Mama Verwenpakket

Welverdiend verwend worden na je bevalling

7

Mama Verwenpakket

Tijdens je zwangerschap en je bevalling heeft je lichaam een topprestatie geleverd en dus is in de eerste postpartum fase herstel en ontspanning heel hard nodig. Met het Mama Verwenpakket laat je jezelf even van top tot teen (letterlijk!) verwennen. Het bestaat uit een herstellende en zachte Kraammassage een Moxa Treatment & de Diastase Check.

Het Mama Verwenpakket bestaat uit:
 • De ontspannende kraammassage stimuleert de bloedsomloop op een zachte wijze, wat het vervoer van de benodigde voedingsstoffen naar alle uitersten van het lichaam mogelijk maakt  en bovendien bijdraagt aan de effectieve afvoer van afvalstoffen. De Massage helpt daarnaast om de hormoonbalans te herstellen, wat kan bijdragen aan een stabieler mentaal gevoel in deze turbulente tijd.
 • De zachte buikmassage ondersteunt het herstel van en in je buik en helpt haar organen weer hun oude plek te vinden. Bovendien draagt het bij aan het verkleinen van de baarmoeder tot haar originele grootte.
 • De voetmassage werkt ontspannend en grondend, balanceert je energie en helpt om emoties te laten bezinken.
 • De Moxa stick treatment heeft tot doel om je lichaam en met name het gebied rond je nieren op te warmen, je verteringsstelsel te ondersteunen.
 • Bij de Diastase check gaan we na of er door de zwangerschap sprake is van ruimte tussen je rechte buikspieren. Als dit zo is (wat zeer vaak het geval is) leer je hoe je dit zelf kan voelen om je herstel zelf te kunnen monitoren en ontvang je tips voor het sluiten van de diastase.

Mama Verwenpakket

De postpartum periode oftewel de periode direct na je bevalling, is bij uitstek een fase van herstel, zowel op fysiek, hormonaal als emotioneel vlak. Het is dan ook extra belangrijk om goed voor jezelf te (laten) zorgen. Bijvoorbeeld door jezelf te laten verwennen met een extra lange en helende kraammassage.

Het Mama Verwen Pakket helpt je niet alleen om diep te ontspannen in een bijzonder enerverende tijd maar ondersteunt ook op een praktische wijze je fysieke én emotionele herstelproces. Tegelijkertijd heb je even tijd en ruimte voor jezelf en hoef je zelf even niet te zorgen, maar mag je juist voor je láten zorgen!

Als je specifieke wensen of klachten hebt, dan horen we het graag bij je boeking zodat we de behandeling hierop kunnen aanpassen.

 

Praktische Informatie
 • De afspraak duurt in totaal ca. 2-2,5 uur, waarvan tenminste 90 minuten lichaamsmassage, ca. 30 min voor de Moxa en Diastase check en daarnaast is er tijd voor een voorgesprek en nagesprek bij een warme kop thee.
 • De behandeling vindt plaats bij je thuis en wordt gegeven door Daniëlle.
 • De behandeling kan alléén plaatsvinden met een reservering en een betaling voor aanvang van de afspraak.
 • Tarief: €175,00
 • Extra kosten: Woon je in Utrecht-stad, dan zijn de reiskosten inbegrepen, maar eventuele parkeerkosten niet. Woon je buiten Utrecht-stad, dan rekenen we een reis-tijdvergoeding.

“Wat fijn om even tijd voor mezelf te nemen en aandacht te hebben voor mijn lijf. Na de bevalling was ik vooral bezig met de zorg van de kleine en kwam ik er nauwelijks aan toe om ook goed voor mezelf te zorgen en aandacht te geven aan mijn herstel. De massage van Anita was precies wat nodig was. Heerlijk relaxed en ontspannen en heel luxe gewoon bij mij thuis. Na afloop voelde ik me heel relaxed en zacht. De behandeling bracht rust in mijn lijf en hoofd. Doe mij dit maar elke week :-)”.

