Selecteer een pagina

Online Bevalcursus

Goed voorbereid op de geboorte in je eigen tijd

7

Online BEvalcursus

Bereid je goed voor op de geboorte van je kindje – zelf, of samen met je (beval) partner – met een online bevalcursus. Leer over het verloop van de bevalling en hoe je zowel op een actieve als ontspannen manier je bevalling met vertrouwen tegemoet kan treden. De lessen kan je zo vaak je maar wilt volgen, 3 maanden lang.

Online Bevalcursus

Bereid je zelf, of samen met je (beval) partner, goed voor op de geboorte van je kindje met een online bevalcursus. Leer over het verloop van de bevalling en hoe je zowel op een actieve als ontspannen manier je bevalling met vertrouwen tegemoet kan treden.

"Ik vind de video’s en de les met je partner heel fijn. Dit was voor mij en mijn man heel fijn om zo samen ons voor te bereiden, de houdingen, het ademhalen. We gaan die video zeker vaker kijken.” - Naomi

Vertrouwen in je Bevalling

De cursus bestaat uit complete zwangerschaps-yogalessen met aandacht voor ademhalings-technieken, positieve affirmaties en omgaan met angst voor je bevalling. Daarnaast vind je meditaties en oefeningen voor diepe ontspanning, informatie over het natuurlijke geboorteproces én praktische downloads. Alles is erop gericht om je te helpen je bevalling met vertrouwen tegemoet te zien en je fysiek en mentaal voor te bereiden op de geboorte van je kindje. Je ontvangt 3 maanden toegang tot het gehele cursusmateriaal.

Samen Ontspannen Bevallen

Deze cursus bestaat uit drie online bevalvoorbereidingslessen en veel praktische extras. We voorzien je van de belangrijkste informatie over het geboorteproces en oefeningen zoals ademhalingstechnieken, bewegingen en bevalhoudingen voor zowel een goede lichamelijke als mentale voorbereiding op de geboorte van jullie kindje. Het doel is om in je eigen kracht, zo ontspannen mogelijk en samen met je partner in verbinding te kunnen bevallen. Naast oefeningen voor jou is er ruim aandacht voor hoe je samen kan bevallen en de ondersteunende rol die je (beval)partner hierin kan spelen. Je ontvangt 3 maanden toegang tot al het cursusmateriaal.

Ontspannen Bevallen in Water

Deze compacte cursus bevat alles dat je wilt weten over het hoe en wat van bevallen in water; de voordelen voor jou en je kleintje, alles voor een goede voorbereiding, mogelijke houdingen voor jou alleen of jullie samen in het bad en alles over het praktische opzetten en gebruik ervan. Je ontvangt 3 maanden toegang tot alle informatie inclusief een printbare handout en een praktische checklist voor alle spullen die je nodig hebt voor een geslaagde badbevalling. Let op: dit is geen volledige bevalcursus, maar een aanvulling op onze (online) lessen/cursussen voor bevalvoorbereiding.

Online Bevalcursus ‘Vertrouwen in je Bevalling’

Waar bestaat de cursus uit?

De cursus bevat:

 1. Begeleide meditatie- en ontspanningsoefeningen om het vertrouwen in je bevalling te vergroten met o.a. positieve affirmaties.
 2. Oefening voor omgaan met angst voor je bevalling
 3. Twee basis Zwangerschapsyogalessen om tijdens je zwangerschap te oefenen met beweging en ontspanning voor de bevalling.
 4. Twee uitgebreide online lessen voor bevalvoorbereiding met ieder een eigen thema:
  1. Ademhaling tijdens de Geboorte
  2. Yoga tijdens de Geboorte
 • Daarnaast ontvang je:

  1. Informatie over het geboorteproces en haar drie verschillende fases.
  2. Een printbare handout met een beschrijving van de oefeningen, incl. illustraties.
  3. Uitleg over en een voorbeeld van een uitgeschreven als ook geïllustreerd beval / geboorteplan, waarin vier bevalscenario’s zijn uitgewerkt.
  4. Extra informatie en tips over o.a. een holistisch verloskundige en natuurlijke kraamzorg.

Voor wie is de cursus geschikt?

De online cursus is geschikt voor alle zwangere vrouwen voor wie een vaginale bevalling tot de opties behoort; of je nu (medisch of poliklinisch) in het ziekenhuis zal gaan bevallen, in een geboortehuis of thuis. We raden je aan om je rond 32-36 weken zwangerschap voor te gaan bereiden op de geboorte.

Tarief: Voor €55,00 krijg je 3 maanden lang toegang tot het online platform met de lessen en alle informatie. Je kan de lessen dus thuis zo vaak volgen als je wilt!

“Ik vond het onwijs fijn dat er zowel yoga als voorbereidingslessen tussen zaten. Vooral de houdingen om weeën op te vangen en de ademhalingsoefeningen heb ik vaak gedaan en ook toegepast bij de bevalling. Dus dat was heel waardevol. Het overzicht vd lessen werkt ook goed en de video’s zijn fijn. Je bent duidelijk hoor en zichtbaar.  Kortom, voor mij super fijn om relaxed vanuit huis aan de slag te gaan dus dankje! Ik hoop dat je zo nog meer vrouwen kunt bereiken met je fijne lessen!”

– Nicole
studio Vandaan in Utrecht

Online Bevalcursus ‘ Samen Ontspannen Bevallen’

Waar bestaat de cursus uit?

De cursus bevat:

 • Een basis Zwangerschapsyogales om tijdens je zwangerschap te oefenen met beweging en ontspanning voor de bevalling.
 • Instructievideo’s met massagetechnieken voor jouw (beval)partner.
 • Drie uitgebreide online lessen voor bevalvoorbereiding met ieder een eigen thema:
   1. Ademhaling tijdens de Geboorte
   2. Yoga tijdens de Geboorte
   3. Samen ontspannen bevallen met bevalhoudingen, ademhaling en yoga-oefeningen voor jullie samen.

