Zwangerschapsretraite in Drenthe

Zwangerschapsretraite in Drenthe

5-7 April 2019
met Zwangerschapsyoga, meditatie, voorbereiding op de bevalling, biologisch eten, een stilte wandeling en meer

Agenda

Weekend speciaal voor aanstaande moeders

Een heel weekend met zwangerschapsyoga, voorbereiding op de geboorte, ontspanning, rust, natuur en tijd voor jezelf. 

Tijdens de Zwangerschapsretraite dompel je je in alle rust onder in de wereld van zwanger zijn, maar kan je tegelijkertijd tot jezelf komen op deze mooie locatie ver van de drukte. Je bent van harte welkom op de Hof van Axen om samen met andere aanstaande moeders op en top zwanger te kunnen zijn. Laad je batterij weer op met Zwangerschapsyoga in de ochtend, bereid je goed voor op wat gaat komen met interessante workshops in de middag, ontdek de prachtige omgeving met een (stilte)wandeling en geniet (optioneel) van een ontspannende zwangerschapsmassage. Beleef de prachtige natuur rondom het retraiteverblijf en laaf jezelf dagelijks aan lekker vegetarisch en biologisch eten. Je hebt naast het programma ook tijd voor jezelf: in de tuin een boek lezen, schommelen op de schommelbank, zwemmen in of wandelen rondom het eigen zandmeer; de keuze is aan jou!

OVER DE ZWANGERSCHAPSRETRAITE

Vrijdag

Op vrijdag verwelkomen we je vanaf 17.00 uur op de Hof van Axen. Rond half 7 gaan we aan tafel en maken we kennis met elkaar onder het genot van heerlijke huisgemaakte vegetarische maaltijd. Na het eten heb je nog even tijd voor jezelf zodat je kunt settelen in je kamer. Daarna komen we samen in de yogazaal voor een verdere kennismaking en een diepe ontspanning waarbij je alle dagelijkse activiteiten achter je kunt laten en zoveel mogelijk kunt landen. We besteden bovendien aandacht aan het zetten van een intentie voor het weekend. Onze ervaring heeft ons geleerd dat door het zetten van een intentie, je iets toevoegt aan je weekend wat bijdraagt aan een intensere, diepere, betekenisvolle ervaring.

Zaterdag

Zaterdag starten we het programma met een zwangerschapsyogales en diepe ontspanning. Voordat de yoga start kan je wat kleins eten en een kopje thee drinken. Erna genieten we van een heerlijk uitgebreid ontbijt waarna je vrij bent om te doen wat je wilt; je kunt luieren, een boek lezen, tekenen of wandelen in de natuur. Laat je inspireren en uitnodigen door de prachtige omgeving waarin de Hof van Axen zich bevindt. Samen of alleen.

Om 13.00 uur staat de heerlijke lunch van onze kok voor ons klaar. Na de lunch ben je vrij om tot aan het middagprogramma te doen wat je wilt. Op zaterdag staat er een workshop op het programma ter voorbereiding op je bevalling met Esther.

Om 18.30 is het diner en als dat wat gezakt is maken we ons op voor het avondprogramma waarin we een mooie en inspirerende film kijken en daarover napraten. Er is ruimte voor alles dat er speelt.

Zondag

Op zondag starten we opnieuw met zwangerschapsyoga en een diepe ontspanning en het volgt er een welverdiend ontbijt. Bovendien maken we op zondag een mooie wandeling in de prachtige Drentse natuur, waarvan een deel in stilte plaatsvindt. De ervaring leert dat als je in stilte bent, je meer aandacht hebt voor de geluiden, geuren en kleuren om je heen. Je leert de natuur op een andere en intensere manier ervaren. Na de stiltewandeling genieten we van een heerlijke verse lunch.

Na de lunch vertelt Eveline je vervolgens tijdens de middagworkshop alles over wat je kan verwachten (direct) ná de geboorte van je kleintje. We vergeten soms dat het vierde trimester, oftewel de post-natale fase het allerlangste duurt!

