Selecteer een pagina

Over Daniëlle

Eigenaresse, Yogadocente, Bevalcoach & Masseuse

“Voor mij is oprechte, persoonlijke aandacht voor elkaar, het hoogste goed.”

Hallo!

Ik ben Daniëlle van Grieken. In 2008 richtte ik studio Vandaan op, al was dat toen nog helemaal geen yogastudio. Sterker, ik had nog nooit yoga gedaan! De studio was een overkoepelende naam voor alles wat ik wilde gaan doen (vertalingen, fotografie en advies) nadat ik mijn baan als terrorisme-onderzoeker aan de Universiteit Utrecht had opgezegd. 

Hoewel ik mijn oude werk heel interessant vond, deed het negatieve onderwerp me persoonlijk geen goed; ik raakte overwerkt en had een enorme behoefte om meer ontspannen, positiever en creatiever in het leven te staan. Om even los te komen van een turbulente tijd waarin ik mijn baan opzegde en mijn lange relatie eindigde, ging ik op reis naar Indonesië, het land waar mijn moeder geboren is. Op Bali volgde ik mijn eerste yogales en daar, in de warmte en tussen de rijstvelden, gebeurde er iets heel vreemds; ik werd straalverliefd op yoga! Ik wilde niets anders meer doen. Maandenlang volgde ik iedere yogales en workshop die ik maar kon vinden. Het hielp me om oude dingen los te laten en mijn toekomst te zien als een blauwe, heldere hemel vol mogelijkheden. Ik realiseerde me dat alles weer open lag en alles weer kon. Hoe heerlijk! 

Na terugkomst wilde ik die transformerende kracht van yoga graag delen met anderen en begon ik met kleine yogalesjes in mijn eigen huiskamer. Beetje bij beetje groeide de studio en na mijn Vinyasa yoga & Ayurveda docentenopleiding in India wist ik zeker dat ik met yoga verder wilde.  Ik huurde een kleine studio en hierna ging het snel; les na les kwam erbij en meerdere locaties in Utrecht zouden volgen. 

In 2012 deed ik bij de Internationale organisatie Birthlight specialisaties voor zwangerschapsyoga en postnatale yoga. Sinds die tijd begeleid ik vrouwen vóór, tijdens en na hun zwangerschap én werk ik niet meer alleen, maar met een prachtig team van inspirerende vrouwen: yogadocentes, doula’s en masseuses; allemaal vrouwen met een passie voor de geboortezorg. 

Inmiddels is studio Vandaan in Utrecht de grootste yogastudio in Nederland die volledig gespecialiseerd is in ontspanning & beweging rond de zwangerschap en daar zijn we erg trots op! In de afgelopen jaren hebben we meer dan 3000 zwangere dames in onze lessen gehad en zijn er vele, vele mooie babietjes geboren. Nog steeds leren we als team bij van alle ervaringen die dames hebben tijdens deze bijzondere fase van hun leven. Ik geloof ontzettend in het werk dat we bij studio Vandaan doen; we werken allemaal met veel plezier en vol passie om zowel moeders als babies de best mogelijke start te geven in het leven. Dit begint al met ontspannen zwanger raken en zijn en zet zich voort in veilig bewegen na je zwangerschap. Ik hoop dat onze lessen en cursussen dan ook mogen bijdragen aan een mooie start van jouw moederschap.

“Als je me dik 10 jaar geleden had verteld dat ik ooit een yoga studio zou runnen en zwangere vrouwen zou begeleiden, had ik je nooit geloofd! Maar het leven liep anders dan ik plande en wat ben ik blij dat ik mijn hart heb gevolgd. Nu doe ik misschien wel het mooiste werk dat er bestaat; ik mag bijdragen aan de komst van nieuw leven en vrouwen ondersteunen in de meest kwetsbare fase van hun leven…. Wat ben ik daar dankbaar voor!”

Danielle

Ik woon samen met mijn kleintjes en vriend Bart in de Betuwe in onze klusboerderij. Ik houd van werken in de moestuin, klussen, tango dansen en op reis zijn met ons gezin. In mijn vrije tijd maak ik aquarellen en illustreer ik. 

How About Mom expert

Voor de How About Mom app ontwikkelde Daniëlle als expert een aantal fijne meditaties en begeleide oefeningen die je (Gratis!) op je telefoon kan volgen, waar en zo vaak je maar wilt.

Ontspannen zwangerschap en bevalling

Korte audio-cursus bestaande uit een serie van begeleide ontspanningsoefeningen speciaal voor tijdens je zwangerschap, met: De Gouden Draad ademhaling, een oefening voor ruimte in je buik en om compassievol om te gaan met angst voor je bevalling, en een diepe ontspanningsoefening met positieve affirmaties. Dit alles zodat jij ontspannen je zwangerschap door kan maken en om je vertrouwen in de bevalling te versterken.

Goede start voor nieuwe moeders

Korte audio-cursus bestaande uit een serie van begeleide ontspanningsoefeningen speciaal voor nieuwe moeders, met de postnatale ademhaling en oefening voor je bekkenbodem, een korte ademmeditatie, een ontspanningsoefening met positieve affirmaties voor moeders én een yoga nidra voor ontspanning en herstel.

