsen met hulp van haar eigen zoontjes. Je ontvangt maar liefst 9 maanden lang toegang tot alle lessen

Online Postpartum Yogacursus

Geschikt voor de eerste 6-8 weken na je bevalling.

Complete cursus bestaande uit zes volledige yogalesse speciaal afgestemd op de behoeftes van jou als nieuwe moeder in de eerste weken na de geboorte van je kindje. Met de oefeningen  leer je je moederlichaam kennen en op een veilige wijze weer te ‘sluiten’ en bijeen te brengen. We activeren belangrijke spiergroepen die zorgen voor kernstabiliteit en daarnaast zijn diepe ontspanning en het bewust stilstaan bij de transitie naar het moederschap belangrijk onderdelen.  Met yogadocente Daniëlle van Grieken. Je ontvangt 6 maanden toegang tot alle cursusinformatie. Deze cursus is een goede voorbereiding op onze in-studio postnatale yoga groepslessen.

Postnatale Yoga Lessenserie

Geschikt vanaf 6 weken na je bevalling.

Yogadocente Eveline Spree heeft haar fijnste Postnatale Yogalessen  speciaal voor je opgenomen zodat je ze kan volgen in je eigen tijd en zo vaak je maar wilt. In de lessen bouw je rustig op in intensiteit zodat je op een veilige manier je moederlichaam kan versterken van binnenuit. De zachte stretches zijn bovendien een weldaad voor je lichaam en geest en de ademhalingsoefeningen helpen om spanning en stress te ontladen en jeenergie te herstellen. Zo maak je ruimte voor jezelf, kom je meer in balans en sta je steviger en bewuster in je moederschap. Je krijgt 6 maanden toegang tot al het lesmateriaal.

Vinyasa Flow Yogaserie

Geschikt voor moeders vanaf ca. 6-9 maanden na je bevalling.

Yogalessen-serie bestaande uit vier complete Vinyasa flow-yogalessen van 30- 40 min. De lessen geven je de kans om een vloeiende vorm van yoga thuis te beoefenen, óók op de dagen dat je druk bent en eigenlijk geen tijd hebt. De lessen met yogadocente Daniëlle zijn opgenomen in de studio in Utrecht, op Bali en op het eiland Kanawa in Indonesië en nemen je mee op een mini-vakantie met een vloeiende yogaserie aan het strand of in de tropen, waarbij haar stem en voorbeeld je leiden. Let op: Alleen geschikt voor moeders zonder bekkenklachten en diastase. Je ontvangt 6 mnd toegang tot de lessen.