Fertility

Zelf aan de slag met je fertiliteit

met fertiliteitsyoga, coaching & zelfmassage

Ik wil een intake

Zou je graag zelf aan de slag willen met je kinderwens maar weet je niet waar je moet beginnen? Valt deze tijd je mentaal zwaar of heb je het gevoel dat je als enige een onvervulde kinderwens hebt? Dan kan fertiliteitsyoga of persoonlijke fertility coaching erg prettig en ondersteunend zijn. We bieden o.a. een unieke live en online fertiliteitsyogacursus aan, als ook privé coachingssessies met onze fertility expert. Hieronder lees je alles over ons aanbod speciaal voor wensmoeders.

Zelf aan de slag met je fertiliteit

Fertiliteitsyoga

In fertiliteitsyoga besteden we aandacht aan het stimuleren van de belangrijkste hormoonproducerende organen in het vrouwelijke lichaam en het bevorderen van de doorbloeding in met name het bekken en buikgebied.

Wil je fertiliteitsyoga eens proberen? Yogadocente en Hormooncoach Iris geeft maandelijks een extra lange fertiliteitsyogales via Live-Stream met Zoom. Zie ons yogaschema voor de nieuwste data.

Live Cursus Fertiliteitsyoga

Zowel je mentale als fysieke ontspanning zijn de sleutels tot een verhoogde vruchtbaarheid en dat is waar we met de 5-weekse live cursus nu precies mee aan de slag gaan: door middel van specifieke Yoga-oefeningen, Meditatie, Zelfreflectie, Voeding & Zelfmassage. De vijf lessen bestaan uit deels theorie en een groot gedeelte praktijk in de vorm van o.a. yogabeoefening, meditatie, zelfmassage en diepe ontspanning. Het doel van de cursus is dat je met een serie tools thuis aan de slag kan zodat je zelf de meest optimale fysieke en mentale omstandigheden kan creëeren voor een zwangerschap. Bovendien is je ervaringen delen met vrouwen in dezelfde situatie als jij, een belangrijk onderdeel van de live cursus. Meer info.

Online Cursus Fertiliteitsyoga

De online fertiliteitsyogacursus bestaat uit zes uitgebreide lessen met informatie en yoga, speciaal afgestemd op de situatie van wensmoeders. Tijdens de cursus leer je hoe je zelf je vrouwelijke gezondheid en vruchtbaarheid kan ondersteunen met regelmatige ontspanning door middel van yoga, meditatie, Mindfulness, zelfzorg, zelfmassage en gezonde voeding. Je ontvangt voor € 119,00 een half jaar lang toegang tot al het cursusmateriaal: de theorie, de yogalessen, de losse yoga-, zelfmassage, en de diepe ontspanningsoefeningen. Op die manier kan je in je eigen tijd en vanuit huis, bouwen aan een zo goed mogelijke voedingsbodem voor jouw toekomstige zwangerschap.

Fertility Massage

Fertiliteitsmassage kan op verschillende wijzes ondersteunend werken voor je vrouwelijke gezondheid. Massage is een natuurlijke manier van stressreductie die direct voelbare fysieke ontspanning oplevert en het zenuwstelsel tot rust brengt. Het ervaren de diepe ontspanning kan je helpen om uit een cyclus van stress te stappen. Massage van de onderrug en buikregio stimuleert op effectieve wijze de bloedsomloop in de buikholte en het bekkengebied wat de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof naar dit gebied mogelijk maakt en zo de werking van de eierstokken en baarmoeder ondersteunt. De fertiliteitsmassage helpt bovendien om belangrijke hormoonklieren in balans te brengen en draagt hierdoor bij aan een mentaal gevoel van balans. Meer info.

Fertiliteitsyogacursus (Live of Online)

Wil je meer leren over hoe je zelf je vrouwelijke gezondheid kan ondersteunen? We bieden een vijf-weekse live fertiliteitsyogacursus in Utrecht én een zes-weekse online fertiliteitsyogacursus aan. Door middel van specifieke yoga-oefeningen en series, diepe ontspanning, Mindfulness en meditatie, (zelf)massage en advies op het gebied van leefstijl en voeding, kan je chronische (interne en externe) stress verhelpen en voorkomen en zowel een goede fysieke als mentale voedingsbodem creëren voor een toekomstige zwangerschap, ook in een medisch traject.

