Selecteer een pagina

Postpartum Prep Workshop

Goed voorbereid op je kraamtijd

7

Wat is Postpartum?

De postnatale (of postpartum) periode, die meteen na de geboorte aanbreekt en ongeveer 40 dagen (6 weken) duurt, is een tijd waarin herstel en rust extra belangrijk zijn. In eerste instantie is er alle aandacht voor de kleine baby en we vergeten soms dat met de bevalling ook moeders geboren worden. Deze levensveranderende transitie van vrouw naar moeder heeft tijd en rust nodig. Nieuwe moeders zijn immers net zo kwetsbaar als de nieuwgeborenen in deze tijd en dus verdienen ook zij extra zorg en aandacht.

Om in staat te zijn je kindje alle aandacht en zorg te geven die hij/zij verdient, is het fijn als we als moeders sterk, gezond en in evenwicht zijn; iets waar ieder lichaam haar eigen tijd voor nodig heeft. Aangezien baby’s vaak hun voeding via de moeder verkrijgen, is het voor nieuwe moeders de belangrijkste taak om als eerste goed voor zichzelf te zorgen en het post-bevallingsleven zo gemakkelijk mogelijk te maken voor henzelf en het gezin. In veel culturen zijn de eerste 40 dagen na de geboorte dan ook een heilige tijd, iets waar we in het Westen nog veel van kunnen leren. Hier spreken we vaak slechts over een kraam’week’, maar wanneer we ons bewust zijn van wat er eigenlijk allemaal gebeurt in de post partum-tijd, is het heel erg logisch om eerder te spreken van zes kraamweken.

Wat doen we tijdens de workshop?

In deze workshop voor Kraamtijdvoorbereiding deelt doula Paulina al haar kennis met je over alles wat van belang is tijdens die eerste 40 dagen: op het gebied van fysiologie, tips voor herstel, voeding, rituelen, hechting, grenzen stellen, om hulp vragen en nog veel meer. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt voor een fijne 40 daagse kraamtijd. We gaan praktisch aan de slag en je zal leren hoe je een duidelijk kraamplan op kan stellen met die dingen erin die voor jou belangrijk zijn, zodat je een fijne tijd tegemoet gaat waarmee je je kindje en jezelf als (nieuwe) moeder een goede start geeft. Want dit is iedere moeder zo ontzettend gegund!

Dit is vooral een praktische workshop om de transitie naar moederschap zo prettig mogelijk te laten verlopen met nuttige informatie, inspiratie en de beste tips & tricks. We bespreken hoe je de eerste dagen dat je baby thuis is en de eerste weken dat je samen thuis bent, zo prettig mogelijk kan maken, we bekijken wat voeding voor je kan betekenen, hoe je je postnatale lichaam kan verzorgen, hoe je je hormoonbalans kan herstellen en hoe je op je moederinstinct kunt leren vertrouwen.

De Postpartum Prep workshop wordt gegeven door doula Paulina in het Nederlands in haar praktijk in Utrecht. 

Voor wie is de workshop geschikt?

Voor iedere aanstaande moeder met eventueel haar partner. Of je nu je eerste, tweede of derde  kindje verwacht, een goede voorbereiding op je kraamtijd kan altijd prettig zijn. Ook wanneer je een negatieve ervaring hebt gehad bij een eerdere kraamtijd of zwangerschap kan het erg prettig zijn met aandacht deze bijzondere en vaak intense tijd, goed voor te bereiden. Partners zijn welkom om mee te komen (tegen een bijbetaling).

Wat vonden zij?

“Deze workshop is echt een must voor elke moeder-to-be. Je leert er de dingen die je niet tegenkomt op de mommyblogs of in tijdschriften, maar die juist super belangrijk zijn voor een fijne start. Als je voorbereid bent op de eerste tijd na de bevalling en daarin investeert heb je er jaren plezier van. Want als je iets vergeet na de bevalling dan is het wel om lief en zacht te zijn voor jezelf.”

