Selecteer een pagina

online Ouderschapscursus voor nieuwe ouders

Kleine Zaken

partner van studio Vandaan

7

Online Ouderschapscursussen speciaal voor Nieuwe Ouders

 Wie zijn Kleine Zaken?

Lori en Tatum geven onder de naam ‘Kleine Zaken, Grote Taken’ live en online cursussen aan aanstaande en nieuwe ouders. Met brede ervaring en expertise stippen ze juist die zaken aan, die helpen om op een fijne manier aan het ouderschap te beginnen.

De dames putten uit jarenlange eigen ervaring als arts (met een achtergrond in de kinderpsychatrie en als consultatiebureau-/jeugdarts) en IC neonatologie verpleegkundige. Hierdoor hebben ze met veel verschillende nieuwe gezinnen en aanstaande ouders gewerkt en zijn ze daarnaast ook zelf moeder geworden. Hun online cursussen zijn erg geschikt om al tijdens je zwangerschap te volgen, zodat je een goede voorbereiding kan treffen, juist wanneer je er meer de tijd en energie voor hebt.

“Het is onze missie om ouders en kinderen een stevige basis te geven, vol zelfvertrouwen en vertrouwen in elkaar. Daarbij is ieder gezinslid belangrijk, zowel kind als ouders”, aldus Tatum & Lori.

7

Het Aanbod van Kleine Zaken

Hieronder vind je het aanbod van online cursussen en pakketten speciaal ontworpen door Kleine Zaken om aanstaande en nieuwe ouders te voorzien van nieuwe, gegronde kennis en hen bij te staan met praktische handvatten in een tijd waarin er zo veel op je afkomt en nieuw is.

Online Cursussen

 • Online Cursus Babytijd en (gelijkwaardig) Ouderschap – complete cursus. Preview
 • Online korte Thematraining “Zwangerschap & Hechting”
 • Online korte Thematraining ” Baby’s & Huilen”
Gelijkwaardig ouderschap
7

Wat vinden ouders?

“Een alles omvattende cursus, waarbij alle thema’s worden aangestipt.

Het zette mij aan tot nadenken en onderling gesprek. Ik voelde me gehoord. Mijn partner was ook enthousiast!”

Anne volgde de cursus "Babytijd & (gelijkwaardig) Ouderschap

“Eigenlijk vond ik alles leuk en interessant.

De verschillende thema’s maken de cursus afwisselend en boeiend.”

Yvonne volgde de cursus "Babytijd & (gelijkwaardig) Ouderschap

7

Aanbod Kleine Zaken

voor aanstaande en nieuwe ouders

Online cursus

Babytijd en (Gelijkwaardig) Ouderschap

Ben je op zoek naar een cursus die verder gaat dan de bevalling? Veel ouders geven aan dat ze beter voorbereid hadden willen zijn op de babytijd. Deze cursus geeft jullie samen de kans om dit te doen, juist nu jij nog zwanger bent.

Onze cursus biedt diepgaande inzichten en praktische handvatten voor een ontspannen babytijd. De cursus is bedoeld voor aanstaande ouders en nieuwe ouders die samen bewust willen omgaan met hun ouderschap.

Professionele én persoonlijke ervaringen van een verpleegkundige en een arts die ook zelf ouders zijn

Wat onze cursus uniek maakt, is de combinatie van professionele en persoonlijke ervaringen van de docentes, Lori (arts) en Tatum (IC neonatologie verpleegkundige). Naast onze professionele achtergrond hebben we zelf ook beide kinderen en hebben we met veel verschillende nieuwe gezinnen gewerkt.

Deze cursus gaat verder dan de basiszorg voor de baby. Je leert je baby begrijpen, een gezinsplan opstellen en je voorbereiden op je rol als ouder. We richten ons niet op basale vaardigheden zoals het verschonen van een luier, maar op diepere inzichten zoals communicatie met je baby, de ontwikkeling van je kind, en de veranderingen in jezelf en je relaties. Verwacht een dynamische mix van video’s, quizzen, leuke opdrachten en een bonus e-book over baby’s en slapen. 

