Selecteer een pagina

Live Fertiliteitsyogacursus

5-Weekse Yogacursus in Utrecht om zelf aan de slag te gaan met je vruchtbaarheid

7

“Super fijne cursus. Ik vond het vooral fijn om met vrouwen te zijn die in een vergelijkbare situatie zitten, ik voelde mij voor even minder eenzaam en daardoor meer ontspannen.

De yoga was fijn en goed te doen, de onderwerpen ook interessant. Het groepsverband is heel fijn, daarnaast ontvang je veel informatie en helpt het ook ontspannen in een moeilijke tijd.”

Janneke

 

 

 

 

 

“Ik vond het een fijne en waardevolle cursus. Voor mij is het een soort keerpunt geweest in mijn proces.

Ik heb de opdracht aan mezelf gegeven om meer stil te zijn bij wat ik voel en yoga helpt daarbij. Ik vond de afwisseling van ‘theorie’ en de oefeningen in een les heel fijn. Het contact met anderen en diens verhalen vond ik erg fijn om te merken dat je niet alleen bent.”

Fertiliteitsyoga

Niet voor iedereen is zwanger worden een vanzelfsprekendheid. Helaas worstelen steeds meer vrouwen met de soms weerbarstige praktijk van een kinderwens en worden geconfronteerd met teleurstelling, verdriet en het verlies van vertrouwen in zichzelf en hun lichaam. In onze live fertility yogalessen en cursus kom je samen met vrouwen die net als jij graag moeder zouden willen worden, om samen yoga te beoefenen en te ontspannen, maar ook zodat je voelt dat je niet de enige bent en je in een veilige omgeving je ervaringen kan delen.

De invloed van dagelijkse, langdurige en/of chronische stress op het vrouwelijke lichaam en de hormonale balans is helaas niet te onderschatten en kan op allerlei manieren het optimaal functioneren van het vrouwelijke lichaam in de weg staan. Zolang je lichaam in een (zekere mate van) overlevingsstand verkeert, zal zwanger worden geen prioriteit voor je lichaam zijn. Mentale als ook fysieke ontspanning vormen dan ook de sleutels tot een verbeterde algehele vrouwelijke gezondheid en dat is waar we met Fertiliteitsyoga nu precies mee aan de slag gaan.

Of je nu natuurlijk probeert zwanger te worden,  in een medisch traject zit; en ook wanneer een tweede kindje langer dan gewenst op zich laat wachten,  je bent altijd van harte welkom.

7

 Live Fertiliteitsyogacursus in Utrecht

Live Fertility Yogacursus in Utrecht

Tijdens de 5-weekse live cursus gaan we aan de slag met zowel theorie als met yoga en ontspanning in uitgebreide fertiliteitsyogalessen. Door middel van specifieke yoga oefeningen, bewuste ademhaling, meditatie, diepe ontspanning, voeding & zelf-massage, kan je een goede voedingsbodem creëren voor een toekomstige zwangerschap en bereid je zowel je lichaam als geest hierop voor.

De lessen bestaan uit een deel theorie en een groot gedeelte praktijk in de vorm van yogabeoefening en meditatie. Het doel van de fertiliteitsyogacursus is om je verschillende handvatten aan te bieden waar je thuis mee aan de slag kan zodat je je leven zodanig kan inrichten dat ontspanning er een belangrijke(re) rol in speelt en je zo de meest optimale omstandigheden te creëren voor een toekomstige zwangerschap.

Praktische Informatie
 • Duur: De Fertiliteitsyogacursus beslaat 5 sessies van 2,5 uur.
  Lesdata 2024
  • Editie Sept/Okt Woensdagavond 25 sep – 2, 9, 16 en 23 okt 2024

  • Tijden: 19.00 – 21.30 uur
  • Locatie: Studio 110, Boerhaaveplein 110, Utrecht

   

 • Cursustarief is €195,00 voor de gehele cursus van vijf sessies.
 • Groepsgrootte: de groep is bewust klein; maximaal 8 dames.
 • Docente: Dorinde de Boer
 • Aanmelden? Koop hier je cursuscredit en meld je aan via ons Yogaschema.

De 5-weekse Live Cursus Fertiliteitsyoga

Tijdens deze cursus besteden we met name aandacht aan één van de meest krachtige instrumenten om vruchtbaarheid te bevorderen: ontspanning. Ontspanning is te bereiken op verschillende manieren. In de lessen, met ieder haar eigen thema, ontdekken we welke verschillende manieren dit zijn en wat het beste bij jou persoonlijk past.

Zowel je mentale als fysieke ontspanning zijn de sleutels tot een verhoogde vruchtbaarheid en dat is waar we met Fertiliteitsyoga nu precies mee aan de slag gaan door middel van specifieke Yoga oefeningen, Meditatie, Zelfreflectie, Voeding & Massage. De lessen bestaan uit een deel theorie en een groot gedeelte praktijk in de vorm van yogabeoefening en meditatie. Het idee is dat we je een serie handvatten bieden om thuis mee aan de slag te gaan zodat je je leven zodanig kan inrichten dat ontspanning er een belangrijke(re) rol in speelt en je zo de meest optimale omstandigheden creëert voor een zwangerschap.

