Selecteer een pagina

Partnerles Zwangerschapsyoga in Utrecht

Samen voorbereiden op de bevalling

Bij studio Vandaan geven we jou en je kleintje graag de best mogelijke start. Met yoga en ademhaling kan je een positief verschil maken in zowel het verloop als in de ervaring van je bevalling.

Volg je wekelijkse zwangerschapsyoga bij ons en wil je je samen met (beval)partner voorbereiden op de geboorte? Dan raden we je aan om rond je 35e week een partnerles Zwangerschapsyoga in te plannen.

7

De les was precies wat we hoopten. Erg leerzaam, fijn, interessant en ook wel gezellig. 

Hele praktische voorbeelden gekregen van hoe we de eerste fase van de bevalling kunnen vergemakkelijken en samen kunnen doormaken. Nu afwachten of dat is hoe het gaat 😉 maar het voelt fijn om de tools te kennen.

   We zouden de les zeker aanraden en zeker ook aan partners.

   Het was de eerste keer dat we meemaakten dat we echt een beetje als een team ons konden voorbereiden. Iets waar we best uitgebreid naar moesten zoeken.

   Enorm bedankt voor de fijne les.

   Julie

   Vooral voor zwangeren die al een theoretische bevalles of cursus hebben gevolgd (bijvoorbeeld binnen Centering Pregnancy) of al eens bevallen zijn, is de praktische Zwangerschapsyoga Partnerles ideaal. Hierin ga je samen met je (beval)partner praktisch aan de slag. Je leert én ervaart hoe je samen ontspannen kan bevallen; met oefeningen voor ademhaling, beweging, bevalhoudingen en massage door je partner.

   Groeps- Partnerles (2u)

   In de Partnerlessen in groepsverband zijn maximaal 5 stellen aanwezig zodat er ruimte is voor persoonlijke aandacht en al jullie vragen. Deze les wordt in het Engels of het Nederlands gegeven. In de agenda staat per datum de voertaal aangegeven. 

   Planning Partnerlessen 2024

   • Vrijdagavond 9 Augustus – 19.30-21.30 uur
   • Vrijdagavond 27 September – 19.30-21.30 uur
   • Zaterdagochtend 12 Oktober – 9:30-12:00 uur (2,5 uur)
   • Zaterdagochtend 9 November – 9:30-12:00 uur (2,5 uur)
   • Zaterdagochtend 7 December – 9:30-12:00 uur (2,5 uur)

   Locatie Vrijdagavond: Yoga Moves – Location HOT – Jan van Scorelstraat, 41, 3583 CK Utrecht.

   Locatie Zaterdagochtend: Bosboomstraat 1G, 3511 HB, Utrecht

   Privé Partnerles

   Heb je wensen, vragen of een specifieke persoonlijke situatie? Dan kan een privé Partnerles bij je thuis erg prettig zijn. Dit kan ingepland worden op een moment dat het jullie goed uitkomt. Voor vragen en boekingen, neem even contact met ons op via de mail.

   Wat vonden zij?

   “Zoals jullie weten is mijn eerste bevalling via een keizersnede gegaan. Deze keer is het zoals ik erg hoopte een vaginale bevalling geweest. Met jullie cursus ging ik de bevalling met vertrouwen tegemoet. Daar ben ik erg blij mee!”

   Willemijn – volgde een privé Partnerles en de online zwangerschapscursus

   “Fijn om samen dezelfde technieken onder de knie te hebben en elkaar zo te kunnen helpen. Les was praktisch ingestoken, en met minimale investering in tijd toch erg veel geleerd. Meer vertrouwen in de bevalling nu, en het gevoel dat we het samen kunnen gaan doen.”

   Florien

   “We vonden de partnerles heel erg leuk en nuttig! Sowieso de afgelopen paar maanden veel plezier gehad in de lessen van Maaike en Danielle, kijk er met een heel fijn gevoel op terug.” 

