Selecteer een pagina

Online Fertiliteitsyogacursus

Zelf bijdragen aan een toekomstige zwangerschap

7

Online Cursus Fertiliteitsyoga

Meer kans op zwangerschap met fertiliteitsyoga? Dat klinkt misschien vreemd, maar zo gek is het niet! Het is zelfs heel erg logisch. Stress, spanning, slechte voeding en een drukke levensstijl kunnen allen van invloed zijn op onze vruchtbaarheid. Door meer liefdevolle aandacht te geven aan je lichaam, regelmatig te bewegen, vaker diep te ontspannen, beter te slapen en gezonder te eten, kan je zelf je vruchtbaarheid ondersteunen. Met de video’s, informatie, geluidsbestanden downloads en tips kan je meteen thuis aan de slag. Op die manier kan je zelf en in je eigen tijd, bouwen aan een zo goed mogelijke voedingsbodem voor jouw toekomstige zwangerschap.

Online Fertiliteitsyogacursus

Het doel van de online cursus

De invloed van dagelijkse en langdurige stress op ons lichaam en onze hormonale balans is niet te onderschatten en kan op allerlei manieren het optimaal functioneren van het lichaam in de weg staan. Zolang je lichaam in een (zekere mate van) overlevingsstand verkeert, zal zwanger worden geen prioriteit voor je lichaam zijn. Zowel je mentale als fysieke ontspanning zijn de sleutels tot een verhoogde vruchtbaarheid en dat is waar we met de online Fertiliteitsyogacursus nu precies mee aan de slag gaan.

De cursus biedt specifieke oefeningen op het gebied van fertiliteitsyoga, Mindfulness, meditatie, zelfreflectie, zelfzorg & zelfcompassie, voeding en zelfmassage waar je op een laagdrempelige wijze, zelf en vanuit huis mee aan de slag kan. Het doel is dat je een serie handvatten ontvangt om zelf over een langere tijd mee te kunnen werken. Idealiter richt je je leven zodanig in dat ontspanning, beweging, zelfzorg en goede voeding er een belangrijke(re) rol in spelen. Zo draag je bij aan een verbetering van jouw algehele fysieke én mentale gezondheid en creëer je de meest optimale omstandigheden voor een toekomstige zwangerschap.

Fertiliteitsyoga…

 • Vergroot je mentale kracht en weerbaarheid in een moeilijke tijd.
 • Bevordert je lichamelijke fitheid en de bloedsomloop in voor je vruchtbaarheid belangrijke delen van je lichaam.
 • Helpt de precaire hormoonbalans in je lichaam te herstellen.
 • Stretcht je spieren en maakt het lichaam soepeler en zachter.
 • Ontspant je lichaam en geest en helpt je ruimte maken voor nieuw leven.
 • Ondersteunt mentale rust, fysiek herstel en een diepe slaap.
 • Leert je over de rol van goede voeding en het belang van gezonde darmen voor je vruchtbaarheid.
 • Biedt je verschillende praktische handvatten en oefeningen voor thuis om in je eigen tijd en tempo te doen.
 • Biedt toegang tot documentatie, video’s en geluidsbestanden voor 6 maanden lang.

Tarief: Voor € 119,00 krijg je 6 maanden lang toegang tot het online platform met de lessen en alle informatie. Je kan de lessen thuis dus zo vaak volgen als je wilt!

Waar bestaat de cursus uit?

De zes lessen van de online cursus bestaan ieder uit een een deel theoretische achtergrond en een gehele online fertiliteitsyogales en een oefening voor diepe ontspanning. Daarbij bevat iedere les enkele korte extra oefeningen die je gemakkelijk dagelijks kan toepassen. Het doel is dat je ontdekt welke oefeningen uit de cursus jou het beste passen en een onderdeel kunnen vormen van jouw dagelijkse leven. We hopen dat je een persoonlijke levensstijl kan ontwikkelen waarin ontspanning en zelf-zorg een belangrijke rol spelen en je een voedingsbodem creëert die ondersteunend werkt voor een toekomstige zwangerschap. De cursus bestaat uit zes verschillende, maar sterk verbonden modules:

Les 1: de invloed van spanning en stress op je vruchtbaarheid
Les 2: mentale stress, ontspanning en zwanger worden
Les 3: de bijdrage van yoga aan je vruchtbaarheid
Les 4: het belang van zelf-compassie & zelfzorg voor je vruchtbaarheid
Les 5: de bijdrage van (zelf)massage aan je vruchtbaarheid
Les 6: de invloed van voeding op je vruchtbaarheid

Tijdens de cursus komt aan bod:

 • de invloed van (chronische) interne (fysieke) en externe (mentale) stress & spanning op onze hormoonbalans en hoe dit op het fysieke niveau impact heeft op de wens om zwanger te worden
  de invloed van emoties, mentale spanning & stress op zwanger worden. We nodigen je uit tot zelf-reflectie en bieden manieren om de mentale stress in jouw leven te onderzoeken en te verminderen.
  wat regelmatige en specifieke fertiliteitsyoga kan betekenen voor je vruchtbaarheid en hoe je hiermee thuis zelf aan de slag kan.
 • hoe zelf-compassie en zelfzorg een bijdrage kunnen leveren aan je mentale welzijn in het proces waarin je zit.
 • hoe regelmatige en specifieke (zelf)massage invloed heeft op de doorbloeding van je lichaam en bijdraagt aan ontspanning en je algehele welzijn.
 • de invloed van voeding op vruchtbaarheid en hoe goede en gezonde voeding ondersteunend kan zijn voor je lichaam en met name voor je darmen, je gemoedstoestand en je kansen om zwanger te worden.

Voor wie is de cursus geschikt?

De online cursus is voor iedere vrouw met een kinderwens geschikt; of je nu natuurlijk zwanger wenst te worden of in een medisch traject zit, wanneer je nog geen kindje hebt, maar ook als je de wens hebt voor een tweede of derde kindje. 

De yoga-oefeningen uit de cursus zijn erg toegankelijk, ook als je nog nooit yoga gedaan hebt. De yogahoudingen en oefeningen zijn komen vanuit de yogavormen vinayasa flow en yin yoga en zijn specifiek geselecteerd vanwege hun ontspannende effect op lichaam en geest, hun openende werking op zowel de nek, rug en het schouder en bekkengebied, hun positieve werking op de bloedsomloop en de activatie van hormoonproducerende klieren en organen. Je kan de lessen zo vaak volgen als je wilt, sterker ik raad het je sterk aan om ze regelmatig en meerdere keren te doen zodat de oefeningen steeds vertrouwder gaan aanvoelen.

Tarief: Voor € 119,00 krijg je 6 maanden lang toegang tot het online platform met de lessen en alle informatie. Je kan de lessen thuis dus zo vaak volgen als je wilt!

“In september en oktober heb ik meegedaan met de fertiliteitsyogacursus en dat heeft geleid tot een tot nu toe succesvolle zwangerschap! Ik ben vandaag 13 weken zwanger en alles gaat tot nu toe heel goed! Ik ben heel erg misselijk geweest, maar dat wordt gelukkig wat beter.
Heel erg bedankt voor alle tips en trucs, ik ben ervan overtuigd dat de fertiliteitsyogacursus me ruimte heeft laten maken in mijn lijf en hoofd voor deze zwangerschap. Los van deze zwangerschap (wat uiteraard fantastisch is), denk ik überhaupt dat ik relaxter ben en meer ruimte heb, en dat dit voor altijd bij me blijft. Heel bijzonder, dus nogmaals dank voor alles.”
– Marloes
studio Vandaan in Utrecht

Yogadocente Daniëlle van Grieken

Hoewel ik opgeleid ben als historica, werk ik sinds 2009 als yogadocente. Mijn eerste yogales was op Bali waar ik heen gevlucht was toen mijn leven anders verliep dan ik me ooit had voorgesteld. Ik kwam als herboren thuis, was verliefd geworden op yoga en wilde deze ontdekking graag delen met anderen. Ik begon met lesgeven in mijn eigen huiskamer, maar al snel huurde ik mijn eerste studio en er zouden nog vele volgen. Nadat ik in 2012 mijn specialisatie in Zwangerschapsyoga bij de internationale organisatie Birthlight volgde, richtten ik en mijn yogastudio zich steeds meer op alles rond de zwangerschap. Sindsdien werk ik niet meer alleen maar mag ik me gelukkig prijzen met een prachtig team. Samen begeleiden we zwangere dames voor, tijdens en na hun zwangerschap. Met een groep gepassioneerde docentes, doula’s en masseuses werken we allemaal met veel plezier en liefde om zowel nieuwe moeders als babies de best mogelijke start in het leven te geven – en dit begint al met ontspannen zwanger zijn!

Online Zwangerschapsyoga

Toen ik in 2018 zelf zwanger raakte van ons eerste kindje merkte ik maar al te goed hoe gemakkelijk het is om door het drukke dagelijkse leven te worden opgeslokt. En dat zelfs als yogadocente! Uit mijn eigen behoefte aan regelmatig bewust stilstaan bij het wonder van mijn zwangerschap is de online zwangerschapsyogacursus geboren. Toen ik van Utrecht naar onze boerderij in Maurik verhuisde kon ik niet meer zo gemakkelijk naar de wekelijkse yogalessen van mijn collega’s gaan, dus wilde ik graag meer thuis oefenen. Daarom besloot ik zelf yogalessen op te nemen die ik op ieder moment thuis kon doen; voor mezelf, maar ook voor jou!

Met de online cursus help ik je graag om manieren te vinden die bij jouw leven en persoon passen en die je dagelijks kan inzetten voor een bewuste zwangerschap én een goede voorbereiding op de geboorte van je kleintje.