Selecteer een pagina

Online Postpartum Yogacursus

Zachte Yoga thuis direct na je bevalling

Speciaal geschikt voor de eerste 6-8 weken na je bevalling en zowel als je kindje vaginaal of via een keizersnede is geboren. Je kan in je kraambed starten met de zachte ademhalingsoefeningen en langzaamaan breid je het bewegen steeds een beetje meer uit. Naast specifieke postnatale yogalessen, bevat de cursus begeleide mediaties en ontspanningsoefeningen, praktische tips en achtergrondinformatie speciaal geselecteerd voor jou als nieuwe moeder.

7

Wat houdt de cursus in?

 Naast een eerste startles voor de eerste weken, bevat de cursus een basisles postnatale yoga, een themales gericht op diepe ontspanning, een les speciaal voor het losmaken van het nek- en schoudergebied (voor na al het voeden) en twee lessen die geschikt zijn vanaf 6 weken na je bevalling om het lichaam op een veilige manier weer bijeen te brengen. Bij alle lessen houden we rekening met het feit dat je net bevallen bent; oftewel, de lessen zijn zacht en rustig. Ons streven is niet om je zo snel mogelijk weer ‘strak’ te krijgen, maar om je lichaam op een veilige en verantwoorde manier weer te helpen versterken. Met een sterke basis voel je je niet alleen fysiek sterk staan als moeder, maar kan je ook mentaal veel meer aan.

Diepe ontspanning door middel van begeleide ontspanningsoefeningen vormt echter een even belangrijk onderdeel als het fysieke aspect van de cursus. Als nieuwe moeder zoek je wellicht manieren om je batterij op te laden gedurende dag, nu je door gebroken nachten aan minder goede slaap toekomt. De begeleide (eind)ontspanningsoefeningen zijn bedoeld voor na de yoga, of voor ieder moment dat je er behoefte aan hebt, en kunnen een echt verwen-momentje voor jezelf worden.

Voor wie is de cursus geschikt?

De online cursus is geschikt voor alle nieuwe moeders vanaf ongeveer 2-3 weken na je bevalling, afhankelijk van hoe de bevalling is verlopen. (Begin met de eerste oefeningen pas zodra de beursheid verdwenen is of de wond van je keizersnede geheeld is). Ervaar je (dagelijks) bekkenklachten? Overleg dan eerst met je bekkenspecialiste of een online yogacursus geschikt voor je is en welke oefeningen je beter niet of juist wel kan doen.

Het cursuspakket is zo ontworpen dat je de cursusdelen in één keer ontvangt zodat je meteen bij al het materiaal kan en kan kiezen welke les je wanneer wil volgen. De lessen zijn juist bedoeld om vaker dan één keer te doen. Met veel herhaling help je je lichaam om van binnenuit weer aan kracht op te bouwen. Je hoeft dus niet precies 6 weken over de cursus te doen; het kan korter zijn of juist veel langer duren, afhankelijk van wat je zelf fijn vindt. En voor dat alles hoef je niet eens weg; je kan de gehele cursus volgen in het comfort van je eigen huiskamer, met je kleintje dichtbij je of juist als de kleine even slaapt.

Als iets in een les niet goed voelt voor je dan pas je de beweging gewoon aan of sla je even over; het is belangrijk dat je ten alle tijde comfortabel bent! Ben je nieuwsgierig? Bekijk hieronder een preview.

Cursustarief: € 69,00 voor 6 specifieke postnatale yogalessen speciaal voor de eerste weken na de geboorte, 6 begeleide ontspanningsoefeningen, achtergrondinformatie, tips, printbare handouts en extra’s.

