Online Fertiliteitsyogacursus

Online Cursus Fertiliteitsyoga

Meer kans op zwangerschap met fertiliteitsyoga? Dat klinkt misschien vreemd, maar zo gek is het niet! Het is zelfs heel erg logisch. Stress, spanning, slechte voeding en een drukke levensstijl kunnen allen van invloed zijn op onze vruchtbaarheid. Door meer liefdevolle aandacht te geven aan je lichaam, regelmatig te bewegen, vaker diep te ontspannen, beter te slapen en gezonder te eten, kan je zelf je vruchtbaarheid ondersteunen. Met de video’s, informatie, geluidsbestanden downloads en tips kan je meteen thuis aan de slag. Op die manier kan je zelf en in je eigen tijd, bouwen aan een zo goed mogelijke voedingsbodem voor jouw toekomstige zwangerschap.

Eerst eens proberen?

Als je interesse hebt om fertiliteitsyoga eens te proberen, Daniëlle geeft maandelijks via Live-Stream met Zoom een extra lange fertiliteitsyogales. Live te volgen vanuit je eigen huis en samen met andere dames met een kinderwens.  Zie ons yogaschema voor de nieuwste data.

Fertiliteitsyoga…

 • Vergroot je mentale kracht en weerbaarheid in een moeilijke tijd.
 • Bevordert je lichamelijke fitheid en de bloedsomloop in voor je vruchtbaarheid belangrijke delen van je lichaam.
 • Helpt de precaire hormoonbalans in je lichaam te herstellen.
 • Stretcht je spieren en maakt het lichaam soepeler en zachter.
 • Ontspant je lichaam en geest en helpt je ruimte maken voor nieuw leven.
 • Ondersteunt mentale rust, fysiek herstel en een diepe slaap.
 • Leert je over de rol van goede voeding en het belang van gezonde darmen voor je vruchtbaarheid.
 • Biedt je verschillende praktische handvatten en oefeningen voor thuis om in je eigen tijd en tempo te doen.
 • Biedt toegang tot documentatie, video’s en geluidsbestanden voor 6 maanden lang.
 • Als deelnemer aan de cursus ontvang je 25% korting op een eerste online coachingssessie van 1 uur met docente Daniëlle via Zoom.

Het doel van de online cursus

De invloed van dagelijkse en langdurige stress op ons lichaam en onze hormonale balans is niet te onderschatten en kan op allerlei manieren het optimaal functioneren van het lichaam in de weg staan. Zolang je lichaam in een (zekere mate van) overlevingsstand verkeert, zal zwanger worden geen prioriteit voor je lichaam zijn. Zowel je mentale als fysieke ontspanning zijn de sleutels tot een verhoogde vruchtbaarheid en dat is waar we met de online Fertiliteitsyogacursus nu precies mee aan de slag gaan.

De cursus biedt specifieke oefeningen op het gebied van fertiliteitsyoga, Mindfulness, meditatie, zelfreflectie, zelfzorg & zelfcompassie, voeding en zelfmassage waar je op een laagdrempelige wijze, zelf en vanuit huis mee aan de slag kan. Het doel is dat je een serie handvatten ontvangt om zelf over een langere tijd mee te kunnen werken. Idealiter richt je je leven zodanig in dat ontspanning, beweging, zelfzorg en goede voeding er een belangrijke(re) rol in spelen. Zo draag je bij aan een verbetering van jouw algehele fysieke én mentale gezondheid en creëer je de meest optimale omstandigheden voor een toekomstige zwangerschap.

