Partnerles (2u)

Samen goed voorbereid op de geboorte

7

Bij studio Vandaan geven we jou en je kleintje graag de best mogelijke start. Met yoga en ademhaling kan je een positief verschil maken in zowel het verloop als in de ervaring van je bevalling.

Volg je wekelijkse zwangerschapsyoga bij ons en wil je je samen met (beval)partner voorbereiden op de geboorte? Dan raden we je aan om rond je 35e week een partnerles Zwangerschapsyoga in te plannen.

Groeps- Partnerles (2u)

Eens per maand, op vrijdagavond kan je samen een Partnerles volgen met een van onze ervaren docents. Er zijn maximaal 5 stellen aanwezig zodat er ruimte is voor jullie vragen. Let op: Deze les kan in het Engels zijn, afhankelijk van de deelnemers.

Locatie: Yoga Moves (HOT)

Jan v Scorelstraat 41, Utrecht

Privé Partnerles

Heb je wensen, vragen of een specifieke persoonlijke situatie? Dan kan een privé Partnerles bij je thuis erg prettig zijn. Dit kan ingepland worden op een moment dat het jullie goed uitkomt. Voor vragen en boekingen, neem even contact met ons op via de mail.

“Zoals jullie weten is mijn eerste bevalling via een keizersnede gegaan. Deze keer is het zoals ik erg hoopte een vaginale bevalling geweest. Met jullie cursus ging ik de bevalling met vertrouwen tegemoet. Daar ben ik erg blij mee!”

Willemijn – volgde een privé Partnerles en de online zwangerschapscursus

“Fijn om samen dezelfde technieken onder de knie te hebben en elkaar zo te kunnen helpen. Les was praktisch ingestoken, en met minimale investering in tijd toch erg veel geleerd. Meer vertrouwen in de bevalling nu, en het gevoel dat we het samen kunnen gaan doen.”

Florien

“We vonden de partnerles heel erg leuk en nuttig! Sowieso de afgelopen paar maanden veel plezier gehad in de lessen van Maaike en Danielle, kijk er met een heel fijn gevoel op terug.” 

Saskia

Tijdens de partnerles zwangerschapsyoga (eenmalig, 2 uur) bereid je je samen voor op de bevalling. We bespreken in de les hoe je kunt omgaan met verschillende soorten weeën, we oefenen bewegingen, ademhalingstechnieken en bevallingshoudingen en zien we hoe je partner je hierin het beste kan ondersteunen tijdens de bevalling.

Je kan deelnemen met je partner, maar ook met een familielid, vriend(in) of iemand anders die jou tijdens de bevalling zal ondersteunen. We raden aan om de partnerles als aanvulling op de reguliere zwangerschapsyogalessen te volgen en rond je 35e week in te plannen. Zo ben je niet te vroeg, en is de kans heel klein dat de kleine zich al aandient. Je ontvangt na afloop een hand-out met de oefeningen, instructievideo’s en handige downloads.

Heb je geen zwangerschapsyogalessen bij ons gevolgd? Dan raden we je aan om onze Birth Prep Bevalcursus ( 2 x 2 uur) te volgen. Hierin gaan we uitgebreid in op hoe zwangerschapsyoga ondersteunend kan zijn voor de bevalling. 

Let op! Het kan voorkomen dat de Partnerles in het Engels gegeven wordt wanneer er Engels-sprekende deelnemers aansluiten! Wil je liever zeker in het Nederlands les, meld je dan aan voor de Birth Prep Bevalcursus of een privé Partnerles.

In de les bespreken we:

 • Verscheidene manieren om ONTSPANNING te bevorderen tijdens je bevalling.
 • ADEMHALINGSTECHNIEKEN om je weeën op te vangen, te ontspannen tussen de weeën door en technieken om op je ademhaling mee te persen met de persweeën.
 • BEWEGINGEN om de ontsluitingsfase te versoepelen en bespoedigen. Afhankelijk van het soort ontsluitingsweeën dat je ervaart, (buik, rug- of beenweeën) kan je de weeën lopend, staand, zittend, liggend of leunend ergens overheen, opvangen.
 • BEVALHOUDINGEN: voor tijdens de uitdrijvingsfase. Er zijn verschillende bevalhoudingen mogelijk en samen probeer je uit wat het beste bij jullie past.
 • De ROL VAN DE PARTNER: hoe hij/zij jou op een fijne manier kan ondersteunen tijdens de bevalling. Partners kunnen meer betekenen dan ze wellicht van te voren denken.
 • MASSAGETECHNIEKEN die verlichting kunnen brengen tijdens de bevalling bij bv. (rug)weeën.