Stress, spanning, slechte voeding en een drukke levensstijl kunnen een negatieve invloed hebben op je vruchtbaarheid. Door structureel meer liefdevolle aandacht te geven aan je lichaam, regelmatig te bewegen en (diep) te ontspannen, goed te slapen en gezond te eten, kan je je vrouwelijke gezondheid ondersteunen. In de live of online cursus leer je hier alles over.

Fertiliteit
  • Wil je Fertiliteitsyoga eens proberen? Eens per maand geeft yogadocente en fertility coach Iris een extra lange online Fertiliteitsyogales via Zoom. Hier en in ons Yogaschema zie je wanneer!
  • Heb je specifieke vragen of wensen? Neem even contact op met Danielle via info@studiovandaan.nl

Fertiliteitsyoga

Met fertiliteitsyoga besteden we aandacht aan het stimuleren van de belangrijkste hormoonproducerende organen in het vrouwelijke lichaam en het bevorderen van de doorbloeding in met name het bekken en buikgebied. Daarbij leer je door middel van yoga je lichaam en je (fysieke en mentale) grenzen beter kennen en vergroot je zowel je lichaamsbewustzijn als je vermogen om te kiezen voor ontspanning in plaats van inspanning.

Fertiliteitsyoga:

  • Vergroot je mentale kracht en weerbaarheid in een moeilijke tijd.
  • Ontspant je lichaam en geest en helpt je ruimte maken voor nieuw leven.
  • Bevordert je lichamelijke fitheid en de bloedsomloop in voor vruchtbaarheid belangrijke gebieden.
  • Stretcht je spieren en maakt het lichaam soepeler en zachter.
  • Helpt het balanceren van de precaire hormoonbalans in je lichaam.
  • Ondersteunt ontspanning, mentale rust en een betere slaap.

“Super fijne cursus. Vond het vooral fijn om met vrouwen te zijn die in een vergelijkbare situatie zitten, ik voelde mij voor even minder eenzaam en daardoor meer ontspannen. De yoga was fijn en goed te doen, de onderwerpen ook interessant. Het groepsverband is heel fijn, daarnaast ontvang je veel informatie en helpt het ook ontspannen in een moeilijke tijd. Win win :-)”.

JannekeMaart 2020

“Ik zou de cursus aanraden: Fijne plek, fijne mensen, even een moment voor jezelf en delen met andere vrouwen. Ik vond jouw manier van de groep leiden ook heel prettig. Echt leiden/voorzitten met je kennis en ervaring, maar tegelijkertijd ook een van ons. Heel leuk en bemoedigend! Een heel fijne cursus dus :-)”.

PaulinaMaart 2020

Ik meld me aan voor de Fertiliteitsnieuwsbrief

* indicates required

“I feel that this is so important to learn and change now, for a healthy post partum as well. When we look into our needs this is an act of self love. The change is taking place on a physical, mental and energetic level. I don’t fell worried at all. All the suggestions you gave about the cupping, dry skin brushing and vitamins ! Feeling much more energetic and happy.”

Jessica

Fertility Coaching

Dagelijkse en langdurige (fysieke en/of mentale) stress kan op allerlei manieren het optimaal functioneren van het lichaam in de weg staan, waaronder een verstoorde spijsvertering, hormonale balans en/of doorbloeding. Zolang je lichaam in een (zekere mate van) overlevingsstand verkeert, zal het oplossen van de stress die het lichaam ervaart, in plaats van zwanger worden, de prioriteit voor je lichaam zijn.

Zowel een gezonde levensstijl als structurele mentale en fysieke ontspanning kunnen op verschillende manieren je vrouwelijke gezondheid ondersteunen en hiermee een zo goed mogelijke voedingsbodem creëren voor een toekomstige zwangerschap. Dat is waar we met fertility coaching mee aan de slag gaan o.a. door middel van gesprekken, ademhaling, meditatie en visualisatie, zelfmassage, en specifiek voedingsadvies.

Voel jij dat je wat extra ondersteuning kan gebruiken bij jouw fertiliteitstraject?
Fertility coaching helpt jou om de kansen op zwanger worden te vergroten door het gebruik van evidence-based wetenschap en bewezen mind-body technieken die je ondersteunen om zo voorbereid en positief mogelijk aan je reis te beginnen of om hem voort te zetten.
Je zorgverlener is er voor het medische stuk (indien je dat nodig hebt), terwijl een fertility coach er is voor al het andere: je fysieke, mentale en emotionele ondersteuning.

Lees meer & sessie boekingen