  Daarnaast ontvang je:

  1. Informatie over het geboorteproces en haar drie verschillende fases.
  2. Een printbare handout met een beschrijving van de oefeningen, incl. illustraties.
  3. Uitleg over en een voorbeeld van een uitgeschreven als ook geïllustreerd beval / geboorteplan, waarin vier bevalscenario’s zijn uitgewerkt.
  4. Extra informatie en tips over o.a. een holistisch verloskundige en natuurlijke kraamzorg.

Voor wie is de cursus geschikt?

De online cursus is geschikt voor alle zwangere vrouwen voor wie een vaginale bevalling tot de opties behoort; of je nu (medisch of poliklinisch) in het ziekenhuis zal gaan bevallen, in een geboortehuis of thuis, en die zich (deels) samen met en hun (beval)partner willen voorbereiden op de geboorte.

Je bevalpartner is degene die jou zal ondersteunen tijdens de bevalling en kan dus ook je doula, moeder of een vriendin zijn. We raden je aan om je rond 32-36 weken zwangerschap voor te gaan bereiden op de geboorte.

Tarief: Voor €55,00 krijg je 3 maanden lang toegang tot het online platform met de lessen en alle informatie. Je kan de lessen dus thuis zo vaak volgen als je wilt!

Online Bevalcursus ‘Ontspannen Bevallen in Water’

Waar bestaat de cursus uit?

Een badbevalling is een bevalling waarbij je tijdens (een deel van) de bevalling in een bevalbad met warm water zit. Een bevalbad of bevallingsbad is een opblaasbad dat speciaal is ontworpen om op een veilige manier in te bevallen. Er bestaan diverse soorten en maten bevallingsbaden die je kan huren of kopen en waarin je thuis, in een kraamhotel of in het ziekenhuis kan bevallen. 

De cursus bevat:

 • Alles over het hoe en wat van bevallen in water; met de voordelen voor jou en je kleintje, de extra kosten en alles voor een goede voorbereiding, houdingen om alleen of samen in bad te bevallen, het praktische gebruik ervan, de locaties waar je in bad kan bevallen en optionele extra sfeermakers.
 • Daarbij ontvang je een printbaar e-book en een praktische checklist met alle spullen die je nodig hebt en fijn kunnen zijn voor een badbevalling.

Voor wie is de cursus geschikt?

De online cursus over de badbevalling is geschikt voor iedere zwangere vrouw voor wie een vaginale bevalling tot de opties behoort; of je nu (medisch of poliklinisch) in het ziekenhuis zal gaan bevallen, in een geboortehuis of thuis, en die graag tijdens (een deel van) haar bevalling in een bevalbad zou willen doorbrengen.

Tarief: Voor € 25,00 krijg je 3 maanden lang toegang tot het online platform met de lessen en alle informatie. Je kan de lessen dus thuis zo vaak volgen als je wilt!

Waar huur je een bevalbad?

Wil je er zeker van zijn dat je thuis of in het ziekenhuis de beschikking hebt over een bevalbad? Dan kan je een bevalbad huren! Onze collega’s Lizanne en Andrea helpen je met liefde verder. Meer informatie.

E-book Bevallen in Water

In ons E-book lees je alles over de voorbereiding op, de voordelen van en al het praktische dat van belang is voor een geslaagde badbevalling.

Yogadocente Daniëlle van Grieken

Hoewel ik opgeleid ben als historica, werk ik sinds 2009 als yogadocente. Mijn eerste yogales was op Bali waar ik heen gevlucht was toen mijn leven anders verliep dan ik me ooit had voorgesteld. Ik kwam als herboren thuis, was verliefd geworden op yoga en wilde deze ontdekking graag delen met anderen. Ik begon met lesgeven in mijn eigen huiskamer, maar al snel huurde ik mijn eerste studio en er zouden nog vele volgen. Nadat ik in 2012 mijn specialisatie in Zwangerschapsyoga bij de internationale organisatie Birthlight volgde, richtten ik en mijn yogastudio zich steeds meer op alles rond de zwangerschap. Sindsdien werk ik niet meer alleen maar mag ik me gelukkig prijzen met een prachtig team. Samen begeleiden we zwangere dames voor, tijdens en na hun zwangerschap. Met een groep gepassioneerde docentes, doula’s en masseuses werken we allemaal met veel plezier en liefde om zowel nieuwe moeders als babies de best mogelijke start in het leven te geven – en dit begint al met ontspannen zwanger zijn!

Online Zwangerschapsyoga

Toen ik in 2018 zelf zwanger raakte van ons eerste kindje merkte ik maar al te goed hoe gemakkelijk het is om door het drukke dagelijkse leven te worden opgeslokt. En dat zelfs als yogadocente! Uit mijn eigen behoefte aan regelmatig bewust stilstaan bij het wonder van mijn zwangerschap is de online zwangerschapsyogacursus geboren. Toen ik van Utrecht naar onze boerderij in Maurik verhuisde kon ik niet meer zo gemakkelijk naar de wekelijkse yogalessen van mijn collega’s gaan, dus wilde ik graag meer thuis oefenen. Daarom besloot ik zelf yogalessen op te nemen die ik op ieder moment thuis kon doen; voor mezelf, maar ook voor jou!

Met de online cursus help ik je graag om manieren te vinden die bij jouw leven en persoon passen en die je dagelijks kan inzetten voor een bewuste zwangerschap én een goede voorbereiding op de geboorte van je kleintje.