Fertility

Zelf aan de slag met je fertiliteit

met fertiliteitsyoga, coaching & (zelf)massage

Ik wil een intake

Zou je graag zelf aan de slag willen met je kinderwens maar weet je niet waar je moet beginnen? Valt deze tijd je mentaal zwaar of heb je het gevoel dat je als enige een onvervulde kinderwens hebt? Dan kan fertiliteitsyoga, fertility coaching of een fertiliteitsmassage erg ondersteunend zijn. We bieden o.a. een (online of live) fertiliteitsyogacursus, privé coachingssessies en de unieke fertiliteitsmassage aan. Hieronder lees je alles over ons aanbod speciaal voor wensmoeders.

Zelf aan de slag met je fertiliteit

Fertiliteitsyoga

In fertiliteitsyoga besteden we aandacht aan het stimuleren van de belangrijkste hormoonproducerende organen in het vrouwelijke lichaam en het bevorderen van de doorbloeding in met name het bekken en buikgebied.

Wil je fertiliteitsyoga eens proberen? Danielle geeft maandelijks een Live-Stream extra lange fertiliteitsyogales via Zoom. Zie ons yogaschema voor de nieuwste data.

Live Cursus Fertiliteitsyoga

Zowel je mentale als fysieke ontspanning zijn de sleutels tot een verhoogde vruchtbaarheid en dat is waar we met de 5-weekse live cursus nu precies mee aan de slag gaan: door middel van specifieke Yoga-oefeningen, Meditatie, Zelfreflectie, Voeding & Zelfmassage. De vijf lessen bestaan uit deels theorie en een groot gedeelte praktijk in de vorm van o.a. yogabeoefening, meditatie, zelfmassage en diepe ontspanning. Het doel van de cursus is dat je met een serie tools thuis aan de slag kan zodat je zelf de meest optimale fysieke en mentale omstandigheden kan creëeren voor een zwangerschap. Bovendien is je ervaringen delen met vrouwen in dezelfde situatie als jij, een belangrijk onderdeel van de live cursus.

Online Cursus Fertiliteitsyoga

De online fertiliteitsyogacursus bestaat uit zes uitgebreide lessen met informatie en yoga, speciaal afgestemd op de situatie van wensmoeders. Tijdens de cursus leer je hoe je zelf je vrouwelijke gezondheid en vruchtbaarheid kan ondersteunen met regelmatige ontspanning door middel van yoga, meditatie, Mindfulness, zelfzorg, zelfmassage en gezonde voeding. Je ontvangt voor € 119,00 een half jaar lang toegang tot al het cursusmateriaal: de theorie, de yogalessen, de losse yoga-, zelfmassage, en de diepe ontspanningsoefeningen. Op die manier kan je in je eigen tijd en vanuit huis, bouwen aan een zo goed mogelijke voedingsbodem voor jouw toekomstige zwangerschap.

Online Fertility Zelfmassage

In deze mini-cursus leer je vier verschillende zelfmassage technieken om je bloedsomloop in met name het buik-en bekkengebied te stimuleren en de verbinding met je lichaam en buik te versterken. Met oprechte aandacht, warme aanraking en zelfliefde, creëer je van je buik een welkom thuis voor een toekomstig kindje.

Je ontvangt voor €30,00 voor 6 mnd toegang tot de instructievideo’s en het cursusmateriaal.

Fertiliteitsmassage

De fertiliteitsmassage is een ontspannende en stress-reducerende lichaamsmassage waarbij de aandacht met name uitgaat naar de onderrug, het bekken- en buikgebied om in deze regio’s ontspanning en een goede doorbloeding te bewerkstelligen.Bovendien stimuleert het de werking van de darmen en het spijsverteringsstelsel en draagt zo bij aan een betere hormoonbalans en een stabielere emotionele staat van zijn. De eerste keer dat je komt is altijd met een intake zodat we de behandeling kunne afstemmen op jouw situatie en wensen.

 • Vanwege de Corona-maatregelen en het verlof van Anita, nemen we weer nieuwe klantes aan vanaf April 2021.

Fertiliteitsyogacursus (Live of Online)

Wil je meer leren over hoe je zelf je vrouwelijke gezondheid kan ondersteunen? We bieden een vijf-weekse live fertiliteitsyogacursus  en een 6-weekse online fertiliteitsyogacursus aan. Door middel van specifieke yoga-oefeningen en series, diepe ontspanning, Mindfulness en meditatie, (zelf)massage en advies op het gebied van leefstijl en voeding, kan je chronische (interne en externe) stress verhelpen en voorkomen en zowel een goede fysieke als mentale voedingsbodem creëren voor een toekomstige zwangerschap, ook in een medisch traject.

Stress, spanning, slechte voeding en een drukke levensstijl kunnen een negatieve invloed hebben op je vruchtbaarheid. Door structureel meer liefdevolle aandacht te geven aan je lichaam, regelmatig te bewegen en (diep) te ontspannen, goed te slapen en gezond te eten, kan je je vrouwelijke gezondheid ondersteunen. In de live of online cursus leer je hier alles over.

Fertiliteit
 • Wil je Fertiliteitsyoga eens proberen? Eens per maand geeft Daniëlle een extra lange online Fertiliteitsyogales via Zoom. Hier en in ons Yogaschema zie je wanneer!
 • Heb je specifieke vragen of wensen? Neem even contact op met Danielle via info@studiovandaan.nl

Fertiliteitsyoga

Met fertiliteitsyoga besteden we aandacht aan het stimuleren van de belangrijkste hormoonproducerende organen in het vrouwelijke lichaam en het bevorderen van de doorbloeding in met name het bekken en buikgebied. Daarbij leer je door middel van yoga je lichaam en je (fysieke en mentale) grenzen beter kennen en vergroot je zowel je lichaamsbewustzijn als je vermogen om te kiezen voor ontspanning in plaats van inspanning.