   Saskia

   Tijdens de partnerles zwangerschapsyoga (eenmalig, 2 uur) bereid je je samen voor op de bevalling. We bespreken in de les hoe je kunt omgaan met verschillende soorten weeën, we oefenen bewegingen, ademhalingstechnieken en bevallingshoudingen en ervaar je de vele manieren waarop je partner je hierin het beste kan ondersteunen tijdens de bevalling.

   Je kan deelnemen met je partner, maar ook met een familielid, vriend(in) of iemand anders die jou tijdens de bevalling zal ondersteunen. We raden aan om de partnerles als aanvulling op de reguliere zwangerschapsyogalessen te volgen en rond je 35e week in te plannen. Zo ben je niet te vroeg, en is de kans heel klein dat de kleine zich al aandient. Je ontvangt na afloop een hand-out met de oefeningen, instructievideo’s en handige downloads.

   Nota bene: Heb je geen zwangerschapsyogalessen bij ons gevolgd en/of geen andere (theoretische) bevalles of -cursus? Dan raden we je aan om onze uitgebreidere Birth Prep Cursus (Eng) of de Bevalcursus (NL) van 2×2 uur, te volgen. Hierin gaan we uitgebreid in op de theorie van de bevalling én hoe zwangerschapsyoga ondersteunend kan zijn voor je bevalling.

   In de les bespreken we:

   • Verscheidene manieren om ONTSPANNING te bevorderen tijdens je bevalling.
   • ADEMHALINGSTECHNIEKEN om je weeën op te vangen, te ontspannen tussen de weeën door en technieken om op je ademhaling mee te persen met de persweeën.
   • BEWEGINGEN om de ontsluitingsfase te versoepelen en bespoedigen. Afhankelijk van het soort ontsluitingsweeën dat je ervaart, (buik, rug- of beenweeën) kan je de weeën lopend, staand, zittend, liggend of leunend ergens overheen, opvangen.
   • BEVALHOUDINGEN: voor tijdens de uitdrijvingsfase. Er zijn verschillende bevalhoudingen mogelijk en samen probeer je uit wat het beste bij jullie past.
   • De ROL VAN DE PARTNER: hoe hij/zij jou op een fijne manier kan ondersteunen tijdens de bevalling. Partners kunnen meer betekenen dan ze wellicht van te voren denken.
   • MASSAGETECHNIEKEN die verlichting kunnen brengen tijdens de bevalling bij bv. (rug)weeën.

   Praktische Informatie

   • Taal: Partnerlessen worden in het Nederlands of Engels gegeven afhankelijk van de data. De data vind je in het overzicht hieronder en in onze Agenda.
   • Tarief:
    • Partnerles (2u): Tarief in juli, aug en sept 24: € 99,00 per stel (maximaal 5 stellen).
    • Beval & Partnerles (2,5u): Tarief in okt, nov, dec 24 (2,5u les): 120,00 per stel (maximaal 5 stellen).
   • Data & Aanmelden? Je vindt het overzicht van de geplande data hieronder en in onze Agenda. Met de knop ‘Reserveer’ kan je meteen jullie plekje in de les van je keuze reserveren.

   Yoga Moves, locatie “HOT” – Jan van Scorelstraat 41, Utrecht. Betaald parkeren in de buurt tot 21.00 uur, goed bereikbaar met OV.

   Locaties

   Cursusruimte in Gezondheidshuis, Bosboomstraat 1G, 3511 HB Utrecht. Betaald parkeren in de buurt en goed bereikbaar met OV

   Ervaringen Partnerles Zwangerschapsyoga

   Erg goede les! De les voldeed geheel aan mijn verwachting, de ademhaling, houdingen en massages zijn behandeld en overal is ook nog achterliggende informatie bij gegeven.

   Verder was er ook tijd voor ontspanningsoefeningen. Het oefenen van de verschillende technieken en ook de uitleg erbij, was het meest waardevol, zodat je het en beter kunt onthouden en je weet waarom iets handig of fijn is.

