Selecteer een pagina

Babymassage

Samen Verbinden, Ontdekken, Ontspannen

Tijdens een Babymassage workshop of cursus leer je je kindje masseren volgens de Shantala Babymassage methode. Babymassage is een fijne en laagdrempelige manier om als ouder samen te ontspannen en contact te maken met je kindje en zo jullie band te versterken. Iedereen kan de massage leren. Door met aandacht te masseren ben je op een andere, meer bewuste manier bezig met je kleintje dan dat je doet tijdens het praktische voeden en verzorgen. 

7

Shantala Babymassage

Shantala was een Indiase moeder die haar baby (zoals vrijwel alle moeders in India) dagelijks masseerde. Als dank voor haar medewerking aan een film en een boek over babymassage is deze methode van babymassage naar haar vernoemd.

De babymassage is niet alleen erg leuk om te doen, maar het is ook een mooie manier om je liefde voor je kleintje te tonen, geborgenheid te schenken en zelfvertrouwen te geven aan je kindje. Bovendien heeft regelmatige massage een gunstige uitwerking voor babietjes die last hebben van klachten als buikkrampjes, onrust en vaak huilen.

Babymassage stimuleert de ontwikkeling van de zintuigen, het voelen, de doorbloeding van het babylichaam, de ontwikkeling van de spieren en het lichaamsbesef van je kleintje. Paulina, Lizanne, Jolien en Maddy zijn allen gecertificeerde docente in de Shantala Babymassage.

De Babymassage groepsworkshop en privé cursus zijn geschikt voor babietjes van 6 weken tot ongeveer 9 maanden (totdat je baby kan omrollen of erg actief wordt).

Praktische Informatie

Groepsworkshop Babymassage

De groepsworkshop Babymassage is geschikt voor maximaal 6 setjes van één ouder en één baby samen, duurt 1,5 uur en wordt gegeven in Utrecht.

De workshop Babymassage is een mooie manier om de Shantala Babymassage te leren kennen en te ontdekken hoe het voor je kindje is. In de workshop leer je enkele basis babymassagetechnieken maar we kunnen helaas niet het gehele lijfje behandelen in een eenmalige workshop van 1,5 uur. Als je graag de gehele Shantala Babymassage leert, dan komen onze docentes met liefde bij je thuis voor een privé Babymassagecursus (lees hieronder meer erover).

 • Locatie: De groepsworkshop wordt gegeven bij Birth Space, Leidsche Rijn, Utrecht.
 • Tarief: Groepsworkshop (1,5u): € 40,00.
 • Nieuwe Data en verdere praktische informatie vind je in onze Agenda.
 • Aanmelden: Je aanmelden voor de groepsworkshop Babymassage kan via onze Agenda. Klik op de knop ‘Reserveer’ bij de workshopdataum van je keuze. Heb je nog geen B-Sport account? Dan kan je deze aanmaken in het inlogscherm via de knop ‘Inschrijven’ onderaan de pagina (even naar beneden scrollen).

Data 2024

 • woe 31-Jan – 10-11:30
 • zat 24-Feb – 10-11:30
 • woe 13-Maart – 10-11:30
 • zat 6-April  – 10-11:30
 • woe 1-Mei – 10-11:30
 • zat 15-Juni – 10-11:30
 • woe 10-Juli – 10-11:30
7

Wat vonden zij van de Babymassage Workshop?

Linda:

“Ik vond de workshop erg leuk! Het sloot goed aan bij het doel waar ik mee kwam; even quality time met mijn tweede kindje voordat ik weer ga werken. In een korte tijd heb ik een paar praktische tips en trucs gekregen waar ik thuis zeker mee aan de slag ga. Zowel het masseren van buik als beentjes zal ik thuis (proberen) vol te houden. Hij leek het erg fijn te vinden! Ik ben zelfs aan het overwegen om een tummy tub aan te schaffen :).
Ik heb erg genoten van de workshop en  zal het ook zeker aanraden aan anderen!”

Bahia:

“De workshop heb ik als fijn ervaren. Prettige ruimte en Paulina is heel vriendelijk en geduldig. Ik vond het ook te gek dat Paulina afsloot met een paar simpele baby-yogaoefeningen! Daar sluit ik nu ook elke keer de massage mee af en vindt mijn zoontje ook echt heerlijk.”

Dinja:

“Ik vond het fijn om zo bewust met mn baby bezig te zijn. Ook de volgorde van de massage was prettig en dan ook nog in de Tummytub; dat had ik nooit bedacht.”

Geef een Babymassage Workshop als cadeau!

Privé Babymassage

Volg je liever een privé workshop of cursus Babymassage bij je thuis? Dat kan ook!

Maak kennis met de Shantala Babymassage in één huisbezoek van 1,5 uur (boekbaar vanaf 2 setjes van 1 ouder en 1 baby) of leer de gehele babymassage tijdens een cursus van twee huisbezoeken van 1,5 uur bij je thuis.

Een privéles volg je in het comfort van je eigen huis en zonder met je kleintje ergens heen te hoeven, of wees welkom in onze praktijk in Utrecht. De beschikbare dagen en tijden kan je hieronder in ons boekingssysteem vinden.

