Selecteer een pagina

Bevalcursus in Culemborg

Bevalcursus voor jou of jullie samen, live in Culemborg

 

7

Bevallen & Kramen in je Kracht (3x2u)

Deze informatieve Bevalcursus vindt live plaats in groepsvorm op een mooie locatie in Culemborg centrum. Je leert niet alleen over het natuurlijke bevalproces maar ook wat je zelf en jullie samen kunnen doen om het verloop van de bevalling positief te beïnvloeden. We combineren theorie met praktijk en je gaat samen praktisch aan de slag met (beval)houdingen, ademhalingsoefeningen en technieken voor massage door je (beval)partner. Bovendien besteden we aandacht aan hoe je je kan voorbereiden op en goed kan zorgen voor jezelf tijdens de eerste weken met je kindje (de kraamtijd). 

Het doel van de cursus is dat je vertrouwen opbouwt in jezelf, jouw lichaam en het natuurlijke bevalproces zodat je je krachtig en in regie kan voelen tijdens jouw bevalling én tijdens de kraamtijd, waar en hoe deze ook zullen verlopen.

 Wat doen we tijdens de Bevalcursus?

De Bevalcursus bestaat uit drie groepssessies van 2 uur en is de ultieme combinatie tussen theorie en praktijk, tussen kennis en oefening. De kennis en informatie zal je helpen om goed voorbereid de bevalling in te gaan en je in staat stellen om bewuste en overwogen keuzes te maken voor aanvang, tijdens en ná de geboorte van je baby.

In de tweede en derde les van de cursus is je (beval)partner welkom om aan te sluiten; graag zelfs! Je bevalpartner is degene die jou zal gaan ondersteunen tijdens de bevalling. Dit kan je levenspartner zijn, maar kan bijvoorbeeld ook je doula, een vriendin of een familielid zijn.

Les 1 – Actief Bevallen in je Kracht

Wat gebeurt er in je lichaam en je baarmoeder tijdens de bevalling? We bekijken welke hormonen een rol spelen tijdens de verschillende fases van de geboorte en waarom ze zo belangrijk zijn. Het zal gemakkelijker zijn je over te geven aan je lichaam en het geboorteproces wanneer je een beter begrip hebt van wat er nu eigenlijk gebeurt.

In deze les gaan we ook praktisch aan de slag en oefenen we houdingen, bewegingen en ademhalingsoefeningen die je kan inzetten voor een actieve, ontspannen en zo natuurlijk mogelijk verlopende bevalling waarbij je je krachtig voelt en (voor zover mogelijk) een gevoel van regie behoudt. Er is veel dat je zelf kan doen om het proces van bevallen in iedere fase te ondersteunen; denk aan een veilige en prettige atmosfeer, bewegen en verticaliteit, ademhaling en ontspanning.

Les 2 – Samen Ontspannen Bevallen

Naar wat voor soort bevalling kijk je uit? Wie en wat voor soort steun heb je nodig om dit scenario waar te maken?  We bespreken en oefenen verschillende (beval)houdingen, bewegingen en massagetechnieken die je samen met je partner kan toepassen tijdens de geboorte (waar deze ook zal plaatsvinden). Het streven is dat je je verbonden en gesteund voelt door middel van fysiek contact, waardoor je zowel actief, in je kracht én zo ontspannen mogelijk kan bevallen. De praktische tools waarmee je (beval)partner je kan ondersteunen, geeft hem/haar bovendien het gevoel van waarde en belang te zijn tijdens de geboorte.

 

Les 3 – Goed voorbereid op je Kraamtijd

Er is geen betere tijd om goed voor jezelf te zorgen én met name voor je te laten zorgen, dan in de eerste weken na je bevalling. Daarmee zorg je meteen ook goed op de best mogelijke manier voor je kleintje. Voor een nieuwe moeder zou zelf-zorg een eerste prioriteit mogen zijn!

