Belly Bind

  • Belly Bind

    Welverdiende zorg voor jou na de geboorte

Belly Bind

Bij studio Vandaan ondersteunen we je graag ook nadat je bevallen bent. Om je herstel te ondersteunen bieden we zowel los te boeken massages en post partum behandelingen aan, als ook pakketten. Hiervan kan de Belly Bind, een onderdeel vormen.

De voordelen van de Belly Bind

  • Tijdens de zwangerschap ontstaat er ruimte in je bekken-en buikgebied. Spieren, botten en organen maken plaats, zodat je kindje optimaal kan groeien. Na de bevalling is dit niet meer nodig, en mag alles weer op zijn oorspronkelijke plek komen. De Belly Bind ondersteunt zowel je lichamelijke als emotionele herstel na de bevalling.
  • Het helpt bij het afvoeren van bloed, waardoor je minder lang vloeit.
  • Het ondersteunt het krimpen van de baarmoeder en geeft je lichaam een signaal dat spieren en botten weer terug mogen komen naar de juiste plek.
  • Daarnaast biedt het inbinden van de buik ook een goede houding, wat fijn is bij het vele voeden van je baby.
  • Bovendien is er bij de behandeling ruimte voor al je vragen over je postpartum herstel. Onze behandelaars zijn opgeleid om je professionele postpartum zorg te kunnen bieden.

Bengkung Belly Bind

Belly Bind

Tijdens jouw zwangerschap heb je jouw kindje mogen dragen en koesteren. En dan 9 maanden wordt je kindje geboren en kan er een gevoel van leegte ontstaan, Het gemis van dat volle gevoel van je baby in je buik. Een Bengkung Belly Bind kan een geborgen, warm gevoel geven. En biedt zowel fysieke als emotionele steun. Een warme omhulling die kan ondersteunen in een overweldigende tijd.

Deze manier van buikbinden komt oorspronkelijk uit Maleisië. Er wordt gebruik gemaakt van een lange lap katoen, van 17 meter die met een bepaalde techniek rondom het bekken- en buikgebied wordt gebonden.

Hoe te boeken?

De Belly Bind vormt een onderdeel van het Mama Care of Mama Restore pakket, maar kan ook als extra Add-On geboekt worden in combinatie met een Kraammassage of één van de andere Mama Pakketten. De Belly Bind vindt plaats bij je thuis nadat je een heerlijke Kraammassage hebt ontvangen.

Tarief: €50,00 + Borg voor de bind €70,00. Alleen te boeken als optionele Add-On bij een Kraammassage of één van de Mama Pakketten.

Hoe ziet een behandeling eruit?

We komen bij jou thuis voor de behandeling. We nemen de tijd om even te praten en aan te komen. Daarna mag je plaatsnemen op de tafel en ontvang je een heerlijk ontspannende kraammassage, waaronder een buikmassage met castorolie. Terwijl deze castorpakking de tijd krijgt om in te trekken, ontvang je de rest van de massage.
Vervolgens zullen we je buik inbinden. Stap voor stap leggen we uit wat we doen, zodat je jezelf na de behandeling ook nog zelf kunt inbinden. Je ontvangt naderhand bovendien nog een instructievideo.

Nota bene:

  • Zorg ervoor dat er tijdens de behandeling iemand aanwezig is om voor je baby te zorgen, zodat jij echt even kan ontspannen.
  • Omdat je na de binding de doek nog enkele weken zelf mag gebruiken na de binding, heffen we €70,00 borg bij je boeking van een belly bind. Deze ontvang je retour nadat we de doek retour hebben ontvangen (via de post of afgegeven).

Praktisch

Een eerste sessie vindt bij voorkeur 5-7 dagen na de bevalling plaats. Na een keizersnede wordt er samen gekeken wanneer het een goed moment is. De wond moet eerst helemaal geheeld zijn, meestal duurt dit zo’n 4-6 weken.

De Bengkung Belly Bind kan de eerste 14 dagen, 12-24 uur per dag gedragen worden. Daarna is het voldoende om deze te dragen gedurende periodes van rust, bijvoorbeeld ’s nachts.
De meeste vrouwen ervaren dat ze de Belly Bind niet meer nodig hebben na ongeveer 6 weken. Je kunt hem dan terugsturen en dan ontvang je de borg van € 70,00 retour.

Deze behandeling kan ook ondersteunend zijn bij een verliesgeboorte.

