Fertiliteitsyoga (Cursus)

FertiliteitsYoga

5-weekse live cursus in een kleine groep

Ik wil me aanmelden

Cursus fertiliteitsyoga

Meer kans op zwangerschap met fertiliteitsyoga? Dat klinkt misschien vreemd, maar zo gek is het niet! Het is zelfs heel erg logisch. Stress, spanning, slechte voeding en een drukke levensstijl kunnen allen van invloed zijn op onze vruchtbaarheid. Door meer aandacht te geven aan ons lichaam, meer te ontspannen, beter te slapen en gezonder te eten, verhoog je de kansen op zwangerschap, zowel natuurlijk als in een medisch traject. Start nieuwe cursus gewijzigd: 18 sept 2019 (ipv 11 sept 2019)!

De Cursus FertiliteitsYoga:

 • Vergroot je mentale kracht en weerbaarheid in een moeilijke tijd.
 • Ontspant je lichaam en geest en helpt je ruimte maken voor nieuw leven.
 • Bevordert je lichamelijke fitheid en de bloedsomloop in voor vruchtbaarheid belangrijke gebieden.
 • Stretcht je spieren en maakt het lichaam soepeler en zachter.
 • Helpt het balanceren van de precaire hormoonbalans in je lichaam.
 • Ondersteunt ontspanning, mentale rust en een betere slaap.
 • Biedt je verschillende praktische handvatten en oefeningen voor thuis inclusief toegang tot documentatie, video’s en geluidsbestanden.
 • Leert je over de rol van goede voeding voor je vruchtbaarheid.
 • Geeft ruimte voor vragen en uitwisseling met andere meiden.

Cursus FertiliteitsYoga

5-weekse Cursus Fertiliteitsyoga

Tijdens deze cursus besteden we met name aandacht aan één van de meest krachtige instrumenten om vruchtbaarheid te bevorderen: ontspanning. Ontspanning is te bereiken op verschillende manieren. In de lessen, met ieder haar eigen thema, ontdekken we welke verschillende manieren dit zijn en wat het beste bij jou persoonlijk past.

De invloed van dagelijkse, langdurige en/of chronische stress op ons lichaam en onze hormonale balans is niet te onderschatten en kan op allerlei manieren het optimaal functioneren van het lichaam in de weg staan. Zolang je lichaam in een (zekere mate van) overlevingsstand verkeert, zal zwanger worden geen prioriteit voor je lichaam zijn. Zowel je mentale als fysieke ontspanning zijn de sleutels tot een verhoogde vruchtbaarheid en dat is waar we met Fertiliteitsyoga nu precies mee aan de slag gaan door middel van specifieke Yoga oefeningen, Meditatie, Zelfreflectie, Voeding & Massage. De lessen bestaan uit een deel theorie en een groot gedeelte praktijk in de vorm van yogabeoefening en meditatie. Het idee is dat we je een serie handvatten bieden om thuis mee aan de slag te gaan zodat je je leven zodanig kan inrichten dat ontspanning er een belangrijke(re) rol in speelt en je zo de meest optimale omstandigheden creëert voor een zwangerschap.

Docentes: 

Daniëlle van Grieken i.s.m. Anita Dobre

Daniëlle is gecertificeerd Fertiliteits, Zwangerschaps, Postnataal en Vinayasa yogadocente en eigenaresse van studio Vandaan. Ooit werkte ze als historisch wetenschapper, maar ze is veel gelukkiger sinds ze haar hart volgt en alleen nog maar werk doet waar ze in gelooft. In 2017 rondde ze de Fit for Fertility docentenopleiding af bij Rika Lukac en is sindsdien fertiliteitsyogacoach voor vrouwen met een kinderwens. Begin 2019 beviel ze zelf van haar eerste kindje, zoon Faro.

Anita Dobre is van origine Letse en werkt als yogadocente, masseuse en pre-en postnatale doula. Ze is moeder van twee grote meiden en heeft vorig jaar een derde dochtertje gekregen. Ze geeft met veel liefde en passie yogalessen, massages en massageworkshops en begeleid zwangere vrouwen voor, tijdens en na de geboorte van hun kindje.

Lees meer over Daniëlle en Anita

Wat doen we tijdens de cursus?
De lessen uit de cursus bestaan ieder uit een een deel theoretische achtergrond en een aanzienlijk gedeelte besteden we aan het beoefenen van de Fit for Fertility -oefeningen zoals yoga, meditatie en/of massage. Het doel is dat de series uit de cursus een onderdeel worden van je dagelijkse leven zodat je een levensstijl kan ontwikkelen waarin ontspanning een belangrijke rol speelt en die ondersteunend is voor zwangerschap. De cursus bestaat uit verschillende, maar sterk verbonden modules:

 • de invloed van spanning en stress op vruchtbaarheid;
 • mentale stress en zwanger worden
 • de bijdrage van yoga, adem & meditatie aan ontspanning en je vruchtbaarheid
 • de bijdrage van (zelf)massage aan ontspanning en je vruchtbaarheid
 • de invloed van voeding op je vruchtbaarheid

Tijdens de cursus bespreken we onder andere:

 • de invloed van (chronische) interne (fysieke) en externe (mentale) stress & spanning op onze hormoonbalans en hoe dit op het fysieke niveau impact heeft op de wens om zwanger te worden;
 • de invloed van emoties, mentale spanning & stress op zwanger worden. We besteden aandacht aan de manieren om zelf mentale stress in jouw leven te onderzoeken en te verminderen.
 • wat regelmatige en specifieke yogabeoefening, (adem) meditatie kan betekenen voor je vruchtbaarheid en hoe je hiermee thuis zelf aan de slag kan.
 • hoe regelmatige en specifieke (zelf)massage invloed heeft op de doorbloeding van je lichaam en bijdraagt aan ontspanning en je algehele welzijn.
 • de invloed van voeding op vruchtbaarheid en hoe goede en gezonde voeding ondersteunend kan zijn voor je lichaam, je gemoedstoestand en je kansen om zwanger te worden.