Wanneer je de Fertility Yogacursus volgt:

 • Vergroot je jouw mentale kracht en weerbaarheid in een moeilijke tijd.
 • Ontspant je lichaam en geest en maak je ruimte voor nieuw leven.
 • Bevorder je jouw lichamelijke fitheid en de bloedsomloop in voor je vruchtbaarheid belangrijke gebieden.
 • Stretch je jouw spieren en maakt je het lichaam soepeler en zachter.
 • Help je het balanceren van de precaire hormoonbalans in je lichaam.
 • Ondersteun je ontspanning van lichaam en geest, ervaar je meer mentale rust én vind je een betere slaap.
 • Ontdek en probeer je verschillende praktische tips en oefeningen voor thuis
 • Leer je over de rol van goede voeding voor je vruchtbaarheid.
 • Ervaar je ruimte voor vragen en uitwisseling met andere meiden in dezelfde situatie.
 • Ontvang je toegang tot ons online platform met documentatie, video’s en geluidsbestanden zo lang de cursus duurt.
7

Wat doen we tijdens de cursus?

De lessen uit de cursus bestaan ieder uit een een deel theoretische achtergrond en een aanzienlijk gedeelte besteden we aan het beoefenen van de Fit for Fertility -oefeningen zoals yoga, meditatie en/of massage. Het doel is dat de series uit de cursus een onderdeel worden van je dagelijkse leven zodat je een levensstijl kan ontwikkelen waarin ontspanning een belangrijke rol speelt en die ondersteunend is voor zwangerschap.

De Fertility Yoga cursus bestaat uit verschillende, maar sterk verbonden lessen:

Les 1: De invloed van spanning en stress op vruchtbaarheid;

Les 2: Mentale stress en zwanger worden

Les 3: De bijdrage van yoga, adem & meditatie aan ontspanning en je vruchtbaarheid

Les 4: De bijdrage van (zelf)massage aan ontspanning en je vruchtbaarheid

Les 5: De invloed van voeding op je vruchtbaarheid

 

Tijdens de cursus bespreken we:

 • de invloed van (chronische) interne (fysieke) en externe (mentale) stress & spanning op onze hormoonbalans en hoe dit op het fysieke niveau impact heeft op de wens om zwanger te worden;
 • de invloed van emoties, mentale spanning & stress op zwanger worden. We besteden aandacht aan de manieren om zelf mentale stress in jouw leven te onderzoeken en te verminderen.
 • wat regelmatige en specifieke yogabeoefening, (adem) meditatie kan betekenen voor je vruchtbaarheid en hoe je hiermee thuis zelf aan de slag kan.
 • hoe regelmatige en specifieke (zelf)massage invloed heeft op de doorbloeding van je lichaam en bijdraagt aan ontspanning en je algehele welzijn.
 • de invloed van voeding op vruchtbaarheid en hoe goede en gezonde voeding ondersteunend kan zijn voor je lichaam, je gemoedstoestand en je kansen om zwanger te worden.

De yoga-oefeningen zijn heel toegankelijk, ook als je nog nooit yoga gedaan hebt. De yogahoudingen en oefeningen zijn op vinayasa flow, Dru en yin yoga geïnspireerd en zijn specifiek geselecteerd vanwege hun ontspannende effect, hun positieve werking op de bloedsomloop en de activatie van hormoonproducerende klieren en organen.

7

Docente Fertiliteitsyogacursus – Dorinde de Boer

Dorinde is van origine Dru Yoga docente en heeft jarenlange ervaring in het geven van lessen, workshops en retraites. Haar expertise heeft zich verdiept met Fertiliteits- en Hormoonyoga, tevens grotendeels gebaseerd op de bewegingen, houdingen en sequenties uit de Dru Yoga.
Iedere les, iedere ontspanning en iedere meditatie geeft zij vanuit haar hart, doorleefd en puur, en dat voel je. Een mooie aanvulling zijn de passende visualisaties en affirmaties, om de verbinding met jezelf en het effect van de oefeningen te verdiepen en verrijken. Op warme en liefdevolle wijze zet zij de lessen neer, met veel aandacht voor detail. Zo biedt zij een veilige bedding waarin de deelnemers zichzelf kunnen zijn, zich gedragen voelen, waar zij mogen loslaten en ontspannen, mogen landen in de stilte in zichzelf.

Locatie: Concordiastraat 68, Utrecht.

Aan het einde van de Concordiastraat ga je niet rechtdoor het grote rechte in, maar ga je door het hek direct links daarvan. Daar kan je gratis parkeren op het eigen parkeerterrein. Nummer 68 is het gebouw met de gele zuilen. De bel zit helemaal rechts op het belbord: “Dorinde de Boer – DoorYoga”.

7

Wat vonden zij?