Het is onze missie om ouders en kinderen een stevige basis te geven, vol zelfvertrouwen en vertrouwen in elkaar. Daarbij is ieder gezinslid belangrijk, zowel kind als ouders.

Juist ook voor ouders die bewust vanuit gelijkwaardig ouderschap aan de babytijd willen beginnen, is de cursus ‘Babytijd en (gelijkwaardig) ouderschap’ uitermate geschikt. Ieder vult dit op een eigen manier in, maar vooraf bespreken hoe je het aan wil pakken, heeft al vele gezinnen geholpen. Ouders die onze cursus volgden gaven aan daardoor in de babytijd met 10 – 0 voor te staan.  

Ga er samen voor zitten en leer over je kind, jezelf en wat er gaat veranderen als je (samen) straks ouder(s) wordt!

De cursus is geschikt vanaf je zwangerschap en tot je kleintje ca. 1 jaar is.

Docentes:

Lori & Tatum van Kleine Zaken

25% korting in Mei 2024

Ontvang als klant van studio Vandaan 25% korting op de cursus in de maand Mei 

door de kortingscode SV-klant25 in te vullen bij het afrekenen

en betaal nu tijdelijk slechts €84,00 in plaats van €112,00

Hoofdstukken

Babytijd
 • Dit zijn wij (5min)
 • De eerste week (23min)
 • Geschiedenis intermezzo (3min)
 • Borstvoeding of kunstvoeding? (10min)
 • Zintuigen (10min)
 • Ouder & kind (36min)
 • De 3 basisbehoeften van kinderen (10min)
 • Quiz: ontwikkeling (20min)
   Ouderschap
  • Verwachtingen (25min)
  • Je partnerrelatie en andere relaties(11min)
  • Verdeling taken (6min)
  • Werk (20min)
  • Ik! Mens (25min)
  • Oefening stamboom (10min)
  Gelijkwaardig ouderschap
  • Gelijkwaardig ouderschap (30min)
  • Verdieping gelijkwaardig ouderschap (15min)
  • Gelijkspel tool (30min)
  • Bonus: E-book Baby’s en slapen
  • Bonus: Kraamplan
  Korte themacursus

  Zwangerschap & Hechting

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Deze bijzondere periode is het perfecte moment om een diepe band met je baby te ontwikkelen. In deze cursus ontdek je de fascinerende processen die nu al plaatsvinden en hoe jij hieraan kunt bijdragen. Deze training voor aanstaande ouders tijdens de zwangerschap, geeft een beeld van wat jouw baby in de buik al beleeft op het gebied van hechting.

  Het belang van vroege bandvorming

  Je hoort steeds meer over hoe fijne hechting een belangrijke basis kan geven tijdens de vroege kindertijd. Maar wist je dat hechting zelfs al tijdens de zwangerschap begint? Hier tijdens de zwangerschap al aandacht aan besteden, geeft je een voorsprong. Bovendien is het natuurlijk heel leuk om al bewust bezig te zijn met wat je baby beleeft in de buik.

  Hechting vanuit het perspectief van je baby

  Tijdens deze cursus ontdek je de basis over wat hechting eigenlijk is. Vervolgens gaan we in op welke ervaringen je baby al maakt en welke hiervan bijdragen aan hechting tussen ouder en kind. En hechting is natuurlijk geen eenrichtingsverkeer. Tijdens deze training krijg je daarom inspiratie over hoe je contact kan maken met je kind, al tijdens de zwangerschap. We geven ook alvast een inkijkje in hechting na de geboorte. Dit is een thema dat veel ouders belangrijk vinden. Wat is een betere tijd dan er al tijdens de zwangerschap over na te denken?

  Praktische tips voor betere hechting

  Na deze korte training heb je een beter beeld van wat je kind meemaakt in de buik. Je hebt een gevoel bij wat het nodig heeft op het gebied van hechting. Bovendien heb je concrete tips gekregen om alvast contact te maken. Ook is er besproken wat het betekent op het gebied van hechting als het even niet zo lekker gaat, bijvoorbeeld als je niet goed in je vel zit of stress hebt. 