“Ik vond het een fijne en waardevolle cursus. Voor mij is het een soort keerpunt geweest in mijn proces. Ik heb de opdracht aan mezelf gegeven om meer stil te zijn bij wat ik voel en yoga helpt daarbij. Ik vond de afwisseling van ‘theorie’ en de oefeningen in een les heel fijn.” 
Deelneemster van de live cursus
“In september en oktober heb ik meegedaan met de fertiliteitsyogacursus en dat heeft geleid tot een tot nu toe succesvolle zwangerschap! Ik ben vandaag 13 weken zwanger en alles gaat tot nu toe heel goed! Ik ben heel erg misselijk geweest, maar dat wordt gelukkig wat beter.
Heel erg bedankt voor alle tips en trucs, ik ben ervan overtuigd dat de fertiliteitsyogacursus me ruimte heeft laten maken in mijn lijf en hoofd voor deze zwangerschap. Los van deze zwangerschap (wat uiteraard fantastisch is), denk ik überhaupt dat ik relaxter ben en meer ruimte heb, en dat dit voor altijd bij me blijft. Heel bijzonder, dus nogmaals dank voor alles.”
Marloes Live cursus - Sept 2019

Ik blijf graag op de hoogte

* indicates required

Wat doe je tijdens de online cursus?

De zes lessen van de online cursus bestaan ieder uit een een deel theoretische achtergrond en een online fertiliteitsyogales en een oefening voor diepe ontspanning. Daarbij bevat iedere les enkele korte extra oefeningen die je gemakkelijk dagelijks kan toepassen. Het doel is dat je ontdekt welke oefeningen uit de cursus jou het beste passen en een onderdeel kunnen vormen van jouw dagelijkse leven. We hopen dat je een persoonlijke levensstijl kan ontwikkelen waarin ontspanning en zelf-zorg een belangrijke rol spelen en je een voedingsbodem creëert die ondersteunend werkt voor een toekomstige zwangerschap. De cursus bestaat uit zes verschillende, maar sterk verbonden modules:

 • Les 1: de invloed van spanning en stress op je vruchtbaarheid
 • Les 2: mentale stress, ontspanning en zwanger worden
 • Les 3: de bijdrage van yoga aan je vruchtbaarheid
 • Les 4: het belang van zelf-compassie & zelfzorg voor je vruchtbaarheid
 • Les 5: de bijdrage van (zelf)massage aan je vruchtbaarheid
 • Les 6: de invloed van voeding op je vruchtbaarheid

Tijdens de cursus komt aan bod:

 • de invloed van (chronische) interne (fysieke) en externe (mentale) stress & spanning op onze hormoonbalans en hoe dit op het fysieke niveau impact heeft op de wens om zwanger te worden
 • de invloed van emoties, mentale spanning & stress op zwanger worden. We nodigen je uit tot zelf-reflectie en bieden manieren om de mentale stress in jouw leven te onderzoeken en te verminderen.
 • wat regelmatige en specifieke fertiliteitsyoga kan betekenen voor je vruchtbaarheid en hoe je hiermee thuis zelf aan de slag kan.
 • hoe zelf-compassie en zelfzorg een bijdrage kunnen leveren aan je mentale welzijn in het proces waarin je zit.
 • hoe regelmatige en specifieke (zelf)massage invloed heeft op de doorbloeding van je lichaam en bijdraagt aan ontspanning en je algehele welzijn.
 • de invloed van voeding op vruchtbaarheid en hoe goede en gezonde voeding ondersteunend kan zijn voor je lichaam en met name voor je darmen, je gemoedstoestand en je kansen om zwanger te worden.

De yoga-oefeningen zijn heel toegankelijk, ook als je nog nooit yoga gedaan hebt. De yogahoudingen en oefeningen zijn komen vanuit de yogavormen vinayasa flow en yin yoga en zijn specifiek geselecteerd vanwege hun ontspannende effect op lichaam en geest, hun openende werking op zowel de nek, rug en het schouder en bekkengebied, hun positieve werking op de bloedsomloop en de activatie van hormoonproducerende klieren en organen. Je kan de lessen zo vaak volgen als je wilt, sterker ik raad het je sterk aan om ze regelmatig en meerdere keren te doen zodat de oefeningen steeds vertrouwder gaan aanvoelen.

