Selecteer een pagina

Doula Begeleiding

Continue zorg voor jou tijdens de geboorte

7

Wat is een doula?

Jouw steun voor, tijdens en na de geboorte

Doula is het Griekse woord voor ‘dienende vrouw’. De term wordt steeds bekender en meer en meer zwangere vrouwen weten haar te vinden voor steun rondom de geboorte van hun kindje. Een doula, of een geboorte-of bevallingscoach, informeert, ondersteunt en begeleidt je op een niet-medische manier tijdens zowel je zwangerschap, de gehele bevalling en de eerste tijd hierna. Studio Vandaan heeft in haar netwerk enkele bijzondere vrouwen die als doula werkzaam zijn en jou en/of jullie samen met liefde kunnen ondersteunen vóór, tijdens en na je bevalling.

Contact: Sanne Ravensbergen

Storiesofnewlife.nl
Tel: 06 2901 2482
Email: sanne@storiesofnewlife.nl

Doula-ondersteuning door Sanne Ravensbergen

Sanne is moeder van twee kinderen, en werkt als doula, geboortefotograaf en mentor voor doula-opleiding In Bloei. Ze schrijft regelmatig blogs over zwangerschap en geboorte. Tijdens haar eigen zwangerschappen en bevallingen merkte ze hoeveel verschil een goede voorbereiding op en fijne ondersteuning tijdens de geboorte kan betekenen. Zo’n fijne start van het ouderschap gunt Sanne iedereen.

Haar missie als doula is dan ook dat je met een positief gevoel de bevalling in gaat en er achteraf ook met een goed gevoel op terug kan kijken, ongeacht hoe het gelopen is. De geboorte van je kind(eren) vergeet je immers de rest van je leven niet meer. Sanne ziet een bevalling als de ultieme kans om je op je sterkst te voelen.

Tijdens een doulatraject kijkt Sanne samen met jou (en jouw eventuele (geboorte)partner) waarin ze je ondersteuning kan bieden en is dus helemaal afgestemd op jouw wensen en situatie. Hierbij kun je denken aan: het verkennen, vormgeven en overbrengen van jouw wensen aan je geboorteteam, onderzoeken hoe jij het beste ontspant, wat jouw sterke kanten zijn en hoe je in uitdagende situaties het beste ondersteund kan worden. Maar we gaan ook met de praktijk aan de slag door het oefenen van ademhalingstechnieken en helpende houdingen en het aanleren van ondersteunende tools aan jouw eventuele partner. En als de bevalling zich aandient, kom ik naar je toe als je me nodig hebt en ga ik pas weer naar huis als jouw kindje er is.

Meer informatie over Sanne, wat ze voor jullie kan betekenen en hoe haar doulapakket eruit ziet vind je op haar website.

“Sanne is een heel betrokken en meedenkende doula. Ik wist zelf al vrij veel over het bevalproces maar dankzij de voorgesprekken met Sanne voelde mijn man zich ook goed voorbereid. Daardoor gingen we veel zelfverzekerder de bevalling in. Tijdens de bevalling pakte Sanne erg goed de rol om ons mentaal en fysiek te ondersteunen. Ze was een echte coach en werkte goed samen met de verloskundige en de kraamzorg. Zonder Sanne als doula had ik de bevalling niet zo goed kunnen doen en volhouden.”

– Eline

Meer informatie over Esli, wat ze voor jullie kan betekenen en hoe haar doulapakket eruit ziet vind je op haar website

Contact: Esli Jongen – Geboortebegeleidingutrecht.nl
Tel: 06- 5130 7753 – Email: info@geboortebegeleidingutrecht.nl

Doula-Ondersteuning door Esli Jongen

Esli is (bonus)mama, doula, humanistisch geestelijk begeleider en lichaamsgericht (trauma)therapeut. Ze heeft veel ervaring in de begeleiding van gezinnen in heel diverse omstandigheden. Als je warme begeleiding wenst of als er bijzondere omstandigheden zijn, ben je bij haar aan het juiste adres.

De geboorte van een kindje is de normale gang van de natuur én heel bijzonder. Ieder mens is anders en iedere zwangerschap uniek. Alles mag er zijn: vreugde en verdriet, oerkracht en angst, vertrouwen en onzekerheid. Als gecertificeerd doula staat Esli jullie graag bij met een open blik en een warm hart.