  €19,00

  voor tijdens de zwangerschap

  Inhoud van de cursus:

  • Leer wat hechting eigenlijk is
  • Ontdek welke rol hechting al speelt tijdens de zwangerschap
  • Krijg inspiratie over het contact maken met je kind tijdens de zwangerschap
  • Blik alvast vooruit naar hechting tijdens de babytijd

  Let op! Deze korte training gaat over het specifieke onderwerp hechting tijdens de zwangerschap. Wil je de meest complete voorbereiding op de babytijd, kijk dan eens naar de uitgebreidere cursus ‘Babytijd en (gelijkwaardig) Ouderschap’. Daarin gaan we ook in op hechting, maar komen ook de belangrijkste onderwerpen rondom jouw, je baby en het (nieuwe) ouderschap aan bod. Ook deze cursus is bedoeld voor aanstaande ouders, tijdens de zwangerschap of tijdens de babytijd.

  Docentes:

  Lori & Tatum van Kleine Zaken

  Korte themacursus

  Baby’s & Huilen

  Het huilen van je baby begrijpen is cruciaal voor de ontwikkeling van een sterke ouder-kind relatie. Deze webinar belicht hoe het herkennen van verschillende soorten gehuil je helpt beter te reageren op de behoeften van je baby, waardoor je als ouder meer vertrouwen krijgt.

  Babygehuil ontcijferen kan een raadsel zijn

  Baby’s communiceren o.a. via huilen, maar het kan een raadsel zijn wat ze precies nodig hebben. In deze cursus leert Lorin je de signalen te herkennen en gepast te reageren, waardoor je onzekerheid en stress vermindert.

  Leer waarom je baby huilt

  In dit webinar leer je de verschillende redenen van babygehuil te begrijpen, hoe slaap en huilen samenhangen, en het herkennen van lichamelijke oorzaken. Deze cursus biedt geen medisch advies voor specifieke aandoeningen, maar wel algemene richtlijnen en inzichten.

  Een cursus voor nieuwe en ervaren ouders

  De cursus is ideaal voor aanstaande ouders die zich willen voorbereiden, evenals voor ouders die hun baby beter willen begrijpen en hun vaardigheden in het ouderschap willen versterken. Dit webinar wordt door ouders ervaren als lekker concreet en praktisch. Het wordt aanbevolen dit webinar al tijdens de zwangerschap te volgen, zodat jullie ontspannen de babytijd in kunnen gaan. Ook ouders die al een baby hebben geven aan hun kind beter te begrijpen en zich zeker te voelen.

  €19,00

  Deze cursus is een perfecte aanvulling op onze complete cursus ‘Babytijd en (gelijkwaardig) Ouderschap’. Het wordt aanbevolen om deze thematraining al tijdens de zwangerschap te volgen voor een ontspannen start. Ouders met baby’s hebben aangegeven dat ze dankzij de cursus hun kind beter begrijpen en zich zekerder voelen.

  De cursus bestaat uit 7 lessen, waaronder:

  • Introductie (5 min)

  • Waarom huilen baby’s? (18 min)

  • Een stukje geschiedenis (3 min)

  • Slapen en huilen (8 min)

  • Je baby leert communiceren (5 min)

  • Lichamelijke oorzaken (15 min)

  • Wat te doen bij huilen (7 min)

  Docentes:

  Lori & Tatum van Kleine Zaken

  7

  ‘Zeer volledig en interessant!

  Alles waar je mee te maken kan/gaat hebben wordt besproken.’

   Lotte

  Lotte volgde de cursus “Babytijd & (gelijkwaardig) Ouderschap” van Kleine Zaken

  Kan je niet kiezen?

  Kies voor een voordelig Pakket

  en ontvang een mooie korting!