– Shinta, zwanger van haar 1e kindje

studio Vandaan in Utrecht

“Ik vond de informatie over ‘grenzen stellen’, het belang van ‘rust nemen’ en het maken van ‘padsicles’ heel fijn. Ook de handouts waren heel prettig. Samen met mijn partner heb ik nog een avond besteed aan het opstellen van een kraamplan en het uitspreken van onze verwachtingen naar elkaar toe. Het helpt dan echt om concreet samen vragen door te nemen.”

 – Suzanne

Paulina Glapinsky

Doula, Masseuse en Babymassage docente

Paulina is moeder van twee zoontjes (’11 & ’14) en werkt nu 5 jaar als geboorte en post partum doula in Utrecht eo. Ze is bevlogen en gepassioneerd in het werk dat ze doet en ze gelooft dat iedere vrouw en haar partner, warme continue persoonlijke ondersteuning tijdens en na de bevalling verdient. Haar kernwaarden zijn autonomie, enthousiasme, geborgenheid , humor, nuchterheid en empathie.

Wat vonden zij?

“Ik ben samen met mijn man bij de post-partum workshop geweest. Wij hebben heel erg genoten en veel geleerd! Nu ben ik erg gerust gesteld, ik had (echt!) al mijn vragen beantwoord en kwam eruit met een verzekerd gevoel ???? Het is geen ‘je moet het zo doen’ les, maar gewoon een hele fijne toolset en informatie avond over wat te verwachten om beter en gerust te kunnen beslissen wat voor jou familie goed past en werkt. Dus echt en aanrader!!”

– Maria

“Ik leerde op een goede manier mijn/onze grenzen bewaken en mij daar niet schuldig over te voelen. Iets waar ik heel dankbaar voor ben. Ook kreeg ik tips om het herstel aangenamer te maken. Hoe belangrijk is dat wel niet! Mijn kraamtijd heb ik uiteindelijk als intens mooi ervaren en dat kwam mede dankzij Paulina’s workshop!”

– Alie
“Ik had veel informatie verwacht over de post partum periode – en die heb ik ook meer dan gekregen! Ik vond het vooral heel leuk dat de informatie over zoveel verschillende aspecten van het dagelijks leven na de bevalling ging. Van sommige dingen weet ik nu nog niet of ik ze relevant vind – maar dat is juist leuk om te ontdekken. Ik merk nu al dat ik workshop met me meedraag, dat inzichten van de avond goed toepasbaar zijn en dat de workshop helpt om plannen te maken voor na de bevalling – super fijn!”
– Willemijn

“Ik had van te voren verwacht meer te weten te komen over wat ik kon verwachten in de periode na bevalling en dat is ook zeker wat er is gebeurt! Het was ontzettend fijn zo ondergedompeld te worden in de fijne sfeer van de studio en jouw presence terwijl ik van alles leerde over de post partum periode. Door jouw cursus heb ik nóg meer zin in het moederschap! Ik heb het meest gehad aan de informatie over de (hormonale) transitie periode, vooral hoe je de dingen uitlegde vanuit niet Westers oogpunt. De zin Als het goed gaat met de moeder, gaat het goed met de baby´ heeft veel indruk op me gemaakt. Erg bijzonder!”

– Lotte

Praktische Informatie

  • Duur: De workshop duurt ca. 3,5 uur (houd rekening met iets uitloop.)
  • Tarief: €60,00 voor jezelf, €85,00 voor jullie samen.
  • Nieuwe data vind je in onze Agenda

Aanmelden: Je aanmelden kan via onze agenda – klik op de knop Reserveer bij de datum van je keuze. Ons systeem vraagt je dan een account aan te maken om de betlaing te verwerken en de reservering op naam te zetten.

Kom je graag samen met je partner? Stuur ons dan een e-mail op info@studiovandaan.nl om jullie aan te melden en dan betaal je samen het tarief van €85,00.

Locatie

BirthSpace  –Burgermeester Verderlaan 19, Utrecht (Leidsche Rijn). Je vindt de praktijk in het bedrijfsverzamelgebouw, gelegen net over de fietsbrug naar Leidsche Rijn vanuit Oog in Al en zeer goed bereikbaar met auto & OV. Parkeren is gratis op een eigen parkeerterrein.