Mijn Moederschap

In 2018 werd ik zelf voor het eerst moeder op latere leeftijd, omdat het leven nu eenmaal liep zoals het liep. Om mijn lichaam voor te bereiden op een toekomstige zwangerschap volgde ik een Fertiliteitsyoga-docentenopleiding, wat me veel inzichten gaf in hoezeer we als moderne vrouwen het zwanger worden ‘er maar bij moeten doen’. Ik leerde dat ruimte maken voor een kindje al begint ver voor de conceptie; zowel in mijn lichaam, in mijn geest, maar ook in mijn agenda. 

Wát was ik blij en verheugd toen ik een tijdje later naar een positieve test keek, en wat genoot ik ervan om, na al die jaren van het lesgeven aan zwangeren, nu eindelijk ook zelf in de lessen te zitten met een bolle buik!

Door mijn zwangerschap en mijn eerste eigen geboorte-ervaring, leerde ik zoveel nieuwe dingen dat mijn werk met zwangeren zich alsnog verdiepte. Inmiddels ben ik moeder van 2 kleine kindjes en kan ik terugkijken op twee fijne thuisbevallingen in bad. Beide bevalervaringen heb ik als zo bekrachtigend ervaren dat niemand me meer iets maakt!

Dat de geboorte van je kindje een bekrachtigende ervaring mag zijn gun ik iedere aanstaande moeder zó ontzettend! Ik hoop van harte dat de informatie, de oefeningen en het delen met elkaar, je het gevoel mag geven dat je gedragen wordt en er niet alleen voor staat. Dat je mag voelen dat je de kracht om je kindje te dragen en op de wereld te zetten in je hebt en dat je mag vertrouwen op je lichaam, je intuïtie, het proces en de mensen om je heen om de geboorte een bekrachtigende ervaring te laten zijn, ongeacht waar en hoe je precies zal bevallen.
studio Vandaan in Utrecht

Ervaringen met Daniëlle

“Danielle is een fantastische yogalerares! Haar lessen zijn een verlengstuk van haar persoonlijkheid: ze is duidelijk, zeer deskundig, optimistisch, heeft een geweldig gevoel voor humor en is bovenal een heel warm persoon. Ik kan haar van harte aanbevelen als yogadocente, want ik ben erg enthousiast over haar!”

Anne

“Mijn vriendin en ik volgden een geweldige privé partnermassage workshop bij Danielle. Danielle zorgde voor een hele fijne en ontspannen sfeer. Ze stond open voor vragen en kon de massagetechnieken heel goed uitleggen. We werden ontvangen met een kopje thee waarna we aan de slag gingen met de training. Eerst een uurtje oefenen op mijn partner en daarna wisselden we van rol en oefende mijn partner met instructies op mij. Het was een zeer leerzame, ontspannen en goed doordachte training waar we in de toekomst heel blij mee zullen zijn. Ook leuk is dat we achteraf een handje kregen met de informatie zodat je niet alles hoeft te onthouden. Ik kan deze cursus aanbevelen!

Peter

Beste Danielle,

Ik heb werkelijk een magische bevalling gehad. Ik ben thuis in een hele fijne, warme omgeving in een bevalbad bevallen en alles is gelukkig heel voorspoedig gelopen. Ik heb me nog nooit zo krachtig, zelfverzekerd en vol vertrouwen gevoeld. Het was een heel bijzondere ervaring en ik ben er van overtuigd dat jouw online zwangerschapsyoga hier een heel groot aandeel in heeft gespeeld! Tijdens mijn zwangerschap heb ik me voor het grootste gedeelte heel goed & zen gevoeld mede door de verschillende lessen en thema’s uit de cursus.

Dit was een mooie aanloop naar de bevalling en door de geboortevoorbereiding lessen waren zowel mijn vriend als ik goed voorbereid op wat komen ging. Ik wist precies welke houdingen prettig zouden zijn en voelde me mentaal zó sterk!

Ik wil jullie daar echt voor bedanken! Ik ben heel blij dat ik deze cursus heb gedaan en ben ervan overtuigd dat het mede daardoor zo’n ontzettend fijne ervaring is geweest.

Else

“Ik ben zéér tevreden over wat ik heb geleerd bij de yogalessen (en partnerles) en hoe ik dat heb kunnen inzetten tijdens de bevalling. De rust die ik dit keer wel in mijn hoofd had en het ademen door mijn hele lichaam in plaats van heel hoog heeft me zeker weten goed gedaan. Ontzettend bedankt hiervoor!”

Monique

“Zeker weten dat de workshop geslaagd was! Het is twee uur quality time! We kijken er met een heel positief gevoel op terug! Erg leuk om te doen, leerzaam, ontspannend. Daniëlle is enthousiast en legt alles heel duidelijk uit, dat doet ze rustig en professioneel. In de verbouwde stal tref je een gemoedelijke en relaxte ambiance, je voelt je welkom. De info die je krijgt tijdens de workshop is niet teveel en niet te weinig. Goed te behappen. De methode die Daniëlle hanteert: eerst uitleg, dan voordoen, dan zelf doen, beviel ons erg goed.

Ik zou de workshop zeker aanraden! Omdat het een hele leuke en leerzame ervaring is. Je leert als stel samen iets en mag het meteen in praktijk brengen. Daniëlle corrigeert waar nodig op een positieve manier.”

Joost & Claudia