Fertiliteitsyoga:

 • Vergroot je mentale kracht en weerbaarheid in een moeilijke tijd.
 • Ontspant je lichaam en geest en helpt je ruimte maken voor nieuw leven.
 • Bevordert je lichamelijke fitheid en de bloedsomloop in voor vruchtbaarheid belangrijke gebieden.
 • Stretcht je spieren en maakt het lichaam soepeler en zachter.
 • Helpt het balanceren van de precaire hormoonbalans in je lichaam.
 • Ondersteunt ontspanning, mentale rust en een betere slaap.

“Super fijne cursus. Vond het vooral fijn om met vrouwen te zijn die in een vergelijkbare situatie zitten, ik voelde mij voor even minder eenzaam en daardoor meer ontspannen. De yoga was fijn en goed te doen, de onderwerpen ook interessant. Het groepsverband is heel fijn, daarnaast ontvang je veel informatie en helpt het ook ontspannen in een moeilijke tijd. Win win :-)”.

JannekeMaart 2020

“Ik zou de cursus aanraden: Fijne plek, fijne mensen, even een moment voor jezelf en delen met andere vrouwen. Ik vond jouw manier van de groep leiden ook heel prettig. Echt leiden/voorzitten met je kennis en ervaring, maar tegelijkertijd ook een van ons. Heel leuk en bemoedigend! Een heel fijne cursus dus :-)”.

PaulinaMaart 2020

Ik meld me aan voor de Fertiliteitsnieuwsbrief

* indicates required

“I feel that this is so important to learn and change now, for a healthy post partum as well. When we look into our needs this is an act of self love. The change is taking place on a physical, mental and energetic level. I don’t fell worried at all. All the suggestions you gave about the cupping, dry skin brushing and vitamins ! Feeling much more energetic and happy.”

Jessica

Fertility Coaching

Dagelijkse en langdurige (fysieke en/of mentale) stress kan op allerlei manieren het optimaal functioneren van het lichaam in de weg staan, waaronder een verstoorde spijsvertering, hormonale balans en/of doorbloeding. Zolang je lichaam in een (zekere mate van) overlevingsstand verkeert, zal het oplossen van de stress die het lichaam ervaart, in plaats van zwanger worden, de prioriteit voor je lichaam zijn.

Zowel een gezonde levensstijl als structurele mentale en fysieke ontspanning kunnen op verschillende manieren je vrouwelijke gezondheid ondersteunen en hiermee een zo goed mogelijke voedingsbodem creëren voor een toekomstige zwangerschap. Dat is waar we met fertility coaching mee aan de slag gaan o.a. door middel van gesprekken, ademhaling en meditatie, massage, voedingsadvies en specifieke yogahoudingen en series.

We staan je met fertility coaching graag bij om te ontdekken waar jij zelf het verschil kan maken voor een betere algehele gezondheid en een goede staat van zijn. Samen kijken we hoe we de voor jou optimale omstandigheden kunnen creëren voor een toekomstige zwangerschap. Door aandacht te geven aan jezelf en je lichaam, regelmatig te ontspannen en gericht te bewegen, goed te slapen en gezond & bewust te eten, ondersteun je jouw vrouwelijke gezondheid. Dit kan zowel fysiek als mentaal ondersteunend werken, zowel als je op natuurlijke wijze als in een medisch traject probeert zwanger te worden.

Ons doel is om samen met jou en gebaseerd op jouw wensen een op maat gemaakt traject samen te stellen waarin we de voor jou optimale omstandigheden voor een toekomstige zwangerschap proberen te bewerkstelligen.

 • Vanwege het verlof van Anita, neemt ze weer nieuwe klantes aan vanaf April/Mei 2021.

Lees meer & sessie boekingen

Fertiliteitsmassage

Let op! Vanwege de Corona-maatregelen en het verlof van Anita, nemen we weer nieuwe klantes aan vanaf April 2021.

Diepe ontspanning en een goede doorbloeding van je lichaam, en met name het buik- onderrug en bekkengebied; dat is het doel van de fertiliteitsmassage. Het ondersteunen van de doorbloeding van je onderrug en het buikgebied, daar waar belangrijke hormoonproducerende organen huizen in het vrouwelijke lichaam, bevordert zowel de aanvoer van zuurstof en nutriënten naar deze organen als de afvoer van afvalstoffen en toxines. In sommige gevallen wordt er naast massage ook gebruik gemaakt van ‘cupping’ waarmee een vacuum wordt aangebracht om de doorbloeding te bevorderen in een specifiek gebied.

Fertiliteitsmassage:

 • stimuleert de doorbloeding van de onderrug, de buik en het bekkengebied en daarmee de aanvoer van nutriënten en de afvoer van toxines.
 • stimuleert belangrijke (hormoonproducerende) organen in het onderrug en buikgebied van de vrouw (de bijnieren, de eierstokken en de baarmoeder)
 • stimuleert de spijsvertering en de aanmaak van het totaal aan goede bacteriën in de darmen (het microbioom) wat ten goede komt aan je afweersysteem en de aanmaak van hormonen die rust en kalmte brengen (serotonine en GABA).
 • helpt je om diep te ontspannen en bevordert een goede nachtrust
 • draagt bij aan een gevoel van kalmte, rust en vertrouwen in je lichaam