Komen we bij je thuis, dan zijn voor Utrecht-stad de reiskosten inbegrepen in het tarief, voor de omgeving van Utrecht rekenen we een reis &tijd-vergoeding.

TIP: Bij sommige verzekeringen wordt de Babymassagecursus vergoed in een aanvullende verzekering!

NB: Het cursustarief is inclusief reiskosten binnen Utrecht-stad, maar exclusief parkeerkosten. Buiten Utrecht rekenen we reis/tijdvergoeding en als van toepassing, ook parkeerkosten.

Privé Babymassage-Cursus

De privé babymassagecursus bestaat uit 2 bijeenkomsten van 1,5 uur bij je thuis in Utrecht of op onze praktijk. Beiden ouders zijn welkom om mee te doen.

Hierbij is er tijd voor het aanleren van alle Shantala babymassage technieken zodat je de massage onderdeel kan laten worden van je routine. Je krijgt hulp bij het toepassen van de massage om de band tussen moeder/vader en kind te versterken, en begeleiding in het herkennen van signalen. Bovendien is er ruimte voor vragen en het afstemmen van de massage op jouw kindje of persoonlijke wensen.

Tarief voor 1 baby en 1 of 2 ouder(s): €150,00

Privé Babymassage Workshop

De privé workshop Babymassage duurt 1,5u en volg je samen met een andere ouder met baby aan huis in Utrecht of op onze praktijk.

De Workshop kan je zien als een leuke, eenmalige activiteit met jullie kindjes: je leert de basiskennis en kan enkele technieken uitproberen. Er is echter beperkte ruimte voor meer diepgaande vragen t.a.v. jouw kindje of persoonlijke wensen en omstandigheden. Let op: De privé massage workshop is alleen boekbaar vanaf 2 setjes (dus 2 babies en 2 ouders) of meer setjes.

Tarief voor workshop met 2 setjes (van 1 baby en 1 ouder): € 55,00 per setje.

Privé Holistische Babymassage Cursus

in de kraamtijd

De privé babymassage cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten van 1,5 uur bij je thuis. Beiden ouders zijn welkom om mee te doen.

Wanneer je baby wordt geboren heeft het al heel wat ervaringen opgedaan. Zowel in de buik als tijdens de geboorte maakt je kindje van alles mee. Tijdens de workshop ‘Holistische babymassage in de kraamtijd’ maken we een beeld van wat je kindje allemaal al heeft beleefd. Hierbij speelt het geboorteverhaal en de geboorte-ervaring van je kindje een grote rol. Jij – – en eventueel je partner – zullen verschillende massagetechnieken leren die tijdens de kraamtijd het beste aansluiten bij de behoeftes van jou kindje. Op deze manier kan je kindje zich optimaal ontspannen en zich vol vertrouwen aan jullie hechten. 

Deze cursus wordt uitsluitend gegeven door docente Jolien.

Tarief voor 1 baby en 1 of 2 ouder(s): €150,00

Docentes Babymassage

Jolien Woortman

Jolien Woortman

Docente privélessen babymassage

Ik ben docente Babymassage en moeder van twee kindjes. Vanaf een jaar of 8 had ik al de wens om verloskundige te worden maar omdat dat nachtwerk niet bij mij past ben ik het onderwijs in gegaan. Na 12 jaar met veel plezier les te hebben gegeven besloot ik het roer om te gooien en mijn hartewens echt in vervulling te laten gaan. Het werken met pasgeboren kindjes en hun ouders. Want hoe geweldig is het als je bij de start van nieuw leven een liefdevolle bijdrage mag leveren!

Direct boeken met Jolien is hieronder mogelijk met ons reserveringssysteem

 Paulina Glapinsky

Paulina Glapinsky

Docente groepscursus Babymassage

Paulina is moeder van twee zoontjes (’11 & ’14) en werkt nu 5 jaar als geboorte en post partum doula in Utrecht eo. Ze is bevlogen en gepassioneerd in het werk dat ze doet en ze gelooft dat iedere vrouw en haar partner, warme continue persoonlijke ondersteuning tijdens en na de bevalling verdient. Haar kernwaarden zijn autonomie, enthousiasme, geborgenheid , humor, nuchterheid en empathie.

Voor een boeking met Paulina, mail ons op info@studiovandaan.nl

Maddy Houkes

Maddy Houkes

Docente privélessen babymassage

Maddy besloot zich na de geboorte van haar zoon volledig te gaan richten op het begeleiden van vrouwen en hun partner tijdens de zwangerschap, geboorte en daarna. Ze is gecertificeerd Doula en geeft zwangerschapsmassage en babymassage. Haar hart ligt bij het persoonlijke contact, waardoor je je gesteund voelt, ontspanning kunt vinden en met vertrouwen de volgende fase tegemoet kunt gaan.

Direct boeken met Maddy is hieronder mogelijk met ons reserveringssyteem.

Direct Boeken:

Privé Babymassage Workshop of Cursus

Let op: Niet bij iedere collega kan je direct boeken. Wil je een afspraak met een collega waar een directe boeking niet mogelijk is, of zit er geen geschikte optie voor je bij? Mail ons dan voor een afspraak op: info@studiovandaan.nl.