“De Cursus voldeed zeker aan mijn verwachtingen, veel concrete dingen op verschillende vlakken waar ik zelf weer mee verder kan. Fijn dat we steeds na de les een mail hebben gekregen met tips, video’s en opdrachten. Dat hielp om het in het dagelijks leven te integreren.

 

Ik zou de cursus zeker aanraden: hele prettige ‘lessen’, fijne plek en het is heel fijn om yoga te doen in een groep die een soortgelijk proces doormaakt.”

Meike

“De cursus was top! Een waar cadeautje aan mezelf. Het voldeed boven mijn verwachtingen.

Ik was zo verdrietig en ja, erover praten met vriend, en met vrienden/familie/collega’s helpt wel maar het is echt een verademing om met mensen te zijn die in soort dezelfde situatie zitten. Erg fijn en opluchtend gevoel om mijn verhaal te delen. En dan is deze cursus niet alleen theorie, wat ook heel interessant en zinvol was , maar ook uitvoering = yoga. Echt perfecte combinatie vind ik.

Deze cursus was voor mij een soort therapie, en ik voelde mij herboren en sterker na deze cursus.

Hier krijg je handvatten waar je echt wat aan hebt op gebied van vruchtbaarheid etc… En het is zo een mooie basis voor mezelf, als vrouw zijn. Het is een hele waardevolle basis geweest, deze cursus; voor mijzelf, en iedereen in mijn gezin. Ik ben veel geduldiger dankzij de gouden draad ademoefening.

Het was zo volledig compleet, zo veel prachtige informatie, eigenlijk wel alles wat ik nodig had.

Ik vond alle onderdelen heel interessant. Zelfs bij de laatste, zelfmassage dacht ik eerst even een beetje van; dit hoef ik niet zo. Maar het was een van de verrijking die ik heb meegekregen! Erg leuk en vernieuwend voor mij. Ik zou de cursus absoluut aanraden!

Lora

studio Vandaan in Utrecht

“Ik had niet al teveel verwachtingen en ben open de cursus ingegaan. Ik vond het fijn om zo 5 weken met dit onderwerp bezig te zijn, het ruimte te geven door het te delen met anderen en informatie op te halen over mogelijke invloeden en me bewust te worden van een aantal dingen en dat heeft mij voor nu geholpen in het proces. Ook de laatste les van de zelfmassages was een eye-opener dus dat er zeker inhouden.

 

Ik zou de cursus zeker aanraden omdat het op een positieve inslag heeft en mogelijkheden biedt om iets aan een niet gewenste situatie te doen en dat is altijd fijn! Gewoon doorgaan hiermee!!”

Mirjam

“In september en oktober heb ik meegedaan met de fertiliteitsyogacursus en dat heeft geleid tot een tot nu toe succesvolle zwangerschap! Ik ben vandaag 13 weken zwanger en alles gaat tot nu toe heel goed! Ik ben heel erg misselijk geweest, maar dat wordt gelukkig wat beter.

Heel erg bedankt voor alle tips en trucs, ik ben ervan overtuigd dat de fertiliteitsyogacursus me ruimte heeft laten maken in mijn lijf en hoofd voor deze zwangerschap.

Los van deze zwangerschap (wat uiteraard fantastisch is), denk ik überhaupt dat ik relaxter ben en meer ruimte heb, en dat dit voor altijd bij me blijft. Heel bijzonder, dus nogmaals dank voor alles.”

Marloes

“Het meest waardevolle voor mij is niet 1 ding geweest maar de positieve, zachte en verbindende energie vanuit jullie en de groep.

Ik voel en weet nu wat ik zelf kan doen, waar mijn focus op gericht mag worden en wat beter is om los te laten. Het geeft mij handvatten om in dit proces (met artsen en ziekenhuisprotocollen en goedbedoelde adviezen van naasten) bij mijzelf te blijven en leiding te kunnen nemen. Dit geeft mij zelfvertrouwen :)”

Liever Online? 

Komen de data van de live cursus  je niet uit of woon je niet in Utrecht, en wil je graag zelf op je eigen tempo aan de slag met je vrouwelijke gezondheid? Kies dan voor de uitgebreide online fertiliteitsyogacursus en volg de lessen wanneer, waar en hoe vaak jij maar wilt!

Online, On-Demand Fertility Yogacursus

Wil je Fertility Yoga beoefenen wanneer en hoe vaak je maar wilt én in het comfort van je eigen huis, of woon je niet in Utrecht?

Dan is de online fertiliteitsyogacursus echt iets voor jou!

Na deze uitgebreide cursus weet je én heb je de praktische handvatten om je levensstijl structureel positief te kunnen beïnvloeden en op die manier bij te dragen aan je vrouwelijke gezondheid. Je leert over de invloed van chronische stress op je vruchtbaarheid, wat ondersteunende voeding is, en hoe je diepe ontspanning kan vinden met 6 volledige fertility yogalessen, yoga nidra, meditatie en begeleide ontspanningsoefeningen.