Online Fertiliteitsyogacursus

Online Fertiliteitsyogacursus

Binnenkort Beschikbaar:

De Online Fertiliteitsyogacursus!

Vanwege de Corona-maatregelen geven we momenteel geen fertiliteitsyoga-groepscursus op locatie in Utrecht. Omdat we snappen dat je kinderwens niet verminderd is in deze vreemde tijd en veel IVF trajecten zelfs tijdelijk zijn gestaakt, blijven we je ook nu graag ondersteunen. Daarom komt er heel snel een online versie van de cursus. Wil je als eerste weten wanneer hij beschikbaar is? Laat het ons weten via de mail!

Als je interesse hebt om fertiliteitsyoga eens te proberen, bij genoeg animo geven we een Live-Stream extra lange fertiliteitsyogales. Live te volgen vanuit je eigen huis en met andere dames met een kinderwens.  Zie ons yogaschema voor data.

Liever privé?

Volg je liever een fertiliteitsyoga privéles op een dag en tijd van je keuze via een Live-Stream verbinding? Dat kan ook! Mail ons gerust voor een afspraak!

PS. Als deelnemer van de cursus ontvang je tevens 25% korting op je eerste privé coachingssessie van 60 min met Daniëlle, via Zoom.

Online Fertiliteitsyogacursus

Meer kans op zwangerschap met fertiliteitsyoga? Dat klinkt misschien vreemd, maar zo gek is het niet! Het is zelfs heel erg logisch. Stress, spanning, slechte voeding en een drukke levensstijl kunnen allen van invloed zijn op onze vruchtbaarheid. Door meer aandacht te geven aan ons lichaam, meer te ontspannen, beter te slapen en gezonder te eten, verhoog je de kansen op zwangerschap, zowel natuurlijk als in een medisch traject. De online cursus bestaat uit zes thema-lessen met zowel theorie als uitgebreide fertiliteitsyogalessen. Met de video’s, informatie, geluidsbestanden downloads en tips kan je meteen thuis en zelf aan de slag. Op die manier kan je in je eigen tijd en vanuit huis, bouwen aan een goede voedingsbodem voor jouw toekomstige zwangerschap.

De Online Fertiliteitsyogacursus

 • Vergroot je mentale kracht en weerbaarheid in een moeilijke tijd.
 • Bevordert je lichamelijke fitheid en de bloedsomloop in voor je vruchtbaarheid belangrijke delen van je lichaam.
 • Helpt de precaire hormoonbalans in je lichaam te herstellen.
 • Stretcht je spieren en maakt het lichaam soepeler en zachter.
 • Ontspant je lichaam en geest en helpt je ruimte maken voor nieuw leven.
 • Ondersteunt mentale rust, fysiek herstel en een diepe slaap.
 • Leert je over de rol van goede voeding en het belang van gezonde darmen voor je vruchtbaarheid.
 • Biedt je verschillende praktische handvatten en oefeningen voor thuis om in je eigen tijd en tempo te doen.
 • Biedt toegang tot documentatie, video’s en geluidsbestanden voor 6 maanden lang.
 • Als deelnemer aan de cursus ontvang je 25% korting op een eerste online coachingssessie van 1 uur met docente Daniëlle via Zoom.

Online Fertiliteitsyogacursus

De invloed van dagelijkse en langdurige stress op ons lichaam en onze hormonale balans is niet te onderschatten en kan op allerlei manieren het optimaal functioneren van het lichaam in de weg staan. Zolang je lichaam in een (zekere mate van) overlevingsstand verkeert, zal zwanger worden geen prioriteit voor je lichaam zijn. Zowel je mentale als fysieke ontspanning zijn de sleutels tot een verhoogde vruchtbaarheid en dat is waar we met de online Fertiliteitsyogacursus nu precies mee aan de slag gaan. De cursus biedt specifieke oefeningen op het gebied van fertiliteitsyoga, Mindfulness, meditatie, zelfreflectie, zelfzorg & zelfcompassie, voeding en zelfmassage waar je op een laagdrempelige wijze, zelf en vanuit huis mee aan de slag kan. Het idee is dat we je een serie handvatten bieden om over een langere tijd mee te kunnen werken zodat je je leven zodanig kan inrichten dat ontspanning, beweging, zelfzorg en goede voeding er een belangrijke(re) rol in speelt en je zo de meest optimale omstandigheden creëert voor een zwangerschap.

Docente:

Daniëlle van Grieken

Daniëlle is gecertificeerd Fertiliteits-, Zwangerschaps- en Vinayasa yogadocente en eigenaresse van studio Vandaan. Ooit werkte ze als historisch wetenschapper, maar ze is veel gelukkiger sinds ze haar hart volgt en alleen nog maar werk doet waar ze in gelooft. In 2017 rondde ze de Fit for Fertility docentenopleiding af bij Rika Lukac en werkt sindsdien ook als fertiliteitsyogacoach voor vrouwen met een kinderwens. Begin 2019 beviel ze van haar zoontje Faro.

Lees meer over Daniëlle

“Ik vond het een fijne en waardevolle cursus. Voor mij is het een soort keerpunt geweest in mijn proces. Ik heb de opdracht aan mezelf gegeven om meer stil te zijn bij wat ik voel en yoga helpt daarbij. Ik vond de afwisseling van ‘theorie’ en de oefeningen in een les heel fijn.” Deelneemster van de live cursus in Utrecht.