Deze les nodigt je uit om na te denken over de eerste weken na de komst van je kleintje (best lastig als je nog zwanger bent :-)). Leer alles over hoe en waarom goede zelf-zorg zo belangrijk is en leer praktische tools om je fysieke en mentale herstel te ondersteunen op een holistische en Ayurvedische wijze. Denk hierbij aan voeding, behandelingen en post partum yoga. Denk na over hoe jij of jullie hulp zouden kunnen inschakelen en hoe jij goed voor jezelf en voor jullie samen, kan gaan (laten) zorgen in de eerste 6 weken met de kleine.

Voor wie is de cursus geschikt?

Voor iedere aanstaande moeder met haar (beval)partner die zich graag goed informeren maar zich ook praktisch willen voorbereiden op de aanstaande bevalling. We raden je aan de Bevallen vanuit Regie – Bevalcursus te starten tussen 30-35 weken zwangerschap, maar eerder kan nooit kwaad. Je ontvangt na afloop een digitale hand-out met de belangrijkste informatie en handige downloads.

Deze Bevalcursus vormt een mooie aanvulling op onze wekelijkse lessen Zwangerschapsyoga.

 

Na het volgen van de Bevalcursus:
 • Is je kennis vergroot en je kijk op bevallen verruimd
 • Je voelt je in je kracht staan en hebt vertrouwen in je kunnen
 • Heb je inzicht gekregen in het verloop van het natuurlijke geboorteproces en weet je hoe jij en je partner dit proces kunnen ondersteunen.
 • Heb je geoefend met en heb je zelf het effect ervaren van ondersteunende bevalhoudingen, ademhalingsoefeningen en massagetechnieken.
 • Weet je wat jou ontspanning brengt en hoe je de weeën zou kunnen opvangen.
 • Heb je een idee van jouw en jullie geboortewensen – ook bij alternatieve scenario’s
 • Weet je wat je kan voorbereiden en welke keuzes je kan maken als je poliklinisch of medisch in het ziekenhuis gaat bevallen.
 • Weet jouw partner hoe hij of zij jou kan ondersteunen tijdens de geboorte; zowel mentaal, praktisch als fysiek.
 • Heb je geleerd over praktische zelf-zorg  en hoe je zelf je fysieke, mentale en emotionele herstel kan ondersteunen na de geboorte.

Praktische Informatie

 • Duur: De Bevalcursus omvat 3 sessies van 2 uur.
 • Tarief: €119,00 – Je (beval)partner doet gratis mee met les 2 en 3! 
 • Cursusdata 2023-2024:
 • Woensdagmiddag 3, 10 en 17 April van 15.30-17.30 uur. De 2 laatste lessen zijn ook toegankelijk voor partners!
 • Aanmelden: via de Agenda
 • Locatie: Het Hof 9, Culemborg

Ik wil me Aanmelden!

Je aanmelden kan via onze Agenda – waar je de bevalcursus in Culemborg kan vinden onder ‘Workshops’. Klik op de knop ‘Reserveer’ en het systeem vraagt je een account aan te maken om de betaling te verwerken en de reservering op je naam te zetten. Je partner is gratis welkom om aan te sluiten in alle sessies van de cursus, en vooral bij de 2e sessie is dit zeer aan te raden.

Extra’s!

 • Bevalpartners mogen kosteloos aansluiten bij de lessen!
 • Gratis toegang tot ons Online Cursusplatform. Bij de start van de cursus ontvang je toegang tot het online platform met online Zwangershapsyogalessen, lessen bevalvoorbereiding en praktische downloads ter voorbereiding op de bevalling én je kraamtijd. Hiervan kan je na de cursus nog 1 extra maand gratis gebruik maken. Zo kan je alles herhalen zo vaak je maar wilt.

Danielle van Grieken

Zwangerschapsyogadocente

In 2009 richtte Danielle studio Vandaan in Utrecht op en sindsdien ondersteunt ze met liefde aanstaande en nieuwe moeders. Met haar expertise en jarenlange ervaring op het gebied van zwangerschap en geboorte, helpt ze aanstaande ouders in groeps- en in privé lessen, workshops en cursussen, om zich voor te bereiden op de geboorte van hun kindje en daarmee de levensveranderende fase die ze ingaan. Meer over Danielle.

Locatie

Studio het Hof

Het Hof 9, Culemborg (centrum)

Betaald parkeren op de parkeerplaats voor de deur, en gratis parkeren op 5 min lopen.