Selecteer een pagina

Herstel na je Geboorte-ervaring

Innerlijke rust herstellen na een intense geboorte-ervaring

 

7

Innerlijke rust herstellen na een intense geboorte-ervaring

De geboorte van jouw kindje; een grotere levensgebeurtenis bestaat er wellicht niet. Deze ochtend staat in het teken van geboorte: De geboorte van je kindje én van jou als moeder,. We kijken terug op deze transformerende periode; van je zwangerschap en de geboorte tot en met de eerste tijd erna . Tijdens de ochtend is alles welkom en mag je helemaal ontspannen.

Wat doen we tijdens de workshop?

Zodra jij je aanmeldt voor de workshop ga je in feite al opnieuw de verbinding aan met jezelf. In de aanloop naar deze workshop nodigen we je uit in een mooie opdracht, waarbij we alles welkom heten wat de geboorte en/of het (nieuwe) moederschap voor jou met zich mee heeft gebracht en nog brengt.

Door middel van bewegen, delen en ontspanning ga je tijdens deze ochtend opnieuw verbinding maken met jezelf. Op deze manier kan je de geboorte van je kindje in een nieuw daglicht plaatsen en een nieuwe, meer positieve betekenis geven. Na de ochtend is er bovendien ruimte voor contact met Meike, mocht er iets aangeraakt zijn of nog gedeeld willen worden.

De workshop vindt plaats onder professionele begeleiding van Meike Staleman (doula & geboortetrauma therapeut) en Danielle van Grieken (eigenaresse van studio Vandaan & Yogadocente).

 

Voor wie is de workshop geschikt?

De workshop is geschikt voor iedere (nieuwe) moeder vanaf 12 weken na de geboorte, die wenst om aandacht te geven aan haar geboorte-ervaring en deze in een ander daglicht te stellen. Hierbij is jouw ervaring van de geboorte van jouw kindje(s) leidend, niet hoe de bevalling daadwerkelijk is verlopen. Ook wanneer je langer geleden bevallen bent en merkt dat je niet prettig terugkijkt op je bevalling, ben je van harte welkom.

 

Je ontvangt:

 • Een mooie opdracht in de aanloop naar deze dag
 • Een Mother Sharing Circle, waarin we ruimte geven aan de geboorte en de periode hier omheen.
 • Professionele begeleiding van een ervaren geboortetrauma therapeut en door een ervaren zwangerschapsyogadocente, opgeleid in de Birthlight methode van Zwangerschaps – en postnatale yoga.
 • Mama yoga en een diepe ontspanning d.m.v. een yoga nidra. 
 • Thee en lekkers voor tussendoor.
 • Mogelijkheid tot een kosteloze 1:1 follow-up sessie van 20 minuten na de ochtendworkshop.

Meike Staleman

Geboortetrauma-therapeut & Doula

Meike besloot haar hart te volgen, ze stopte als verpleegkundige in het ziekenhuis en floreert nu in haar praktijk als geboorte trauma therapeut & doula. Zij helpt moeders herstellen, die met negatieve gevoelens terugkijken op de periode rond de geboorte van hun kindje.

Praktische Informatie

 • Datum: Zondag 10 September van 9.30-12.30 uur.
 • Duur: De workshop duurt ca. 3 uur.
 • Tarief: €55,00 pp.
 • Kom je samen met een vriendin, dan ontvang je vriendinnenkorting en betaal je samen €100,-. (Een van jullie maakt dan het gehele bedrag voor jullie beiden over).
 • Nieuwe data vind je in onze Agenda.

Aanmelden: Je aanmelden kan via onze Agenda. Zoek onder Workshops de juiste op en klik op de knop Reserveer. Ons systeem vraagt je dan een account aan te maken om de betaling te verwerken en de reservering op je naam te zetten. Met de juiste workshopcredit kan je via ons Yogaschema je plekje reserveren. 

Locaties

Studio 110 – Boerhaaveplein 110, Ondiep, Utrecht