Selecteer een pagina

On-Demand Yoga

Volg yogales wanneer je wilt en lekker vanuit huis

7

Bij studio Vandaan willen we zo veel mogelijk vrouwen ondersteunen vóór, tijdens en na hun zwangerschap. Wanneer je niet in Utrecht woont of geen live lessen kan volgen in onze studio’s, hebben we verschillende opties: Volg een live-stream yogales via Zoom, volg een On-demand yogales of volg een van onze online yogacursussen, bevalcursussen of online yogalessenseries. Deze online (of on-demand yoga) lessen en cursussen kan je volgen in je eigen tijd en tempo en vanuit het comfort van je eigen (huis)kamer.

Fertiliteitsyogales

Deze fertiliteitsyogals is speciaal voor vrouwen met een kinderwens. Met fertiliteitsyoga willen we de bloedsomloop stimuleren naar die specifieke gebieden die belangrijk zijn voor je vruchtbaarheid. Zo staat je bekkengebied centraal, maar ook de belangrijkste hormoonklieren krijgen bewust meer aandacht. Daarnaast werken we aan het openen van de heupen (om de doorbloeding naar het bekkengebied te stimuleren) en doen we oefeningen voor een zacht gezicht, soepele schouders en een ontspannen nekgebied omdat deze spieren via spierketens in verbinding staan met het bekkengebied.

Na de yoga volg je de Fertility eindontspanning voor een diepe eindontspanning waarin je lichaam de oefeningen kan verwerken. De les is gegeven door yogadocente en fertiliteitscoach Danielle van Grieken

Zwangerschapsyogales 1-Ruimte

Ervaar je vaak een volle, strakke of gevoelige buik?

Dit is gelukkiog heel normaal, maar wel onprettig. Tijdens je zwangerschap kan je buik een spiegel zijn voor hoe het werkleijk met je gaat. Neem een moment om bewuste aandacht aan je buik te geven met deze yogales.

In de les staat het maken van ruimte in je buik centraal door middel van ademhaling en vloeiende bewegingen. De oefeningen kunnen je helpen om je zwangerschap op een bewuste en ontspannen manier te beleven en contact te maken met dat kleine kindje dat in je groeit.

Deze Zwangerschapsyogales is geschikt voor je vanaf 14 weken zwangerschap en wordt gegeven door yogadocente Danielle van Grieken.

Zwangerschapsyogales 2 – De Rug

De rug van iedere zwangere vrouw maakt overuren en kan gemakkelijk vermoeid of overbelast raken.

Met een diepe ademhaling en vloeiende bewegingen help ik je uit je hoofd te gaan en in je lichaam te komen. Voel je lichaam bewegen, creëer meer ademruimte en laat spanning los in het ruggebied, zowel in de onderrug, als rond de schouderbladen.

Deze Zwangerschapsyogales is geschikt voor je vanaf 14 weken zwangerschap en wordt gegeven door yogadocente Danielle van Grieken.

Postnatale Yogales 1 – Sluiten & Versterken

Geschikt vanaf 6-8 weken na je bevalling.

Met de oefeningen in deze les leer je je lichaam opnieuw kennen en op een veilige wijze te ‘sluiten’ en bijeen te brengen na de bevalling. We activeren belangrijke spiergroepen die zorgen voor kernstabiliteit en daarnaast zijn diepe ontspanning en het bewust stilstaan bij de transitie naar het moederschap belangrijk onderdelen.

Met yogadocente Daniëlle van Grieken. Deze les vormt een goede voorbereiding op onze in-studio postnatale yoga groepslessen.

Postnatale Yogales 2 – Voor soepele schouders

Geschikt vanaf ca. 3 mnd na je bevalling.

Yogadocente Eveline Spree heeft haar fijnste Postnatale Yogales voor je opgenomen zodat je ze kan volgen in je eigen tijd en op een veilige manier je moederlichaam kan versoepelen en versterken van binnenuit. De zachte stretches zijn een weldaad voor je schouders, nek en bovenrug en de ademhalingsoefeningen helpen om spanning en stress te ontladen en je energie te herstellen. Zo maak je ruimte voor jezelf, kom je meer in balans en sta je steviger en bewuster in je moederschap. 

Vinyasa Yogales 1 – Bouwen aan je Kernkracht

Voor moeders met yoga-ervaring vanaf ca. 6-9 mnd na de bevalling.

De yogales geeft je de kans om een vloeiende vorm van yoga te beoefenen en aan je (kern)kracht, flexibiliteit en soupplesse te werken, óók op de dagen dat je druk bent en eigenlijk geen tijd hebt. De actieve les wordt gegeven door yogadocente Daniëlle van Grieken.en is geschikt voor iedereen met yoga ervaring en vanaf ca. 6- 9 maanden na de bevalling.

Let op: Deze les is alleen geschikt voor moeders zonder (bekken)klachten.

Mama & Baby Yogales 1

Geschikt vanaf 6 weken na je bevalling. 

In deze Mama & Baby yogales is er zowel aandacht voor het versterken en versoepelen van jouw postnatale lichaam als moeder, als voor je kleintje. Door het zingen van liedjes en door middel van babystretches versterk je de connectie tussen jullie samen, en stimuleer je de ontwikkeling van je baby. De les kan je zo vaak volgen als je wilt, in delen of in haar geheel. De les wordt gegeven door yogadocente Eveline Spree

Mini & Me Online Yogacursus

Geschikt voor babies vanaf 12 weken tot de eerste stapjes. 

Ga samen met je kleintje op yoga avontuur met deze Mini and Me online yogacursus. 8 lessen vol vrolijke liedjes en rijmpjes en oefeningen om je kindje zijn of haar lichaam te helpen ontdekken en te ontwikkelen en korte oefeningen voor je eigen lichaam. Er zijn o.a. baby yogaoefeningen ter ondersteuning van het verteringsstelsel, het stimuleren van de motorische ontwikkeling en het vestibulair systeem. Voor baby’s vanaf 12 weken tot en met de eerste stapjes. De cursus wordt gegeven door Yogadocente Nadine Arendsen met hulp van haar eigen zoontjes. Je ontvangt maar liefst 9 maanden lang toegang tot alle lessen.