– Nicole

studio Vandaan in Utrecht

Onze Postpartum Mama Pakketten

Mama Verwenpakket (ca.2,5u)

Ontvang een uitgebreide Kraammassage (90 min), een verwarmende Moxa behandeling, een Diastase check en persoonlijk advies voor je fysieke herstel (samen 30 min). De behandeling vindt plaats bij je thuis. We zijn ca. 2,5 uur aanwezig, incl. voor- en nagesprek, een warme kop thee, opbouwen en opruimen. Plan de afspraak idealiter in de eerste 2-10 weken na de geboorte van je kleintje. Lees meer.

Mama Care Pakket (ca.3u)

Laat jezelf van top tot teen verwennen na de geboorte wanneer we bij je thuis komen voor een uitgebreide Kraammassage (90 min), een Diastase check & tips voor het herstel van je bekkenbodem (20 min), gevolgd door een Belly Bind OF Yoni Steam (30 min). Ontvang bovendien een Postpartum kruidenmix & helende olie voor thuis. In totaal zijn we ca. 3uur bij je aanwezig, incl. voor- en nagesprek, een warme kop thee, opbouwen en opruimen. Plan de afspraak idealiter in de eerste 2-10 weken na de geboorte van je kleintje. Vaginaal stomen doen we wanneer als het bloeden gestopt is.

 • Tarief: € 249,00, incl. 2 weken huur van de belly bind.
 • Excl. €50,00 borg voor de Belly Bind en verzendkosten om de belly bind aan ons retour te doen komen.
 • Boekbaar via e-mail op: info@studiovandaan.nl

Mama Restore Pakket (ca.3,5u)

Laat jezelf van top tot teen verwennen na de geboorte wanneer we bij je thuis komen voor een uitgebreide Holistische Kraammassage op het warmwaterkussen (90 min), een voetenbadje en Ayurvedische hoofdmassage, en een Belly Bind OF een Yoni Steam naar keuze (30 min). Ontvang bovendien een postpartum kruidenmix & helende olie voor thuis én een heerlijke postpartum snack. In totaal zijn we ca. 3 uur bij je aanwezig, incl. voor- en nagesprek, een warme kop thee, opbouwen en opruimen. Plan de afspraak idealiter in de eerste 2-10 weken na de geboorte van je kleintje. Vaginaal stomen is mogelijk wanneer het bloeden gestopt is.

 • Tarief € 275,00 incl. 2 weken huur van de belly bind.
 • Excl. €50,00 borg voor de Belly Bind en verzendkosten om de belly bind aan ons retour te doen komen.
 • Boekbaar via e-mail op: info@studiovandaan.nl

Mama Rebalance Pakket (3x2,5u)

We komen maar liefst 3 keer met liefde naar je thuis om je een uitgebreide Kraammassage (90 min) te geven, gevolgd door respectievelijk één van de volgende behandelingen: De Belly Bind, Yoni Steam en een Moxa behandeling en Diastase Check. Zo maak je al het heerlijks mee in de eerste weken na de geboorte van je kleintje. Alles wordt aan huis gegeven en zijn steeds ca. 2,5 bij je aanwezig. Er is bovendien ruimte voor een kop warme thee en een voor-en nagesprek en jouw wensen t.a.v. de behandelingen. Plan het pakket idealiter in de eerste 2-10 weken na de geboorte van je kleintje.

 • Tarief: € 599,00 incl. 2 weken huur van de belly bind.
 • Excl. €50,00 borg voor de Belly Bind en verzendkosten om de belly bind aan ons retour te doen komen.
 • Boekbaar via e-mail op: info@studiovandaan.nl

Onze Postpartum / Kraambehandelingen

Moxa Treatment

Moxatherapie, of moxibustion, is een behandeling waarbij acupunctuurpunten en meridianen van de onderbuik en onderrug worden opgewarmd en gestimuleerd, om de bloedsomloop te stimuleren, pijn te stillen, en het algehele energieniveau te verhogen. Het branden van de moxa stick geeft een zeer aangename, diep doordringende warmte die met name gericht is op het opwarmen van de kanalen van de baarmoeder.

De Moxa Treatment zit standaard in het Mama Verwen en Mama Restore pakket.