Onze Postpartum Mama Pakketten

Mama Verwen Pakket (2,5u)

Ontvang een uitgebreide Kraammassage (90 min), een verwarmende Moxa behandeling, een diastase check en persoonlijk advies voor je fysieke herstel (samen 30 min). De behandeling vindt plaats bij je thuis. We zijn ca. 2,5 uur aanwezig incl. voor- en nagesprek. Plan de afspraak idealiter in de eerste 6-8 weken na de geboorte van je kleintje.

Mama Care Pakket (3u+)

Ontvang tijdens je zwangerschap een heerlijk ontspannen  Zwangerschapsmassage (75 min) naar keuze op één van onze locaties. Laat jezelf van top tot teen verwennen na de geboorte wanneer we bij je thuis komen voor een uitgebreide Kraammassage (90 min) en een een Belly Bind OF Yoni Steam naar keuze. In totaal zijn we 2,5 uur bij je aanwezig, incl. voor- en nagesprek, opbouwen en opruimen.

Mama Relax Pakket (4u+)

Ontvang tijdens je zwangerschap een heerlijk ontspannende Zwangerschapsmassage (75 min) naar keuze op één van onze locaties. Na de geboorte komen we bij je thuis voor een uitgebreide Kraammassage (90 min) waarvoor we 2 uur bij je aanwezig zijn, incl. voor- en nagesprek, opbouwen en opruimen. Als afsluiter komen we enkele weken later voor een privé Postnatale Yogales (60 min) aan huis om je fysieke herstel op een veilige manier te ondersteunen.

Mama Rebalance Pakket (3,5u)

Bestaande uit een Kraammassage (90 min) bij je thuis in de eerste weken na de geboorte, waarvoor we 2u uur bij je aanwezig zijn, incl. voor- en nagesprek, opbouwen en opruimen. In de daaropvolgende weken volg je een privé Postnatale Yogales aan huis (60 min), en, wanneer je er aan toe bent, ben je welkom voor een Mama Massage op één van onze locaties (75 min). Ideaal voor die nieuwe moeders die bekkenklachten ervaren of graag op een veilige manier aan de slag gaan met het herstel van het bekken en buikgebied.

Mama Restore Pakket (3 x 2,5u)

We komen maar liefst 3 keer met liefde naar je thuis om je een uitgebreide Kraammassage (90 min) te geven, gevolgd door respectievelijk één van de volgende behandelingen: De Belly BindYoni Steam en een Moxa behandeling en Diastase Check. Zo maak je al het heerlijks mee in de eerste weken na de geboorte van je kleintje. Alles wordt aan huis gegeven en zijn steeds ca. 2,5 bij je aanwezig. Er is bovendien ruimte voor een voor-en nagesprek en jouw wensen t.a.v. de behandelingen.

Sephora Verhoek

Postpartum doula en behandelaar

Samen met mijn partner en dochter woon ik in het bosrijke Doorn. Het mogen dragen van nieuw leven, heeft mij altijd al gefascineerd. De baarmoeder mogen zien als een plek van creatie en leven en het moederschap eren, dat was waar ik de afgelopen jaren mij in verdiepte.

In 2019 overleed mijn eigen moeder heel plotseling. De wens om zelf een kindje te mogen ontvangen groeide hierdoor des te meer. En niet lang daarna was ik in blijde verwachting! Het voelde helemaal kloppend dat vlak na haar overlijden, er nieuw leven geboren zou worden. Ik verdiepte me in kruiden die ondersteunend kunnen zijn tijdens de zwangerschap en bevalling, verslond boeken over natuurlijk bevallen en startte een opleiding voor zwangerschapsyoga. Hoe meer ik las en ervoer, hoe meer ik ervan overtuigd raakte dat de kraamtijd een bijzondere, magische periode is. Waar vaak nog weinig aandacht naar uitgaat. Het zaadje om mijzelf te ontwikkelen tot postpartum doula- en behandelaar, waren gezaaid.

Richting de bevalling toe, was het gemis van mijn moeder enorm. Dit versterkte het gevoel dat ik iets wilde doen voor vrouwen die net moeder zijn geworden. Het is mijn wens om warme, koesterende zorg te geven die iedere moeder verdient. Om vrouwen te mogen begeleiden in hun transformatie van vrouw naar moeder. Om gezinnen te ondersteunen in de kwetsbare, magische postpartum periode. Hiermee hoop ik bij te dragen aan een zachte landing van het gezin.