   Ik zou het zeker aanraden.

   Ik heb nog geen bevalling gehad, maar het lijkt mij een fijne voorbereiding op de bevalling. Ik heb er meer vertrouwen in.

   José

   “De workshop heeft onze verwachtingen overtroffen: het was een goede mix tussen de nodige informatie, praktische tips en vertrouwen krijgen in onszelf en samen stil te staan bij het bijzondere moment dat ons straks te wachten staat. Vooral het laatste was voor ons heel waardevol.

   Met een tweeling op komst zal onze bevalling in het ziekenhuis plaatsvinden, maar ideaal gezien hadden hadden wij een thuisbevalling gehad. Met alle tips en de informatie die we tijdens de workshop hebben gekregen, zijn we ervan overtuigd dat we ook in het ziekenhuis een mooie bijzondere ervaring tegemoet gaan, waar we zelf in de regie kunnen zijn en veel aan elkaars steun zullen hebben.

    

   Ik denk dat iedereen hier bij gebaat zou zijn. En het is juist zo leuk en waardevol om dit samen met je partner te doen en stil te staan bij het bijzondere moment dat je straks samen gaat beleven. Heel mooi!”

   Kyriël & Gijs

   “We hebben het gevoel nu beter voorbereid te zijn op de bevalling. Vooral omdat we nu nog beter weten dat we het zoveel mogelijk samen kunnen doen.

   Ik heb veel gehad aan de info over hoe je lijf werkt en hoe je daarop kunt vertrouwen, mijn partner heeft veel gehad aan de focus op de rol van de partner en hoe zij het voor mij en voor zichzelf zo fijn mogelijk kan maken.

   We hebben gekozen om thuis te bevallen en door deze cursus hebben we een beter beeld hoe dat in ons huis zou kunnen. Het meeste hebben we gehad aan de bevalhoudingen, ballonblaasademhaling en hoe dat in je lijf voelt, uitleg over hoe de spieren van de baarmoeder werken, en het bespreken van alle fases van de bevalling.”

   Tessa

   “Het was heel fijn om onder begeleiding nog eens de bevalling door te spreken. De tips mbt houding geven me rust en ook de uitleg over een aantal aspecten van de bevalling vonden we erg prettig. We zijn zeker beter voorbereid op de bevalling nu.

   De praktische tips maar ook wat meer ‘technische’ informatie over het proces maken dat ik nog meer vertrouwen heb in wat komen gaat.

   We zouden het zeker aanraden aan andere stellen; het was op een gegeven moment net alsof Eveline bij ons een de keukentafel zat.”

   Gerdien, volgde de Partnerles via Zoom

   Ervaringen met de Online Bevalcursus

   “Hoi Danielle, Bedankt voor alle tips in jouw bevallingscursus, ik heb er zeker veel aan gehad!

   Nienke

   Ik vind de video’s en de les met je partner heel fijn.

   Dit was voor mij en mijn man heel fijn om zo samen ons voor te bereiden, de houdingen, het ademhalen; We gaan die video zeker vaker kijken.

   Naomi

   Tijdens de bevalling kon ik verschillende houdingen nog herinneren, als vanzelf plopten ze als het ware in mijn hoofd op. ik heb echt het gevoel dat me dit enorm geholpen heeft tijdens het opvangen van de weeën en het accepteren van het geboorteproces zoals het zich ontvouwt. Ik kan er uren over praten!

   Hele waardevolle cursus!

   Pascale

   “Vooral de houdingen om weeën op te vangen en de ademhalingsoefeningen heb ik vaak gedaan en ook toegepast bij de bevalling. Dus dat was heel waardevol.

   Het overzicht vd lessen werkt ook goed en de video’s zijn fijn. Je bent duidelijk hoor en zichtbaar. Kortom, voor mij super fijn om relaxed vanuit huis aan de slag te gaan.

   Nicole