Wat doen we tijdens de cursus?
De zes lessen van de online cursus bestaan ieder uit een een deel theoretische achtergrond en een online fertiliteitsyogales. Daarbij bevat iedere les enkele korte extra oefeningen die je gemakkelijk dagelijks kan toepassen. Het doel is dat je ontdekt welke oefeningen uit de cursus jou het beste passen en een onderdeel kunnen gaan vormen van jouw dagelijkse leven. We hopen dat je een persoonlijke levensstijl kan ontwikkelen waarin ontspanning en zelf-zorg een belangrijke rol speelt en een voedingsbodem creëert die ondersteunend werkt voor een toekomstige zwangerschap. De cursus bestaat uit vijf verschillende, maar sterk verbonden modules:

 • Les 1: de invloed van spanning en stress op je vruchtbaarheid
 • Les 2: mentale stress, ontspanning en zwanger worden
 • Les 3: de bijdrage van yoga aan je vruchtbaarheid
 • Les 4: het belang van zelf-compassie & zelfzorg voor je vruchtbaarheid
 • Les 5: de bijdrage van (zelf)massage aan je vruchtbaarheid
 • Les 6: de invloed van voeding op je vruchtbaarheid

Tijdens de cursus komt aan bod:

 • de invloed van (chronische) interne (fysieke) en externe (mentale) stress & spanning op onze hormoonbalans en hoe dit op het fysieke niveau impact heeft op de wens om zwanger te worden
 • de invloed van emoties, mentale spanning & stress op zwanger worden. We nodigen je uit tot zelf-reflectie en bieden manieren om de mentale stress in jouw leven te onderzoeken en te verminderen.
 • wat regelmatige en specifieke fertiliteitsyoga kan betekenen voor je vruchtbaarheid en hoe je hiermee thuis zelf aan de slag kan.
 • hoe zelf-compassie en zelfzorg een bijdrage kunnen leveren aan je mentale welzijn in het proces waarin je zit.
 • hoe regelmatige en specifieke (zelf)massage invloed heeft op de doorbloeding van je lichaam en bijdraagt aan ontspanning en je algehele welzijn.
 • de invloed van voeding op vruchtbaarheid en hoe goede en gezonde voeding ondersteunend kan zijn voor je lichaam en met name voor je darmen, je gemoedstoestand en je kansen om zwanger te worden.

De yoga-oefeningen zijn heel toegankelijk, ook als je nog nooit yoga gedaan hebt. De yogahoudingen en oefeningen zijn komen vanuit de yogavormen vinayasa flow en yin yoga en zijn specifiek geselecteerd vanwege hun ontspannende effect op lichaam en geest, hun openende werking op zowel de nek, rug en het schouder en bekkengebied, hun positieve werking op de bloedsomloop en de activatie van hormoonproducerende klieren en organen.

Praktische info:

 • De Fertiliteitsyogacursus bestaat uit 6 themalessen. Iedere les bevat theoretische informatie, een bijpassende fertililiteitsyogales, een diepe eindontspanning en als extra enkele korte oefeningen die je dagelijks kan doen.
 • Je ontvangt na je aankoop meteen toegang tot de gehele cursus. Je kan hem dus zo snel of zo langzaam volgen als je zelf prettig vindt en in de volgorde die jouw schikt.
 • Je hebt 6 maanden toegang tot alle informatie en de online lessen.
 • Het cursustarief is eenmalig €119,00 voor de gehele cursus van zes lessen. Je krijgt 6 maanden toegang tot de lessen dus je kan ze zo vaak doen als je wilt. Ik wil de cursus!
 • Als deelnemer van de cursus ontvang je tevens 25% korting op je eerste privé coachingssessie van 60 min met Daniëlle, via Zoom.
 • Docente: Daniëlle van Grieken
 • Heb je vragen of wensen? Neem even contact op met Daniëlle op info@studiovandaan.nl

Woon je in Utrecht e.o. en volg je de cursus liever live in onze studio? Het grote voordeel is dat je les volgt samen met vrouwen die als geen ander snappen hoe jij je voelt. Of je nu net begonnen bent met proberen, al lang bezig bent, of in een medisch traject zit; iedere vrouw is welkom in onze groepscursus Fertiliteitsyoga die we op locatie in Utrecht geven. (Nieuwe startdata voor de cursus volgen zodra we weer echt mogen lesgeven ivm Corona-virus).

Liever een online privéles of consult?

Heb je specifieke vragen over yoga en vruchtbaarheid of valt de ‘wacht’-tijd waar je in zit je mentaal zwaarder dan gedacht? In deze situatie kan een privéles Fertiliteitsyoga of een persoonlijke coachingssessie erg prettig zijn. We bieden de privéyogales en coaching aan in het Nederlands of het Engels. Als je meer hierover wilt weten, wees welkom om contact op te nemen. De les kan via live-stream (met Zoom) plaatsvinden.

Docente: Danielle van Grieken

Yogatarief: € 65,00 voor 1 uur online privéles via Zoom. Volg je de online fertiliteitsyogacursus al? Dan ontvang je 25% korting op je eerste privéles of coachingssessie. De dag en tijd van de les is flexibel en kun je met de docente zelf afspreken.

Voor het maken van een afspraak kan je mailen naar Daniëlle op:  info@studiovandaan.nl