De yoga-oefeningen zijn heel toegankelijk, ook als je nog nooit yoga gedaan hebt. De yogahoudingen en oefeningen zijn op vinayasa flow en yin yoga geïnspireerd en zijn specifiek geselecteerd vanwege hun ontspannende effect, hun positieve werking op de bloedsomloop en de activatie van hormoonproducerende klieren en organen.

Praktische info:

 • Duur: De Fertiliteitsyogacursus beslaat 5 sessies van 2 uur.
 • Lesdata: Woensdagavond 18, 25 sept en 2, 9 en 23 okt 2019 19.30-21.30 uur (vaak met iets uitloop :-)). (Let op: er is geen les op woe 16 okt!)
 • Het cursustarief is €165,00 voor de gehele cursus van vijf sessies.
 • Groepsgrootte: de groep is bewust klein; maximaal 8 dames.
 • Docente: Danielle van Grieken i.s.m. Anita Dobre
 • Locatie: Utrecht– BirthSpace, (in het bedrijfsverzamelgebouw) Burgermeester Verderlaan 19, Utrecht. Gratis parkeren op het terrein en goed per fiets of OV bereikbaar vanaf Utrecht Centraal.
 • Aanmelden voor de cursus kan al via ons yogalesschema of direct hier. Heb je vragen of wensen? Neem even contact op met Danielle op info@studiovandaan.nl

“Ik had niet al teveel verwachtingen en ben open de cursus ingegaan. Ik vond het fijn om zo 5 weken met dit onderwerp bezig te zijn, het ruimte te geven door het te delen met anderen en informatie op te halen over mogelijke invloeden en me bewust te worden van een aantal dingen en dat heeft mij voor nu geholpen in het proces. Ook de laatste les van de zelfmassages was een eye-opener dus dat er zeker inhouden. Ik zou de cursus zeker aanraden omdat het op een positieve inslag heeft en mogelijkheden biedt om iets aan een niet gewenste situatie te doen en dat is altijd fijn! Gewoon doorgaan hiermee!!”

Mirjamvolgde de zomercursus in 2018 en is inmiddels bevallen van een zoontje
“De cursus was top! Een waar cadeautje aan mezelf. Het voldeed boven mijn verwachtingen.
Ik was zo verdrietig en ja, erover praten met vriend, en met vrienden/familie/collega’s helpt wel maar het is echt een verademing om met mensen te zijn die in soort dezelfde situatie zitten. Erg fijn en opluchtend gevoel om mijn verhaal te delen. En dan is deze cursus niet alleen theorie, wat ook heel interessant en zinvol was , maar ook uitvoering = yoga. Echt perfecte combinatie vind ik.  Deze cursus was voor mij een soort therapie, en ik voelde mij herboren en sterker na deze cursus. Hier krijg je handvatten waar je echt wat aan hebt op gebied van vruchtbaarheid etc… En het is zo een mooie basis voor mezelf, als vrouw zijn. Het is een hele waardevolle basis geweest, deze cursus; voor mijzelf, en iedereen in mijn gezin. Ik ben veel geduldiger dankzij de gouden draad ademoefening.
Ik vond alle onderdelen heel interessant. Het was zo volledig compleet, zo veel prachtige informatie, eigenlijk wel alles wat ik nodig had. Zelfs bij de laatste, zelfmassage dacht ik eerst even een beetje van; dit hoef ik niet zo. Maar het was een van de verrijking die ik heb meegekregen! Erg leuk en vernieuwend voor mij. Ik zou de cursus absoluut aanraden!
LoraVolgde de zomercursus in 2018 en is zwanger!

“Het meest waardevolle voor mij is niet 1 ding geweest maar de positieve, zachte en verbindende energie vanuit jullie en de groep. Ik voel en weet nu wat ik zelf kan doen, waar mijn focus op gericht mag worden en wat beter is om los te laten. Het geeft mij handvatten om in dit proces (met artsen en ziekenhuisprotocollen en goedbedoelde adviezen van naasten) bij mijzelf te blijven en leiding te kunnen nemen. Dit geeft mij zelfvertrouwen :)”

Deelneemster jan 2019

“Ik vond het een fijne en waardevolle cursus. Voor mij is het een soort keerpunt geweest in mijn proces. Ik heb de opdracht aan mezelf gegeven om meer stil te zijn bij wat ik voel en yoga helpt daarbij. Ik vond de afwisseling van ‘theorie’ en de oefeningen in een les heel fijn. Het contact met anderen en diens verhalen vond ik erg fijn om te merken dat je niet alleen bent.”

Deelneemster jan 2019

Liever een privéles?

Heb je specifieke vragen over yoga & vruchtbaarheid of valt deze ‘wacht’-tijd je mentaal zwaarder dan gedacht? Je bent niet de enige! In deze situatie kan een privéles Fertiliteitsyoga erg prettig zijn. We bieden de privéyogales aan in het Nederlands en het Engels. Als je meer hierover wil weten, wees welkom om contact op te nemen. De docente komt bij je thuis op een moment dat jou uitkomt.

Docentes: In het Nederlands met Danielle van Grieken of in het Engels met Anita Dobre.

Yogatarief: € 65,00 voor 1 uur privéles bij jou of de docente thuis in Utrecht-stad. De dag en tijd van de les is flexibel en kun je met de docente zelf afspreken.

Voor het maken van een afspraak kan je even mailen naar info@studiovandaan.nl