Castor oil Pakking

Bij een Castor-olie pakking ontvang je eerst een zachte buikmassage met verwarmde Castor olie dat een heilzame en medicinale werking heeft. Vervolgens leggen we een pakking doordrenkt met de olie op je onderbuik. Dit dekken we af met een handdoek en een warme kruik zodat de olie goed in je huid kan intrekken. 

De castorolie verbetert de circulatie van bloed en zuurstof in de onderbuik, helpt heeft een reinigend, stimulerend en voedend effect en werkt zo ondersteunend voor het herstel van je buik en baarmoeder na de bevalling. Bovendien werkt de Castor olie tegen ontstekingen en verzacht het littekenweefsel, wat bijdraagt aan de genezing van een keizersnede-wond.

De Castor Oil Pakking zit standaard in het Mama Verwen Pakket.

Diastase Check

Tijdens je zwangerschap wijken je rechte buikspieren om ruimte te maken voor de groeiende baby. Dit kan na de bevalling diastase tot gevolg hebben: er blijft ruimte tussen de rechte buikspieren over na de bevalling. Deze ruimte kan variëren van een vingerbreedte tot een breedte van vier vingers naast elkaar. Bij de diastase check kunnen we samen voelen of en hoeveel sprake er is van diastase  bij jou. Bovendien leer je de diastase zelf te voelen om zo je eigen herstel te kunnen waarnemen én dragen we oefeningen aan om je herstel te ondersteunen. Het is van belang je te realiseren dat zolang er ruimte tussen je rechte buikspieren bestaat, dit in zekere mate ten koste gaat van je kernstabliliteit met mogelijke bekken(bodem)- en rugklachten tot gevolg.

De Diastase Check zit standaard in het Mama Verwen en Mama Rebalance pakket.

Bengkung Belly Bind

Bij de Bengkung Belly Bind, die oorspronkelijk uit Maleisië komt, wordt gebruik gemaakt van een lange lap katoen, van 17 meter die met een bepaalde techniek rondom het bekken- en buikgebied wordt gebonden. Na het ca. 9 maanden lang dragen van je kindje, kan er na de geboorte een gevoel van leegte ontstaan. Een Belly Bind kan dan een geborgen, warm gevoel geven biedt zowel fysieke als emotionele steun. Het is als een warme omhulling die kan ondersteunen in een soms overweldigende tijd. Lees meer.

Add-on

 • Totale duur: 30 min
 • Tarief: €50,00 incl. BTW
 • Borg Belly Bind: €50,00 (komt aan je retour na het ontvangen van de belly bind).
 • Het tarief is incl. 2 weken huur van de belly bind, maar excl. verzendkosten om de belly bind aan ons retour te laten komen.
 • De Belly Bind is alleen boekbaar in combinatie met een kraammassage of een van onze Mama Paketten.

Yoni Steam

Een vaginaal stoombad ondersteunt de heling van baarmoeder en perineum d.m.v. de stoom van krachtige kruiden. We begeleiden je gedurende de tijd van de stoomsessie en zijn aanwezig voor jou. We nodigen je uit contact te maken met je baarmoeder en los te laten wat losgelaten mag worden. Voor de behandeling nemen we een speciale stoomkruk mee! Vaginaal stomen kan ongeveer een week na de bevalling, wanneer eventuele hechtingen zijn opgelost. Lees meer.

 Add-on

 • Totale duur: 30 min
 • Tarief: €50,00 incl. BTW
 • Het tarief is inclusief een biologische stoomkruidenmix
 • De Yoni Steam is alleen boekbaar in combinatie met een Kraammassage of een van onze Mama Paketten.

Geef het Mama Verwenpakket cadeau met een Cadeaubon

Direct Boeken

Let op! De optie om direct te boeken is nog niet actief helaas - dit volgt snel!

Voor een boeking kan je ons mailen op: info@studiovandaan.nl

Direct Boeken: Postpartum / Kraamtijdbehandelingen

Let op: Niet alle opties of pakketten kan je direct boeken. Wil je een combinatie van behandelingen of heb je vragen over wat het meest geschikt is, mail ons dan voor een afspraak op: info@studiovandaan.nl