Selecteer een pagina

Bevallen vanuit Regie – Bevalcursus

Uitgebreide Bevalcursus van vier avonden in Utrecht – start in Oktober

 

7

Bevalcursus Bevallen vanuit Regie (4×2 u)

Informatieve Bevalcursus in groepsvorm voor jou en je (beval)partner samen. We vertellen je alles over het natuurlijke bevalproces en wat jullie samen kunnen doen om het verloop van de bevalling positief te beïnvloeden, maar ook hoe je de regie kan behouden als er medische interventies nodig blijken te zijn. Het doel van de cursus is dat je vertrouwen krijgt in jezelf en in je lichaam en je je in regie kan voelen tijdens je bevalling, hoe deze ook zal verlopen. 

Wat doen we tijdens de Cursus?

De Bevallen vanuit Regie- Bevalcursus bestaat uit vier groepssessies van 2 uur en is bij uitstek een informatieve cursus. Hierbij reiken we je belangrijke wetenschappelijke kennis en informatie aan die jullie zullen helpen om goed voorbereid je bevalling in te gaan en je in staat stellen om overwogen keuzes te maken voor aanvang en tijdens de geboorte van je baby.

Tijdens de cursus bereid je je samen met je bevalpartner voor op de bevalling. Je bevalpartner is degene die jou zal gaan ondersteunen tijdens de bevalling. Dit kan je levenspartner zijn, maar kan bijvoorbeeld ook je doula, een vriendin of een familielid zijn.

De cursus zit bomvol mooie informatie: We bespreken hoe het natuurlijke bevalproces verloopt in je lijf en brein, welke hormonen er een grote rol in spelen en wat je zelf en jullie samen kunnen doen om het bevalproces te ondersteunen. Omdat de meeste vrouwen hun kindje in het ziekenhuis ter wereld brengen, vormt een belangrijk onderdeel van de cursus wat het inhoudt om in het ziekenhuis te bevallen, waar je rekening mee kan houden, en hoe je het gevoel van regie kan behouden, ook wanneer er (medische) interventies nodig zijn.

We bespreken bovendien welke mogelijkheden er zijn om met pijn om te gaan (zowel medische als niet-medische opties), we oefenen met ademhalingstechnieken en ontdekken wat jou helpt om te kunnen ontspannen. 

Waar de meeste cursussen stoppen bij het moment dat de baby er is, gaan wij verder en  bespreken we ook wat je kan verwachten ná de geboorte van je kindje en hoe je ook je kraamtijd zo kan voorbereiden dat jij en je kindje een zachte landing mogen ervaren.

De Bevallen vanuit Regie – Bevalcursus vormt een mooie aanvulling op onze wekelijkse lessen Zwangerschapsyoga.

Voor wie is de cursus geschikt?

Voor iedere aanstaande moeder met haar (beval)partner die zich graag goed informeren en willen voorbereiden op de aanstaande bevalling. We raden je aan de Bevallen vanuit Regie – Bevalcursus te starten tussen 25 – 30 weken zwangerschap. Je ontvangt na afloop een digitale hand-out met de belangrijkste informatie en handige downloads.

Leer je graag met name hoe je de technieken uit de Zwangerschapsyoga, zoals ademhalingstechnieken, bewegingen, bevalhoudingen en massagetechnieken, inzet tijdens je bevalling, dan raden we je aan om de Birth Prep Bevalcursus (2x2u) of de Partnerles Zwangeschapsyoga (2u) te volgen. Deze plan je rond je 33-35e week van je zwangerschap.

Na het volgen van de Bevallen vanuit Regie – Bevalcursus:
 • Verandert je kijk op bevallen, de meeste vrouwen kijken er zelfs naar uit.
 • Heb je een idee van je eigen wensen en de start voor een geboorteplan, inclusief scenario’s voor als het anders loopt.
 • Weet je wat jouw wensen zijn en hoe je dit met je zorgverlener kan bespreken.
 • Weet je wat jou ontspant (ademhaling, houdingen, ondersteuning van je partner) zodat je de weeën goed kunt opvangen.
 • Weet jouw partner precies hoe hij of zij jou het beste kan ondersteunen
 • Weet je wat voor jullie belangrijk is voor een fijne en relaxte kraamtijd.

Rosanne Bobeldijk

Geboortecoach

Rosanne is moeder van twee dochters en geboortecoach. Gedreven vanuit eigen ervaringen wil zij ouders meegeven dat je zelf veel meer invloed hebt op de geboorte van je kindje dan je denkt. Een goede voorbereiding zorgt voor vertrouwen, regie en een goede start. Want als adviseur in het sociaal domein weet Rosanne als geen ander hoe belangrijk een goede start is voor kinderen en hun ouders.

Praktische Informatie

 • Duur: De Bevalcursus omvat 4 sessies van 2 uur.
 • Tarief: €299,00 voor voor jullie samen. Volg je de cursus liever alleen dan betaal je €175,00
 • Cursus Data 2023: Woensdagavond 4, 11 en 25 okt en 1 nov. (Let op! 18 oktober is er geen les ivm de herfstavakantie).
 • Tijden: 19.30-21.30 uur.
 • Nieuwe data vind je in onze Agenda

Aanmelden

Je aanmelden kan via onze Agenda – waar je de cursus kan vinden onder ‘Workshops’. Klik op de knop ‘Reserveer’. Ons systeem vraagt je dan een account aan te maken om de betaling te verwerken en de reservering op je naam te zetten. Eenmaal ingelogt, in ons portaal, kies voor de betaling van: ‘Bevallen vanuit Regie-Bevalcursus voor 2p’ of ‘Bevallen vanuit Regie-Bevalcursus voor 1p’. De betaling verloopt via Ideal. Vervolgens kan je met je cursuscredit je eigen plek reserveren in de cursus via ons Yogaschema.

Kom je graag samen met je partner? Stuur ons dan ook een mail op info@studiovandaan.nl zodat wij het plekje voor je partner kunnen reserveren.

Locatie

Studio 110

Boerhaaveplein 110, Utrecht.

Gratis Parkeren in de buurt. Je vindt onze studio in het oude schoolgebouw, op de eerste verdiepeing, helemaal achterin de gang.