Fertiliteitsyoga (Cursus)

FertiliteitsYoga

5-weekse live cursus in een kleine groep

Ik wil me aanmelden

Cursus fertiliteitsyoga

Meer kans op zwangerschap met fertiliteitsyoga? Dat klinkt misschien vreemd, maar zo gek is het niet! Het is zelfs heel erg logisch. Stress, spanning, slechte voeding en een drukke levensstijl kunnen allen van invloed zijn op onze vruchtbaarheid. Door meer aandacht te geven aan ons lichaam, meer te ontspannen, beter te slapen en gezonder te eten, verhoog je de kansen op zwangerschap, zowel natuurlijk als in een medisch traject.

De Cursus FertiliteitsYoga:

 • Vergroot je mentale kracht en weerbaarheid in een moeilijke tijd.
 • Ontspant je lichaam en geest en helpt je ruimte maken voor nieuw leven.
 • Bevordert je lichamelijke fitheid en de bloedsomloop in voor vruchtbaarheid belangrijke gebieden.
 • Stretcht je spieren en maakt het lichaam soepeler en zachter.
 • Helpt het balanceren van de precaire hormoonbalans in je lichaam.
 • Ondersteunt ontspanning, mentale rust en een betere slaap.
 • Biedt je verschillende praktische handvatten en oefeningen voor thuis inclusief toegang tot documentatie, video’s en geluidsbestanden.
 • Leert je over de rol van goede voeding voor je vruchtbaarheid.
 • Geeft ruimte voor vragen en uitwisseling met andere meiden.

Cursus FertiliteitsYoga

5-weekse Cursus Fertiliteitsyoga

Tijdens deze cursus besteden we met name aandacht aan één van de meest krachtige instrumenten om vruchtbaarheid te bevorderen: ontspanning. Ontspanning is te bereiken op verschillende manieren. In de lessen, met ieder haar eigen thema, ontdekken we welke verschillende manieren dit zijn en wat het beste bij jou persoonlijk past.

De invloed van dagelijkse, langdurige en/of chronische stress op ons lichaam en onze hormonale balans is niet te onderschatten en kan op allerlei manieren het optimaal functioneren van het lichaam in de weg staan. Zolang je lichaam in een (zekere mate van) overlevingsstand verkeert, zal zwanger worden geen prioriteit voor je lichaam zijn. Zowel je mentale als fysieke ontspanning zijn de sleutels tot een verhoogde vruchtbaarheid en dat is waar we met Fit for Fertility yoga nu precies waarmee we aan de slag gaan door middel van specifieke FertiliteitsYoga, Meditatie, Zelfreflectie & Massage. De lessen bestaan uit ene deel theorie en altijd een groot gedeelte praktijk. Het idee is dat we je een hele serie handvatten bieden om thuis mee aan de slag te gaan zodat je je leven zodanig kan inrichten dat ontspanning er een belangrijke rol in speelt.

Docentes: Daniëlle van Grieken, Elsbeth Tramper & Anita Dobre

Sinds het voorjaar 2017 is yogadocente Daniëlle ook gediplomeerd Fit For fertility Yoga Coach en geeft zij de cursus Fit for Fertilty Yoga. Ze heeft de opleiding gevolgd bij fertiliteits-guru Rika Lukac (auteur van het boek Innesteling), die niet alleen persoonlijk mooie resultaten behaalde met haar combinatie van voeding en yoga voor fertiliteit, maar ook vele, vele vrouwen hielp om hun kinderwens te laten uitkomen.

Elsbeth Tramper is psychologe en begeleidt mensen om dichterbij zichzelf te komen, onder andere d.m.v. (paarden)coaching en systemisch werk. Meer info.

Anita Dobre is als yogadocente, masseuse en pre-en postnatale doula werkzaam bij studio Vandaan. Ze geeft met veel liefde en passie yogalessen, massages en massageworkshops en begeleid zwangere vrouwen voor, tijdens en na de geboorte.

Wat doen we tijdens de cursus?
De lessen uit de cursus bestaan ieder uit een een deel theoretische achtergrond en een aanzienlijk gedeelte besteden we aan het beoefenen van de Fit for Fertility -oefeningen zoals yoga, meditatie en/of massage. Het doel is dat de series uit de cursus een onderdeel worden van je dagelijkse leven zodat je een levensstijl kan ontwikkelen waarin ontspanning een belangrijke rol speelt en die ondersteunend is voor zwangerschap. De cursus bestaat uit verschillende, maar sterk verbonden modules:

 • de invloed van spanning en stress op vruchtbaarheid;
 • mentale stress en zwanger worden (i.s.m. Psychologe Elsbeth Tramper);
 • de bijdrage van yoga, adem & meditatie aan ontspanning en je vruchtbaarheid
 • de bijdrage van (zelf)massage aan ontspanning en je vruchtbaarheid
 • de invloed van voeding op je vruchtbaarheid

Tijdens de cursus bespreken we onder andere:

 • de invloed van (chronische) interne (fysieke) en externe (mentale) stress & spanning op onze hormoonbalans en hoe dit op het fysieke niveau impact heeft op de wens om zwanger te worden;
 • de invloed van emoties, mentale spanning & stress op zwanger worden. We besteden aandacht aan de manieren om zelf mentale stress in jouw leven te onderzoeken en te verminderen. Deze sessie wordt deels verzorgd door Elsbeth Tramper, psychologe*;
 • wat regelmatige en specifieke yogabeoefening, (adem) meditatie kan betekenen voor je vruchtbaarheid en hoe je hiermee thuis zelf aan de slag kan.
 • hoe regelmatige en specifieke (zelf)massage invloed heeft op de doorbloeding van je lichaam en bijdraagt aan ontspanning en je algehele welzijn.
 • de invloed van voeding en hoe goede en gezonde voeding ondersteunend kan zijn voor je lichaam, je gemoedstoestand en je kansen om zwanger te worden.

De yoga-oefeningen zijn heel toegankelijk, ook als je nog nooit yoga gedaan hebt. De yogahoudingen en oefeningen zijn op vinayasa flow en yin yoga geïnspireerd en zijn specifiek geselecteerd vanwege hun ontspannende effect, hun positieve werking op de bloedsomloop en de activatie van hormoonproducerende klieren en organen.

Praktische info:

 • Duur: De Fertiliteitsyogacursus beslaat 5 sessies van 2 uur.

 • Lesdata: Dinsdag 31 juli, 7, 14, 21, 28 augustus 2018 – 19.00-21.00 uur.

 • Nieuwe Lesdata: Donderdag 25 okt, 1, 8, 15 en 22 nov 2018 – 19.00-21.00 uur.
 • Het cursustarief is €165,00 voor de gehele cursus van vijf sessies. Groepsgrootte: de groep is bewust klein; maximaal 6 dames.

 • Docentes Zomer: Danielle van Grieken i.s.m. Elsbeth Tramper en Anita Dobre
 • Docente Najaar: Iris Verstappen i.s.m. Danielle van Grieken & gastdocent
 • Locatie:  Lange Viestraat 2, Utrecht (De Planeet) Onze studio vind je tegenover de Beijenkorf. Omdat we in een erg groot pand zitten, komt de docente je bij de voordeur ophalen 5 minuten voor aanvang van de les; kom dus op tijd!

  Om de voordeur van ons pand te vinden: neem bij de ingang van ‘De Planeet’ de lift of de roltrappen naar de 2e verdieping, daar zie je de voormalige HKU voordeur aan je rechterhand. Hier komen we je halen.

 • Aanmelden voor de cursus kan al via ons yogalesschema of direct hier. Heb je vragen of wensen? Neem even contact op met Danielle op info@studiovandaan.nl

Mentale stress en je vruchtbaarheid

In een van de sessies staat de invloed van mentale stress centraal. Deze sessie is deels verzorgd door psychologe Elsbeth Tramper. Het doel is dat je je bewust wordt van jouw stressverhogende patronen en handvatten krijgt om hier met meer ontspanning mee om te kunnen gaan. Nu kan het zijn dat tijdens de cursus iets wordt aangeraakt wat je verder wilt onderzoeken of waarbij je verdere psychologische begeleiding wilt. Je bent altijd welkom om hierover verder te praten. Meer informatie voor een mogelijk vervolg vindt je op de website van Elsbeth Tramper.

Liever een privéles?

Heb je specifieke vragen over yoga & vruchtbaarheid of valt deze tijd je mentaal zwaarder dan gedacht? Je bent niet de enige! In deze situatie kan een privéles Fit for fertility-yoga erg prettig zijn. We bieden de Fertility yogales aan in het Nederlands en het Engels. Als je meer hierover wil weten, wees welkom om contact op te nemen.

Maak een afspraak met je favoriete docente en ze komt bij je thuis (of je kunt afspreken in de studio in Utrecht) op een moment dat jou uitkomt.

Docentes:

Yoga: in het Nederlands of Engels met Danielle – In English with Anita

YogaTarief: 50,00 voor 1 uur. De dag en tijd van de les is flexibel en kun je met de docente zelf afspreken.
Locatie: bij je thuis of in de studio in Utrecht

Voor het maken van een afspraak kan je even mailen naar info@studiovandaan.nl