Praktische Informatie

 • Taal: Partnerlessen zijn in het Nederlands of Engels afhankelijk van de voertaal van de deelnemers.
 • Locatie: Yoga Moves, locatie “HOT”, Jan van Scorelstraat 41, Utrecht. 
 • Tarief: € 75,00 per stel (maximaal 5 stellen). 
 • Data & Aanmelden? Je vindt het overzicht van de geplande data hieronder. Met de knop ‘Reserveer’ kan je meteen jullie plekje in de cursus van je keuze reserveren. 
 • Let op! Deze les kan in het ENGELS gegeven worden wanneer er Engels-sprekende deelnemers aansluiten!

Locatie: Yoga Moves, locatie “HOT” – Jan van Scorelstraat 41, Utrecht. 

Wat vonden zij?

Erg goede cursus! De les voldeed geheel aan mijn verwachting, de ademhaling, houdingen en massages zijn behandeld en overal is ook nog achterliggende informatie bij gegeven. Verder was er ook tijd voor ontspanningsoefeningen. Het oefenen van de verschillende technieken en ook de uitleg erbij, was het meest waardevol, zodat je het en beter kunt onthouden en je weet waarom iets handig of fijn is. Ik zou het zeker aanradenl ik heb nog geen bevalling gehad, maar het lijkt mij een fijne voorbereiding op de bevalling. Ik heb er meer vertrouwen in.

José

“De workshop heeft onze verwachtingen overtroffen: het was een goede mix tussen de nodige informatie, praktische tips en vertrouwen krijgen in onszelf en samen stil te staan bij het bijzondere moment dat ons straks te wachten staat. Vooral het laatste was voor ons heel waardevol. Met een tweeling op komst zal onze bevalling in het ziekenhuis plaatsvinden, maar ideaal gezien hadden hadden wij een thuisbevalling gehad. Met alle tips en de informatie die we tijdens de workshop hebben gekregen, zijn we ervan overtuigd dat we ook in het ziekenhuis een mooie bijzondere ervaring tegemoet gaan, waar we zelf in de regie kunnen zijn en veel aan elkaars steun zullen hebben. Ik denk dat iedereen hier bij gebaat zou zijn. En het is juist zo leuk en waardevol om dit samen met je partner te doen en stil te staan bij het bijzondere moment dat je straks samen gaat beleven. Heel mooi!”

Kyriël & Gijs

“We hebben het gevoel nu beter voorbereid te zijn op de bevalling. Vooral omdat we nu nog beter weten dat we het zoveel mogelijk samen kunnen doen. Ik heb veel gehad aan de info over hoe je lijf werkt en hoe je daarop kunt vertrouwen, mijn partner heeft veel gehad aan de focus op de rol van de partner en hoe zij het voor mij en voor zichzelf zo fijn mogelijk kan maken. We hebben gekozen om thuis te bevallen en door deze cursus hebben we een beter beeld hoe dat in ons huis zou kunnen. Het meeste hebben we gehad aan de bevalhoudingen, ballonblaasademhaling en hoe dat in je lijf voelt, uitleg over hoe de spieren van de baarmoeder werken, en het bespreken van alle fases van de bevalling.”

Tessa

“Het was heel fijn om onder begeleiding nog eens de bevalling door te spreken. De tips mbt houding geven me rust en ook de uitleg over een aantal aspecten van de bevalling vonden we erg prettig. We zijn zeker beter voorbereid op de bevalling nu. De praktische tips maar ook wat meer ‘technische’ informatie over het proces maken dat ik nog meer vertrouwen heb in wat komen gaat. We zouden het zeker aanraden aan andere stellen; het was op een gegeven moment net alsof Eveline bij ons een de keukentafel zat.”

Gerdien, volgde een Privéles via Zoom