Opzet van de Postpartum Yogacursus

Introductie

Les 1: Waarom is postnatal yoga zo belangrijk? (Diastase check en Postnatal breathing)

Les 2: De basis van postnatale yoga

Les 3: Diepe ontspanning

Les 4: Ontspanning in Schouders & Nek

Les 5: Bijeenbrengen van het lichaam #1

Les 6: Bijeenbrengen van het lichaam #2

Twijfel je of een oefening al geschikt voor je is vanwege bijvoorbeeld bekkenklachten? Overleg dan met je verloskundige of een bekkenspecialist voordat je start. Overleg kan immers nooit kwaad. Daarbij kan je oefeningen ook overslaan die jou (nog) niet liggen of niet passend zijn voor jouw lichaam. Je bent immers thuis dus jij bepaalt! Het belangrijkste is dat je goed blijft voelen of iets passend en fijn is voor jou. Als je de lessen vaker volgt zal dat ook steeds beter helderder worden.

Hoe gebruik je de cursus?

De postnatale yogacursus is opgebouwd uit 6 lessen. Voor de eerste keer dat je de lessen doet, wil ik je aanraden om de aangegeven volgorde aan te houden, daarna (vanaf 6 weken na je bevalling), kan je de lessen in willekeurige volgorde doen. Ik zou je daarbij willen adviseren om met de eerste les niet eerder dan 1,5 week na je bevalling te beginnen en de postnatale ademhalingsoefening uit les 1 meerdere keren te herhalen in je eerste weken voordat je verdergaat met de basisles uit les 2. Deze laatste is geschikt vanaf zo’n 3-4 weken. De laatste 2 lessen zijn geschikt voor de periode vanaf 6 weken na je bevalling. Daarna kan je naar gelang je eigen behoeftes de (thema)lessen volgen.

De lessen zijn bedoeld om vaker dan een keer te doen; zo raak je vertrouwd met de oefeningen en wordt alles steeds iets makkelijker naarmate de weken vorderen. Zie de cursus maar als een toolbox met allemaal tools; je pakt eruit wat en wanneer je het nodig hebt. Kan je niet goed slapen? Luister een begeleide meditatie of een ontspanningsoefening in bed. Heb je last van stijve schouders? Volg dan de speciale les om alles weer los te maken, en je kan de oefeningen altijd aanpassen waar nodig. Weet dat je niets fout kan doen als je maar naar je eigen lichaam luistert en niets doet wat voor jou niet goed voelt. We zijn immers allemaal anders, we hebben een ander lichaam, een ander herstel en een andere bevalling meegemaakt.

Yogadocente Daniëlle van Grieken

Hoewel ik opgeleid ben als historica, werk ik sinds 2009 als yogadocente. Ik begon in mijn eigen huiskamer met lesgeven, maar al snel huurde ik mijn eerste studio en er zouden meer volgen. Nadat ik in 2012 mijn specialisatie in Zwangerschapsyoga bij de internationale organisatie Birthlight volgde, richtte de studio zich als vanzelf steeds meer op alles rond de zwangerschap. Sindsdien begeleiden we zwangere dames voor, tijdens en na hun zwangerschap. Met een groep gepassioneerde docentes, doula’s en masseuses werken we allemaal met veel plezier en liefde om zowel nieuwe moeders als babies de beste start in het leven te geven.

Ik ben lekker door de cursus aan het gaan, heel fijn! Ik vond echt dat ik me weer beter voel nu ik wat vaker yoga doe, dat je wat lichter door het leven gaat. De oefeningen en tempo zijn heel fijn en je hebt een fijne stem om naar te luisteren. 
Shoko

“Hi Danielle, Wat fijn om jouw online postnatale yogacursus te mogen volgen. Heerlijk je eigen moment kiezen om even echt te ontspannen”.

Tara

Online Yoga na je Bevalling

Oefen waar, wanneer en hoe vaak je maar wilt met deze cursussen speciaal voor die eerste – vaak intense, kwetsbare en bijzondere – tijd na je bevalling.

Online Postpartum Yogacursus

Geschikt voor de eerste 6-8 weken na je bevalling.

Complete cursus bestaande uit zes volledige yogalesse speciaal afgestemd op de behoeftes van jou als nieuwe moeder in de eerste weken na de geboorte van je kindje. Met de oefeningen  leer je je moederlichaam kennen en op een veilige wijze weer te ‘sluiten’ en bijeen te brengen. We activeren belangrijke spiergroepen die zorgen voor kernstabiliteit en daarnaast zijn diepe ontspanning en het bewust stilstaan bij de transitie naar het moederschap belangrijk onderdelen.  Met yogadocente Daniëlle van Grieken. Je ontvangt 6 maanden toegang tot alle cursusinformatie. Deze cursus is een goede voorbereiding op onze in-studio postnatale yoga groepslessen.