Rond 16.00 uur sluiten we samen de retraite af en heb je nog even tijd om je spulletjes te pakken. We nemen afscheid van elkaar om 17.00 uur.

“Ik vond het een heerlijk fijn weekend op een prachtige plek middenin het Drentse bos. Ik keek mijn ogen uit bij het wonderbaarlijk mooie bosmeer aangrenzend aan de grote tuin van de woonboerderij waar we vertoefden. Zowel binnen als buiten was het voor mij, 30 weken zwanger van mijn tweede kindje, een hele fijne plek om drie dagen yoga te doen en tot rust te komen met de kleine baby in mijn buik. Ik heb heerlijk geluierd, gelezen en getekend. Ook de wandeling rond het bosmeer is een mooie afstand als je niet te ver wilt gaan, maar wel even midden in de natuur wilt zijn. De ochtenden en avonden waren gevuld met yogalessen en meditaties in een lichte ruime yogazaal met uitzicht op de groene bomen en bloemen in de tuin. Veel van de maaltijden werden bereid met ingrediënten uit de tuin en vooral op de legendarische pap van Jan hield ik het een heel stuk van de dag goed vol. De slaapkamers boven zijn compact maar fijn. Ik vond het wel prettig dat ik de kamer voor mezelf had. De groep bestond uit ontzettend lieve vrouwen en de gastvrijheid was groot, van jullie als leidsters van het weekend en de bewoners van de hof. Ik zou zo weer meegaan. Veel dank.”

SanneWas 30 weken zwanger tijdens het weekend

LOCATIE:
De Zwangerschapsretraite vindt plaats op het prachtig gelegen Hof van Axen in Witteveen, Drenthe.

De Hof van Axen is door eigenaren Sonja en Jan zelf volledig gerenoveerd tot een bijna 100% eco-vriendelijk verblijf. Ze runnen het verblijf met veel liefde en passie waardoor je je er meteen thuis zal voelen. Je kan er volop genieten van de rust, wandelingen in het bos en luieren aan de rand van het zwemmeer bij mooi weer.

De yogalessen vinden plaats in een sfeervolle, ruime yogazaal met uitzicht op de grote tuin van de hof. Onze kok bereid het weekend met veel liefde heerlijke vegetarische & biologische maaltijden met verse kruiden en groenten uit eigen tuin. In de avond  zijn er bij heldere nacht sterrenhemels te zien en kan je je verwarmen aan de houtgestookte kachels. Je slaapt in prettige, warme (eigen!) kamers met uitzicht op de tuin of het bos. Kortom, op de hof vind je alle ingrediënten voor een rustgevende en inspirerende retraite.

Hof van Axen, Bosweg 4, 9439 TL Witteveen, Midden-Drenthe

Aanmelden

Heb je interesse of wil je je inschrijven voor de Zwangerschapsretraite in April? We horen het graag! Dat kan bij Danielle via info@studiovandaan.nl.

P.S.Wacht niet te lang met inschrijven want de plekken zijn beperkt (max 1o deelneemsters)!

Met je inschrijving ga je ook akkoord met de Algemene Voorwaarden voor het weekend.

PRAKTISCH

Zwangerschapsretraite

 • Toegankelijk voor zwangere dames vanaf 14 weken t/m 37 weken zwangerschap.
 • Standaardtarief op basis van een eigen 1-persoonskamer: € 375,00

Het tarief is inclusief:

