Selecteer een pagina

Sluitingsritueel

Afsluiting van een bijzonder levensfase

7

Postpartum Sluitingsritueel

Het Rebozo Sluitingsritueel komt voort uit de Mexicaanse traditie, waar je lichaam aan het einde van je 40-dagen kraamtijd wordt gesloten door middel van doeken, als afsluiting van de periode van zwangerschap en geboorte. Het ritueel markeert zowel de fysieke, emotionele als spirituele afsluiting van een belangrijke fase in je leven, en kan tot jaren na je bevalling plaatsvinden.

Sluitingsritueel

Tijdens je zwangerschap en geboorte staat je lichaam open om je kindje te laten groeien en geboren te laten worden. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als energetisch creëer je ruimte voor dit nieuwe leven.

Ná je bevalling, heeft je lichaam helpen om het weer te sluiten niet alleen een positief fysiek effect, maar ook een emotioneel en energetisch effect. Je komt op een andere manier weer thuis in je lichaam. Het kan bovendien helpen om je bevalervaring, een miskraam of een stilgeboorte te verwerken, of richting te geven aan de wens voor een volgende zwangerschap.

Met het sluitingsritueel sta je stil bij de overgang van jou van vrouw naar moeder. Er is ruimte voor je bevallingsverhaal, een moment van diepe ontspanning en mogen er oude patronen, die jou niet meer dienen, losgelaten worden.

 

 

Wat kan je verwachten?

Het Sluittingsritueel bestaat uit:

 • Het vertellen van je geboorteverhaal, vanaf conceptie tot de bevalling
 • Een massage van de handen en voeten
 • Kruidenbad of voetenbad
 • De Rebozo sluiting
 • Ondersteund met mooie muziek
 • Een kaartje met een mooie affirmatie
 • Het vieren van het moederschap met lekker eten en drinken

Tijdens de sluiting wordt je lichaam in 7 stappen (hoofd, schouders, taille, bekken, bovenbenen, onderbenen en voeten) deel voor deel in de rebozo gewikkeld, waarna de doek aan weerszijde strak aangetrokken wordt. Je wordt hierbij liefdevol omhuld, terwijl je lichaam zich weer ‘sluit’. De sluitende massage heeft een positief effect op het herstel van het lichaam van de moeder en heeft een helende werking.

Praktisch:
 • Het sluitingsritueel kan gegeven worden bij jou thuis in Utrecht (reiskosten inbegrepen), bij Eveline in Utrecht of bij Sephora in Doorn.
 • De afspraak duurt in totaal ca. 2,5 tot 3 uur.
 • Het tarief voor de ceremonie is € 260,- inclusief BTW.
 • De beschikbaarheid van Eveline en Sephora kan je hieronder vinden in ons boekingssysteem. 
 • Voor vragen kan je contact opnemen op: info@studiovandaan.nl

Timing: Het Rebozo Sluitingsritueel kan vanaf ieder moment na de eerste 40-dagen kraamtijd gedaan worden. Sommige vrouwen doen dit zelfs nog jaren na de laatste bevalling en het effect van het ritueel blijft onveranderd groot.

“Hi Danielle, Och wat heb ik geboft om jou (online) te hebben gevonden en dankbaar om – in deze periode – inmiddels twee keer van je aandacht en energie te hebben kunnen genieten. Ik vond het bijzonder mooi. De aandacht en tijd voor mijzelf en met Danielle bracht nog een laag extra rust en bezinning, zowel fysiek en emotioneel. De Rebozo sluiting vond ik ook zeer intiem voor mijzelf, dat was voor mij iets wat ik nog nooit had meegemaakt. Ik voelde me geborgen, naar binnen gekeerd, dankbaar voor nu en open voor de toekomst.
Ik heb het zeer enthousiast gedeeld. Dankjewel nogmaals!”.

– Marloes, ontving de sluiting 9 maanden na de geboorte van haar 1e kindje

studio Vandaan in Utrecht