Praktische info:
 • De Fertiliteitsyogacursus bestaat uit 6 themalessen. Iedere les bevat theoretische informatie, een bijpassende fertililiteitsyogales, een diepe eindontspanning en als extra enkele korte oefeningen die je dagelijks kan doen.
 • Je ontvangt na je aankoop meteen toegang tot de gehele cursus. Je kan hem dus zo snel of zo langzaam volgen als je zelf prettig vindt en in de volgorde die jouw schikt.
 • Je hebt 6 maanden toegang tot alle informatie en de online lessen.
 • Het cursustarief van €119,00 geldt voor de gehele cursus. Je krijgt 6 maanden toegang tot alle lessen en het cursusmateriaal dus je kan de lessen zo vaak doen als je wilt. 
 • Als deelnemer van de cursus ontvang je tevens 25% korting op je eerste privé een privé Zoom yoga en/of coachingssessie (van 60 min) met Daniëlle.
 • Docente: Daniëlle van Grieken
 • Heb je vragen of wensen? Neem even contact op met Daniëlle op info@studiovandaan.nl
Liever live?

Woon je in Utrecht e.o. en volg je de cursus liever live in onze studio? Het grote voordeel is dat je les volgt samen met vrouwen die als geen ander snappen hoe jij je voelt. Of je nu net begonnen bent met proberen, al lang bezig bent, of in een medisch traject zit; iedere vrouw is welkom in onze groepscursus Fertiliteitsyoga die we op locatie in Utrecht geven.

Over de docente:

Daniëlle van Grieken

Daniëlle is gecertificeerd Fertiliteits-, Zwangerschaps- en Vinayasa yogadocente en eigenaresse van studio Vandaan. Ooit werkte ze als historisch wetenschapper, maar ze is veel gelukkiger sinds ze haar hart volgt en alleen nog maar werk doet waar ze in gelooft. In 2017 rondde ze de Fit for Fertility yogadocentenopleiding af bij Rika Lukac en werkt sindsdien ook als fertiliteitsyogacoach voor vrouwen met een kinderwens. Begin 2019 beviel ze van haar zoontje Faro.

Lees meer over Daniëlle

De fertiliteitsyoga vind ik heel erg fijn. Als zwanger worden niet meteen lukt, is dat beladen en moeilijk. Het is prettig om daarover gedachten en gevoelens te kunnen delen (met iemand die er veel van weet) en te werken aan ontspanning. De benadering van Danielle is heel persoonlijk, ze heeft oog voor ieders behoeften en past daarop de les en aan. Bovendien is ze heel positief. Ook top vind ik dat lessen of oefeningen vaak nagestuurd worden als filmpje of geluidsfragment. Je haalt zo echt alles uit een les, en kan er thuis mee verder. Het is echt een kadootje aan jezelf om die ruimte te nemen en te kunnen werken aan ontspanning en positiviteit.

JacquelineVolgde een serie privé fertiliteitsyogalessen via Zoom

Liever een online privéles of consult?

Heb je specifieke vragen over yoga en vruchtbaarheid of valt de ‘wacht’-tijd waar je in zit je mentaal zwaarder dan gedacht? In deze situatie kan een privéles Fertiliteitsyoga of een persoonlijke coachingssessie erg prettig zijn. We bieden de privéyogales en coaching aan in het Nederlands of het Engels. Als je meer hierover wilt weten, wees welkom om contact op te nemen. De les kan live of via live-stream (met Zoom) plaatsvinden. De dag en tijd van de les is flexibel en kun je met de docente zelf afspreken.

Docente: Danielle van Grieken of Iris Verstappen

Yogatarief:

Kom je voor het eerst, dan is de privéles altijd 90 min en bestaat het uit 30 min intake/coaching en 60 min yoga. Het tarief is dan €95,00. Kom je vaker, en afhankelijk van je wensen en situatie, dan betaal je voor 1 uur privéles in de studio of via Zoom, het tarief van €65,00. De dag en tijd van de les is flexibel en kun je met de docente zelf afspreken.

Volg je de online fertiliteitsyogacursus al? Dan ontvang je 25% korting op je eerste privé yogales of coachingssessie.

Voor het maken van een afspraak kan je mailen naar Daniëlle op:  info@studiovandaan.nl