  Pakketprijs €199,00

  Nieuw Moederschap

  Ontspannen Zwanger, Bevallen & Moeder worden

  Kijk je ernaar uit om je zwangerschap, de bevalling én het aanstaande moederschap met aandacht en vertrouwen te beleven? Deze twee uitgebreide en praktische cursussen bieden je alles wat je hiervoor nodig hebt; de (wetenschappelijk onderbouwde) kennis van proffessionals, de ontspannende en bewustzijn vergrotende oefeningen en de persoonlijke ervaringen. 

  Je ontvangt 1 jaar toegang tot de volgende online cursussen:

  • de complete Online Zwangerschapsyogacursus “Ontspannen Zwanger & Bevallen” (normaal €149,00)
  • Online cursus “Babytijd en (gelijkwaardig) Ouderschap” (normaal €112,00)

  Ontvang maar liefst €62,00 korting!

  Gelijkwaardig ouderschap

  Pakketprijs €125,00

  Ouderschap

  Samen Sterk

  Worden jullie samen ouder en zijn jullie graag samen goed voorbereid op de bevalling én op het eerste jaar met jullie kleintje? Dit pakket biedt je alle tools om in deze bijzondere levensfase een hecht team te vormen; te weten wat jullie wensen en verwachtingen zijn, te leren hoe je elkaar kan ondersteunen en hoe jullie samen het aanstaande ouderschap met vertrouwen tegemoet kunnen gaan treden. 

  Je ontvangt 1 jaar toegang tot de volgende online cursussen:

  • Online Bevalcursus “Samen Ontspannen Bevallen” (normaal €55,00)
  • Online cursus “Babytijd en (gelijkwaardig) Ouderschap” (normaal €112,00).

  Ontvang maar liefst €42,00 korting!

  Pakketprijs €155,00

  Nieuw Moederschap

  Mama in Balans

  Bereid je tijdens je zwangerschap al goed voor op de kraamtijd en breng het geleerde in praktijk direct na je bevalling en tijdens de eerste 2 maanden met je kleintje. Om zelf te herstellen en bij jezelf te komen in die bijzondere, maar soms ook intense, eerste tijd met je kindje, en voor een goede nachtrust voor de baby én dus ook voor jou/jullie!

  Je ontvangt 1 jaar toegang tot de volgende online cursussen:

  • Online Postpartum Yogacursus (normaal €69,00)
  • 40 Dagen Postpartum Zelfzorg (á €25,00)
  • Online cursus “Babytijd en (gelijkwaardig) Ouderschap” (normaal €112,00).

  Ontvang maar liefst €51,00 korting!

  7

  Meer over Kleine Zaken

  Lori:

  Ik ben arts (consultatiebureau-arts, kinderpsychiatrie) en docent psychologie en medische kennis. Mijn passie is het verbinden van het grote en het kleine, de maatschappelijke en individuele keuzes. Ik heb een lieve zoon van basisschoolleeftijd.

  Met Kleine Zaken wil ik een moderne en onderbouwde kijk op ontspannen ouderschap bieden. Want de bevalling is niet de eindstreep, maar een prachtig begin….

  Tatum:

  Ken je de uitdrukking ‘it takes a village to raise a child’? Wij zijn ‘the village’. Wat ik daarmee bedoel? In onze maatschappij worden we steeds individualistischer, steeds meer ieder voor zich. Dit heeft veel voordelen en geeft vrijheid. Maar als het gaat om kinderen is het toch fijn om ervaring, hulp en ondersteuning te krijgen.

  In het dagelijks leven ben ik moeder van een zoon. Ik werk (naast Kleine Zaken) als neonatologie verpleegkundige op de Intensive Care (NICU) waar ik ouders ondersteun in de moeilijkste tijd van hun leven. Ik laat zien hoe ze hun baby kunnen leren kennen en ondersteunen in de ontwikkeling. Ik help ouders zich staande te houden in een wereld waarin ze opeens geleefd worden.

  Bij Kleine Zaken wil ik mijn expertise delen om jullie gezin dé beste start te geven.