 • Twee overnachtingen in een eigen kamer, met gedeelde badkamer
 • Volpension met biologisch & vegetarisch ontbijt, lunch en diner en er staan tussendoor gezonde snacks, fruit en thee tot je beschikking.
 • Professionele begeleiding van ons team dat bestaat uit drie ervaren zwangerschapsyogadocentes, opgeleid in de Birthlight methode van Zwangerschaps – en postnatale yoga. Eveline, Esther en Danielle geven alle drie al jaren les bij studio Vandaan in Utrecht; de enige yogastudio in Nederland die volledig gespecialiseerd is in yoga & ontspanning rondom de zwangerschap. Danielle is eigenaresse van studio Vandaan en zal de massages verzorgen tijdens het weekend.
 • Dagelijkse Zwangerschapsyoga in de ochtend van 75 min incl. een diepe ontspanningsoefening. De lessen volgen de Birthlight methode die erop gericht is om soepelheid, ontspanning en bewust zwanger te zijn.
 • Middagworkshops met als onderwerp:
  • Zaterdag: Birth Prep: Hoe kan je je voorbereiden op de geboorte? (ontspannings & ademhalingstechnieken tijdens de geboorte, houdingen & bewegingen die ontsluiting bevorderen, bevalhoudingen,
  • Zondag: Post-Partum Prep: Wat te verwachten NA de geboorte? Praktische tips & tricks voor de eerste tijd na de geboorte van je kleintje.
 • Op vrijdag en zaterdagavond: Avondworkshops met een mooie film, meditatie, diepe ontspanning en/of Sharing Circle.
 • Zaterdagochtend: persoonlijke gesprekjes voor specifieke wensen of vragen met een van de docentes uit ons team.
 • Zondag: een Meditatieve stiltewandeling (totaal 1 uur, waarvan 30 min in stilte)
 • Toeristenbelasting

De tarieven zijn exclusief

 • Linnen voor bed & handdoeken
 • Vervoer naar de locatie. De retreatlocatie is het gemakkelijkst te bereiken met de auto. We kunnen je helpen om samen te reizen. Reis je met het OV? Kom dan met de trein naar Beilen en vervolgens neem je de hubtaxi, die je voor een klein bedrag voor de deur van de Hof afzet.
 • Reis en/of Annuleringsverzekering

Optioneel bij te boeken: 

 • Een speciale ontspannende Zwangerschapsmassage op het warmwaterkussen van 60 min voor € 60,00.
 • Lakenpakket, incl. handdoeken voor 10,00. Je bent welkom om je eigen handdoeken, matrashoes, kussensloop en dekbedhoes mee te nemen.

De Docenten

De Zwangerschapsretraite wordt georganiseerd door Esther, Eveline en Danielle, drie van de vaste Zwangerschapsyogadocentes van studio Vandaan. Studio Vandaan gaat al jaren naar de Hof van Axen om daar een groep mensen te ontvangen voor een heerlijk weekend in Drenthe. Iedere keer is weer zo’n feestje dat ze het blijven organiseren. Dit jaar voor het eerst met een groep van alleen maar zwangere dames!

Esther Visje

Esther is Zwangerschapsyogadocente en tevens Doula; geboorte assistent. Ze geeft sinds 10 jaar yogales en is een van de vaste docenten bij studio Vandaan. Haar levenspad bracht haar op vele wonderlijke plekken en bijzondere culturen in de wereld, voornamelijk in Brazilië en India. Hier verzamelt ze inspiratie, kennis, ideeën, herinneringen en dromen. Ze voelt zich blij als ze haar facinatie en passie voor zwangerschap en alles eromheen, kan delen met mama’s to be.

Eveline Spree

Van origine is Eveline antropoloog en intercultureel trainer, maar ze geeft met veel liefde en plezier yogales. Toen ze in 2013 zelf zwanger werd schreef ze zich in voor zwangerschapsyoga en dat beviel zo goed dat ze de Birthlight Zwangerschapsyoga docentenopleiding volgde en afrondde. Eveline is inmiddels een ervaren docente en een van de vaste docentes bij studio Vandaan.

Daniëlle van Grieken – Studio Vandaan

Danielle werkte ooit als wetenschapper maar koos ervoor  Zwangerschapsyoga-docente te worden. Als eigenaresse van studio Vandaan heeft ze in de afgelopen 10 jaar haar studio uit laten groeien tot de grootste Nederlandse yogaschool die gespecialiseerd is in yoga, ontspanning en beweging rondom de zwangerschap. Ze werkt samen met een team van bevlogen docentes om een positieve, liefdevolle en ontspannende bijdrage te leveren aan de levens en zwangerschap van vrouwen, of dat nu met yoga, een massage of een retraite is.

Lees hier meer over Danielle.