Postnatale Yoga Lessenserie

Geschikt vanaf 6 weken na je bevalling.

Yogadocente Eveline Spree heeft haar fijnste Postnatale Yogalessen  speciaal voor je opgenomen zodat je ze kan volgen in je eigen tijd en zo vaak je maar wilt. In de lessen bouw je rustig op in intensiteit zodat je op een veilige manier je moederlichaam kan versterken van binnenuit. De zachte stretches zijn bovendien een weldaad voor je lichaam en geest en de ademhalingsoefeningen helpen om spanning en stress te ontladen en jeenergie te herstellen. Zo maak je ruimte voor jezelf, kom je meer in balans en sta je steviger en bewuster in je moederschap. Je krijgt 6 maanden toegang tot al het lesmateriaal.

Vinyasa Flow Yogaserie

Geschikt voor moeders vanaf ca. 6-9 maanden na je bevalling.

Yogalessen-serie bestaande uit vier complete Vinyasa flow-yogalessen van 30- 40 min. De lessen geven je de kans om een vloeiende vorm van yoga thuis te beoefenen, óók op de dagen dat je druk bent en eigenlijk geen tijd hebt. De lessen met yogadocente Daniëlle zijn opgenomen in de studio in Utrecht, op Bali en op het eiland Kanawa in Indonesië en nemen je mee op een mini-vakantie met een vloeiende yogaserie aan het strand of in de tropen, waarbij haar stem en voorbeeld je leiden. Let op: Alleen geschikt voor moeders zonder bekkenklachten en diastase. Je ontvangt 6 mnd toegang tot de lessen.

Online Mama Yoga

Samen met je kleintje op de mat om zelf je lichaam te versterken, je te verbinden met je kindje en samen te genieten van ontspanning en yoga.

Online Mama & Baby Yogacursus

Geschikt vanaf 6 weken na je bevalling. 

In de Mama & Baby yogalessen is er zowel aandacht voor het versterken en versoepelen van jouw postnatale lichaam als moeder, als voor je kleintje. Door het zingen van liedjes en door middel van babystretches versterk je de connectie tussen jullie samen, en stimuleer je de ontwikkeling van je baby. De lessen kan je zo vaak volgen als je wilt, in delen of in hun geheel. De cursus wordt gegeven door Yogadocente Eveline Spree. Je ontvangt 6 maanden lang toegang tot alle lessen.

Mama & Baby Yogales 1
Geschikt vanaf 6 weken na je bevalling.
In deze eerste Mama & Baby yogales is er zowel aandacht voor het versterken en versoepelen van jouw postnatale lichaam als moeder, als voor je kleintje. Door het zingen van liedjes en door middel van babystretches versterk je de connectie tussen jullie samen, en stimuleer je de ontwikkeling van je baby. De les kan je zo vaak volgen als je wilt, in delen of in haar geheel. De les wordt gegeven door yogadocente Eveline Spree. Je ontvangt 1 week toegang tot de les. 
Mini & Me Online Yogacursus

Geschikt voor babies vanaf 12 weken tot de eerste stapjes. 

Ga samen met je kleintje op yoga avontuur met deze Mini and Me online yogacursus. 8 lessen vol vrolijke liedjes en rijmpjes en oefeningen om je kindje zijn of haar lichaam te helpen ontdekken en te ontwikkelen en korte oefeningen voor je eigen lichaam. Er zijn o.a. baby yogaoefeningen ter ondersteuning van het verteringsstelsel, het stimuleren van de motorische ontwikkeling en het vestibulair systeem. Voor baby’s vanaf 12 weken tot en met de eerste stapjes. De cursus wordt gegeven door Yogadocente Nadine Arendsen met hulp van haar eigen zoontjes. Je ontvangt maar liefst 9 maanden lang toegang tot alle lessen