Wens je een doula, omdat:

  • je goed voorbereid en met vertrouwen wilt bevallen?
  • je verlangt naar continue, liefdevolle begeleiding?
  • je bevallen spannend vindt of je een eerdere nare of traumatische bevalling hebt gehad?
  • er bijzondere gezinsomstandigheden zijn die om extra aandacht vragen? (denk bijvoorbeeld aan een prille relatie, een onverwachtse of juist lang verwachte zwangerschap, ziekte of een eerdere miskraam of verlieservaring).

Je bent en jullie zijn heel welkom!

“Nu Mia bijna zes weken oud is, kijken we terug op een heel bijzondere ervaring, waarin jij een belangrijke rol hebt gespeeld. Vanaf het eerste gesprek hadden we een klik en we zijn blij dat jij ons hebt begeleid tijdens de zwangerschap en de bevalling. Je hebt ons rust, positiviteit en vooral veel vertrouwen gebracht.

Iris en Joost

Meer informatie over Tessa, wat ze voor jullie kan betekenen en hoe haar doulapakket eruit ziet vind je op haar website.

Contact: Tessa Aldewereld

Doula-ondersteuning door Tessa

Tessa is naast doula ook masseur en masseert en behandeld vrouwen tijdens de zwangerschap, postpartum periode en na geboorteverlies. Zij is voormalig verpleegkundige en verpleegkundig docent en sinds 2020 werkzaam als doula en masseur.

Tessa is moeder van 2 kinderen en 4 sterrenkindjes. Na de ervaringen van de zwangerschappen en de beide bevallingen wilde zij wat betekenen voor moeders die hun kindje mogen verwelkomen, omdat zij heeft ervaren hoe fijn het is om de juiste ondersteuning te krijgen tijdens de zwangerschap, de baring en de periode erna.

Zij streeft ernaar dat elke moeder zich gezien en gehoord voelt en haar vuur en haar kracht kan voelen tijdens de zwangerschap en haar baring. Dat elk kindje een zachte landing krijgt. Positiviteit, ontspanning en heel veel liefde staan voor haar centraal rondom de zwangerschap, de geboorte en zeker ook de periode erna. Deze levens veranderende gebeurtenis draag je jouw leven lang bij je. Nog meer reden om het een fijne positieve ervaring te laten zijn.

Geboorte geven is magisch, spiritueel en transformerend. Of het nu je eerste, derde of vijfde kindje is. Jij als moeder wordt elke keer opnieuw geboren. Baren brengt je naar een plek in jezelf, die je nog niet eerder hebt mogen ontdekken. Het is rauw, maakt de leeuwin in je los en zal je doen verbazen wat een kracht er vrij komt als je nieuw leven op de wereld zet. Om bij deze plek te komen is er vertrouwen nodig, net als verbinding, veiligheid, regie en liefde. Tessa is er om dit te bieden. Zij is rustig en kalm. Mede door haar verpleegkundige achtergrond kan zij goed het overzicht bewaren, samenwerken en communiceren met verschillende disciplines. Zij is er voor de barende en ook voor de partner. Door haar aanwezigheid voel je je veilig en vertrouwd.

Het traject stemt zij af op jouw wensen, het is maatwerk, want iedereen is uniek. Of dat nu focus is op ontspanning of hoe de fysiologie werkt als het gaat om geboorte, Tessa denkt met je mee en sluit aan bij jouw kennis en ervaringen.

“Voor mijn eerste zwangerschap en bevalling is Tessa onze Doula geweest. Ik heb iedere maand een zwangerschapsmassage gehad en kon hier zo naar uitkijken. Echt een cadeautje voor mezelf. Tijdens de zwangerschap en bevalling was het heel erg fijn om Tessa als Doula te hebben. Het gaf net dat stukje extra vertrouwen om mijn keuzes te maken en de rust om te vertrouwen op mijn lichaam en de baby. Het was super fijn om verschillende hulpmiddelen van Tessa te kunnen lenen zoals een bal, verschillende boeken en natuurlijk een bad. Na een droom bevalling thuis in bad is onze zoon geboren. Door Tessa hebben we nu ook nog hele mooie foto’s van de geboorte van de kleine man, waar ik met een heel goed gevoel op terug kijk.”

Iris en Jasper
studio Vandaan in Utrecht